Shelly - SOS un steidzami

Mar. 21st, 2005

06:43 pm - SOS un steidzami

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry

Es saprotu, ka tas izklausās pēc zaimošanas - bet ja tieik pirkta tā saucamā "kotlešu masa", vai & kas tai vēl jāpievieno, lai būtu iespējams cept pilnvērtīgas koteletes? Kauns atzīties, bet līdz šim izmantoju to tikai maltās gaļas mērces gatavošanai.
//liels paldies par uzmanību, dāmas un kunģi. Kotletes ir gatavs un tuvojas pilnībai, viss ir sanācis ļoti labi, man atliek vien līst dušā, iesmaržoties un atpakot jaunās mežģīnu zeķes. Some like it hot.

(31 comments | Leave a comment)

Comments:

[User Picture]
From:[info]puce
Date:March 21st, 2005 - 06:41 pm
(Link)
rīvmaize, olas, samalti sīpoli un ķiploki, sāls, pipari. laikam viss. es vēl pielktu ķimenes.
(Reply to this) (Thread)
[User Picture]
From:[info]shelly
Date:March 21st, 2005 - 06:47 pm
(Link)
Kādā secībā gaļu tajā visā mērc? Ja pieņemt, ka ir rīvmaize (vai nederēja arī milti), ola un sīpoli? Sīpolus laikam griež vienkārši iekšā, bet vai vispirms olā vai maizē?
(Reply to this) (Parent) (Thread)
[User Picture]
From:[info]puce
Date:March 21st, 2005 - 06:51 pm
(Link)
secība nav īsti svarīga. es to visu sagāžu lielā bļodā un tad metos tur iekšā ar desmit pirkstiem.
(Reply to this) (Parent) (Thread)
[User Picture]
From:[info]shelly
Date:March 21st, 2005 - 06:53 pm
(Link)
Tā arī darīšu :))))
(Reply to this) (Parent)
[User Picture]
From:[info]ringla
Date:March 21st, 2005 - 09:10 pm
(Link)
bet es... bet es... es nelieku rīvmaizi - tās vietā uz kilogramu gaļas sarīvēju divus vidēji lielus kartupeļus un jaucu tos masā iekšā.
pārējās sastāvdaļas - gluži tāpat ;) izņemot ķimenes, jo tās man asociējas ar skolas ēdnīcu :)
ā - un vēl es pielieku tuč tuč krējuma, un saberu visādas garšvielas :) ņemos kā veca burve :))))
(Reply to this) (Parent) (Thread)
[User Picture]
From:[info]shelly
Date:March 21st, 2005 - 09:15 pm
(Link)
Vot tiešām. Vēl varēja likt kartupeļus.
Kādas tik idejas nerodas!
(Reply to this) (Parent)
[User Picture]
From:[info]rigoleta
Date:March 21st, 2005 - 06:42 pm
(Link)
Skatos, ka ēšana/neēšana šodien te ir tēma numur viens :))
(Reply to this) (Thread)
[User Picture]
From:[info]shelly
Date:March 21st, 2005 - 06:48 pm
(Link)
Studentu brīvdienas LU sākušās, beidzot var aizmukt tālumtālu no pretīgajām publ. ēstuvēm. :))
(Reply to this) (Parent)
[User Picture]
From:[info]puce
Date:March 21st, 2005 - 06:45 pm
(Link)
cik tev tur tā "masa" ir?
(Reply to this) (Thread)
[User Picture]
From:[info]shelly
Date:March 21st, 2005 - 06:46 pm
(Link)
Vēl nav. Tūlīt iešu uz veikalu. Droši vien būs kādi 200-300 g diviem cilvēkiem.
(Reply to this) (Parent) (Thread)
[User Picture]
From:[info]puce
Date:March 21st, 2005 - 06:49 pm
(Link)
so, nu tad nopērc arī paciņu rīvmaizes un no tās kādu trešo/ceturto daļu mājās aplej ar siltu ūdeni, lai drusku uzbriest un tad tai masai klāt. 2 olas, kādi divi vidēji sīpoli, 4 - 5 ķiploka daiviņas, viss pārējais pēc garšas. un ar rokām izmīcīt, kamēr viedabīgs (vijīgs). es sīpolus un ķiplokus sasmalcinu ar blenderi, bet var ar parasti gaļas mašīnu, ja ir, vai ar rīvi.
(Reply to this) (Parent) (Thread)
[User Picture]
From:[info]shelly
Date:March 21st, 2005 - 06:51 pm
(Link)
Jēziņ, cik sarežģīti. Labi, sametīšu visu kopā un rullēšu :))
(Reply to this) (Parent)
[User Picture]
From:[info]syz
Date:March 21st, 2005 - 10:12 pm
(Link)
ar rocinjaam jau arii var sagriest :)
un vispaar tkad tajaa blenderii smalcina nav tik forshi nu kaa ar rokaam riivi vai kaa taa jo tad tas vis taadaa putrinjaa nu jaa..
vienreiz mamma rosolu taisija un visas sastaavdaljas tajaa blenderii un sanaaca taada putra ;D
(Reply to this) (Parent) (Thread)
[User Picture]
From:[info]puce
Date:March 22nd, 2005 - 08:08 am
(Link)
rosols un kotletes ir pilnīgi dažādas substances :-)
man atkal patīk sīpoli un ķiploki kotletēm blenderī - ļoti viedabīgi sanāk un izgaršojami. bet rosolam - nu protams, tas ir kas cits.
(Reply to this) (Parent)
From:[info]divi_g
Date:March 21st, 2005 - 07:03 pm
(Link)
Slikta tā kotleša masa, kurai nav manuālis pievienots ;)))
(Reply to this) (Thread)
[User Picture]
From:[info]shelly
Date:March 21st, 2005 - 07:13 pm
(Link)
Sliktas gan :)))
(Reply to this) (Parent)
[User Picture]
From:[info]syz
Date:March 21st, 2005 - 07:49 pm
(Link)
olas,baltmaize izmeerceeta pienaa un garshvielas
(Reply to this) (Thread)
[User Picture]
From:[info]shelly
Date:March 21st, 2005 - 08:32 pm
(Link)
Vo pareizi. Es tieši domāju, ko tad man mājās lika rīvmaizes vietā, jo rīvmaizes mūsmāju kotletēs tik tiešām nebija.
(Reply to this) (Parent) (Thread)
[User Picture]
From:[info]syz
Date:March 21st, 2005 - 10:09 pm
(Link)
nu par riivmaizi es arii pirmo reizi dzirdu,bet nu katrs dara kaa dara!
aaa un vel siipolus liek klaat
(Reply to this) (Parent)
From:[info]lepele
Date:March 21st, 2005 - 08:29 pm
(Link)
ja pieliesi masai klāt kādas 2 ēd.karotes eļļas, tad iegūsi tā saucamās "pedofilu kotletes" - tā es tās saucu kopš tā laika, kad Eisaks iekš Mikšļa demonstrēja šamo viltību - esot kotletes sulīgākas;)
(Reply to this) (Thread)
[User Picture]
From:[info]shelly
Date:March 21st, 2005 - 08:31 pm
(Link)
Es salēju pietiekami daudz eļļas uz pannas, un man ir laba eļļa - nerafinētā rapšu, virtuves prieks un lepnums. Sanāca pietiekami treknas :)
(Reply to this) (Parent)
[User Picture]
From:[info]ezic
Date:March 21st, 2005 - 09:55 pm
(Link)
seksīga kombinācija - kotletes un mežģīņu zeķes ;D
(Reply to this) (Thread)
[User Picture]
From:[info]shelly
Date:March 22nd, 2005 - 09:08 am
(Link)
Vai ne? :))
(Reply to this) (Parent)
From:[info]buks
Date:March 22nd, 2005 - 10:18 am
(Link)
Taa, man domaat, ir maskuliina Laimes formula (pilnai laimei gan veel pietruukst TV pults). ;)
(Reply to this) (Parent)
[User Picture]
From:[info]skuka
Date:March 21st, 2005 - 10:50 pm
(Link)
Nevajg pirkt gatavu malto gaļu, bet izvēlēties smuku cūkas gabaliņu un likt samalt. Vajag, lai drusku treknums arī. Klāt - ūdenī mērcēta baltmaize, bet pēc mērcēšanas viņu nospiež sausāku, sīki sagrietzs (nevis samalts) sīpols, ķiploku es nelieku, lai arī ķiploki man garšo - bet ne kotletēs, uz kg gaļas kādis pāris olas, visu kopā mīca ar pirkstiem, pielej minerālūdeni gāzētu, būs sulīgākas. Masai nav jābūt cietai, bet jāturas kopā.
Es saprotu, ka kotletes ir jau izceptas apēstas un novērtētētas :) Bet vienalga ierakstīju. Man sanāk ļoti labas kotletes.
(Reply to this) (Thread)
[User Picture]
From:[info]shelly
Date:March 22nd, 2005 - 09:08 am
(Link)
Var just, ka runā liepratējs :))) Likšu aiz auss :))
(Reply to this) (Parent)
[User Picture]
From:[info]kakjux
Date:March 22nd, 2005 - 02:18 pm
(Link)
mana vecmāmiņa baltmaizi mērcēja pienā nevis ūdenī.
(Reply to this) (Parent) (Thread)
[User Picture]
From:[info]skuka
Date:March 22nd, 2005 - 03:17 pm
(Link)
Pienā varētu būt labi, bet, ja kotletes neapēd uzreiz, ar pienu ceptas ātrāk bojājas:)
(Reply to this) (Parent) (Thread)
[User Picture]
From:[info]kakjux
Date:March 22nd, 2005 - 03:21 pm
(Link)
nez. itkā nē. ir tak ceptas uz svētkiem, pārpalikušās uz rīgu vestas pēc tam un tā. bet viņas gan ātri apēdas. ilgāk par 3 dienām vēl neviena nav noturējusies. mana vecmāmiņa cep viņas kā Karlsonā tās mazās, brūnās.. ;)
(Reply to this) (Parent) (Thread)
[User Picture]
From:[info]skuka
Date:March 22nd, 2005 - 04:36 pm
(Link)
Mmm.. man labāk garšo palielas, bet arī gana brūnas. Līdzšinējā pieredze rāda, ka lielākas ir sulīgākas:)
(Reply to this) (Parent) (Thread)
[User Picture]
From:[info]kakjux
Date:March 22nd, 2005 - 04:41 pm
(Link)
nu tās mazās nav diezko sausas. tās ir manas ideālās kotletītes, vispār ;)
bet sausas negaršo gan..

toties pati es nemāku kotletes cept. :(
(Reply to this) (Parent)