Spilvens ([info]spilvens) rakstīja,
@ 2005-01-11 19:15:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Gastronomiskaas izvirtiibas
Vakar kaut kaa pavisam nejaushi abi ar [info]doomed bijaam noskanjoti eksperimentiem virtuvee.

Tapa eediens, ko agraak nebiju gatavojusi, jo tas vienkaarshi tika izdomaats un realizeets.
Var jau buut ka kaut kas taads jau eksistee, var jau buut, ka tam ir pat nosaukums, bet es par to neesmu dzirdeejusi.
Tas bija muusu fantaazijas lidojums :))
Sanaaca ljoti garshiigi, lai gan arii ljoti saatiigi.
-------------------------------------------------------------------------------
Pirmaam kaartaam ir vajadziiga dzilja panna ar vaaku, kuraa var gan cept gan sutinaat.

Ar produktu daudzumu laikam sanaak gala rezultaataa kaadiem 4 cilveekiem vakarinjas(ja vien neesat baigaas riimas) Mums pietika 2 eedienreizeem, tb baigi daudz sanaaca.

Vajadziigs
500gr maltas galjas(kaadu nu vien veelas, vislabaak jau cuukgaljas)
300gr svaigi shampinjoni
5-6 mazi tomaati
2 olas
150 gr sariiveeta siera(mees izmantojaam krievijas sieru)
garshvielas peec gaumes un veeleeshanaas
ljoti buutiska sastaavdalja - mazliet valriekstu

pagatavoshana
Sacep malto galju, liidz taa ir gandriiz gatava. Iznjem no pannas.
Shampinjonus sagriezh palielos gabalinjos(mees sagriezaam 1/4 un 1/8daljgabalinjos)
Liek uz pannas un cep. Kad shampinjoni jau ir mazliet apcepushies liek klaat smalkos gabalinjos sagrieztus tomaatus un cep jeb pareizaak sakot sutina, jo no tomaatiem iztek daudz uudens.
Jaasutina tik ilgi kameer shkjidrums ir gandriiz iztvaikojis un veidojas pabieza masa.
Tad liek klaat malto galju un ciitigi samaisa.
Tad var likt klaat garshvielas un smalki sakapaatus valriekstus.
Paarlej ar sakultaam olaaam , kuras sajauc ar paareejo masu un turpina cept.
Kad arii olas ir izcepushaas nonjem no uguns un kameer veel eediens karsts, paarkaisa sacepumu ar sariiveetu sieru.
Pasniedz kopaa ar vaariitiem kartupeljiem.

Labu apetiiti ja nu gadiijumaa pameeginaasiet pagatavot :))


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]mikstmiesis
2005-01-11 19:45 (saite)
atmetam valriekstus un varētu būt pat ļoti garšīgi

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]spilvens
2005-01-11 19:47 (saite)
Nee valrieksti ir obligaati, bez tiem nevar.
Kas tu vinjus NEEED??
:))

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mikstmiesis
2005-01-11 19:48 (saite)
protams, ka nē. man pietika vienreiz toes nogaršot, lai zinātu, ka vairs nekad neņemšu mutē.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]spilvens
2005-01-11 19:53 (saite)
Shade
Shim eedienam ljoti piestaaveeja valrieksti.
Varbuut aizstaaj ar mandeleem, rieksti tur ir obligaati.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mikstmiesis
2005-01-11 19:56 (saite)
nu par mandelēm var padomāt ;o)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]spilvens
2005-01-11 19:59 (saite)
Uhh, bet saatiigs gan , maita, bija.
Veel shovakar apeedu peedejaas paliekas un juutos pieedusies pamatiigi :))

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mikstmiesis
2005-01-11 20:02 (saite)
sveicieni no Arčija

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]spilvens
2005-01-11 20:06 (saite)
Pasveicini atpakalj sho :))
Pa fakji?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]spilvens
2005-01-11 20:19 (saite)
Kaapeec izdzeesi komentu??
Lielaas paarmainjas dziivee?
:)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mikstmiesis
2005-01-11 20:22 (saite)
vēl ne visiem jāzin par to vienu komenta daļu. bet pārmaiņas draud un es jau mazliet par sevi esmu sācis ņirgāties.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]spilvens
2005-01-11 20:27 (saite)
Hmm, kaapeec par sevi jaasaak njirgaaties??
Turpini to dariit par citiem :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mikstmiesis
2005-01-11 20:56 (saite)
kad tad es par sevi neesmu ņirgājies?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]spilvens
2005-01-11 20:57 (saite)
Kaut kaa liidz shim to taa iisti nebiju piefikseejusi

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mikstmiesis
2005-01-11 21:08 (saite)
pietiek ar pamanīšanu ;o)

fiksēšana nav obligāta ;o)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]rikella
2005-01-11 20:00 (saite)
piekritu mikstmiesis ka varētu būt garšīgi izņemot v-riekstus.

man gan garšo v-rieksti bet nevaru ciest ja rieksti klāt kādam ēdienam :)

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]spilvens
2005-01-11 20:05 (saite)
Hmm, kas visiem pret valriekstiem??

Bija baigi garshiigi kopaa ar vinjiem.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]rikella
2005-01-11 20:36 (saite)
nu man nepatīk ka ēdamajā liek riekstus vispār :) negaršo

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]doomed
2005-01-12 11:50 (saite)
taadi pat garshviela kaa citas

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]rikella
2005-01-12 14:04 (saite)
bet visas garšvielas nau vienādas! :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]watt
2005-01-11 20:02 (saite)
nu rixtiig taukains buus, rieksti, siers...

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]spilvens
2005-01-11 20:06 (saite)
Reizeem jau var :)) taapeec jau taas saucaas gastronomiskaas izvirtiibas.
Rieksti tur bija tikai kaa garshviela - maza saujinja.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]kakje
2005-01-11 22:11 (saite)
mm.. izklausaas perversi... ;) ....

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]doomed
2005-01-12 11:51 (saite)
nevis perversi, bet garshiigi

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kakje
2005-01-12 12:47 (saite)
a kur atshkjiriiba? :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]doomed
2005-01-12 13:25 (saite)
nu taadaa gadiijumaa teikuma
tu esi pervers. vietaa lietosim tu esi garshiigs.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kakje
2005-01-12 16:12 (saite)
mmieriig.. ;)

es esmu garshiiga ;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]anima_de_nera
2005-01-16 17:41 (saite)
kaut ko liidziigu reiz arii es uzmeistaroju, taču tomaati tur toch neder. galvenokaart tāpeec, ka man tie negaršo:)
bet - nekas ģeniāls jau tas nav...

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?