Scorpse ([info]scorpse) rakstīja,
@ 2012-10-23 09:20:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Salt i kaffet
Senāk zviedri lika kafijā sāli, nevis cukuru. Kafijai bija jābūt stiprai un sāļai. Vai nu tas bija tīri garšas dēļ vai arī, lai kompensētu to, ka kafiju vārīja no ūdens, ko ieguva, kausējot sniegu, bet pat trīsdesmitajos gados dažviet Stokholmā kafiju servēja ar mazu paciņu sāls. Izrādās, ka ne tikai zviedri - vispār zviedri saka, ka to darot sāmi, bet sāmi saka, ka viņi nekausē ūdeni, viņiem tās mantas gana, somi piekrastēs, tie gan varbūt šitā izdarās. Etiopijā tā darot, un Turcijā arī, un kaut kur Dienvidamerikā. Bet vispār jā - pavisam maza šķipsniņa sāls noņem rūgtumu kafijai.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]bozena
2012-10-23 10:16 (saite)
Vecās kaucmindietes mācīja, ka uz kapejas kannu vajagot pielikt naža galu sāls labākam arōmam.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]scorpse
2012-10-23 14:43 (saite)
Nez, cik uz krūželi? Es neesmu krietna kaucmindiete, pat ne pēcnācēja laikam, un kafiju nevāru kannās un katlos, kad viesi sanāk.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]scorpse
2012-10-23 14:44 (saite)
Bet nē, NĒ, mums to nevajag zināt, sāls ir inde, tā tevi piebeigs!! Vai tas.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?