Scorpse ([info]scorpse) rakstīja,
@ 2012-10-23 09:20:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Salt i kaffet
Senāk zviedri lika kafijā sāli, nevis cukuru. Kafijai bija jābūt stiprai un sāļai. Vai nu tas bija tīri garšas dēļ vai arī, lai kompensētu to, ka kafiju vārīja no ūdens, ko ieguva, kausējot sniegu, bet pat trīsdesmitajos gados dažviet Stokholmā kafiju servēja ar mazu paciņu sāls. Izrādās, ka ne tikai zviedri - vispār zviedri saka, ka to darot sāmi, bet sāmi saka, ka viņi nekausē ūdeni, viņiem tās mantas gana, somi piekrastēs, tie gan varbūt šitā izdarās. Etiopijā tā darot, un Turcijā arī, un kaut kur Dienvidamerikā. Bet vispār jā - pavisam maza šķipsniņa sāls noņem rūgtumu kafijai.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Esi modrs! Lietotājs ir ieslēdzis anonīmo komentētāju IP adrešu noglabāšanu..
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?