mēneši ([info]meeneshi) rakstīja,
@ 2013-09-18 22:53:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
ābolkūka
visparastākā ābolkūka mazliet neparastākā izpildījumā. šī versija ir nedaudz darbietilpīgāka, kādas 5-7 minūtes jāpastrādā ar mikseri, tad kādas 5 vēl ar lāpstiņu/karoti. citādi viss gluži tāpat, bet rezultāts labāks. man gribētos teikt, krietni labāks.
sastāvs parastais:
4 olas
4 prāvāki un skābāki āboli
1 glāze cukura (200g)
1 glāze miltu (140g)

-ābolus nomizo, sagriež četrās daļās, izņem serdi un ceturtdaļas sagriež šķēlītēs, ābolus var griezt uzreiz maisiņā iekšā vai griezt bļodā un apslacīt ar citronsulu, lai tie nemainītu krāsni
-olu baltumus atdala no dzeltenumiem
-baltumus puto 1-2 minūtes, līdz tie saputoti pašķidrās, bet jau samērā baltās putās, tad pamazām, pa vienai ēdamkarotei, pieber cukuru, nepārtraucot kulšanu.
-pa vienam pieliek dzeltenumus, pēc katra kuļot ap 15 sekundēm, kad visi pievienoti kuļ vēl kādu pusminūti.
-uzmanīgi, nelielām porcijām iesijā miltus, katrreiz iecilājot ar lāpstiņu vai karoti, uzmanīgām kustībām no lejas uz augšu.

-apaļās, 22-26cm lielās veidnes dibenu izklāj ar cepampapīru, malas un cepampapīru ieziež ar sviestu, pārkaisa ar miltiem (protams, ka var ņemt arī citas veidnes, bet tur nezinu daudzumus/proporcijas)
- ielej formā 1/3 daļu mīklas, līdzenā kārtā izber ābolus, ja vēlas pārkaisa kanēli/riekstus/ko nu vēlas un lej pāri palikušo mīklu.
- veidni liek krāsnī un cep līdz gatavs, kas ir ļoti atkarīgs no krāsns. ir krāsnis, kurā jācep bišķi vairāk kā stundu, ir tādas, kurās pietiek ar 40min. uz cepšanas beigām, ja tas nepieciešams, var ieslēgt grilu, lai nobrūnē augša.
-ņem ārā, bišķi padzesē, novelk ar nazi/lāpstiņu gar malām un ver vaļā.
-pasniedz atdzesētu.

ko lai saka. tā garoziņa.. un arī pati mīkla.. manuprāt ir absolūti vērts veltīto pūļu.


runājot par āboliem. varbūt kāds grib ābolus? mums to ir dāāāudz, varam padalīties :) (ir antonovka un tad ir vēl tādi ar sarkanumu, sulīgi un saldi)


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]daria
2013-09-18 22:55 (saite)
Gribētos gan, bet baaaagi tālu :)

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]meeneshi
2013-09-18 22:58 (saite)
njā, līdz jums, laikam gan, piegādāt nesanāks :>

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]neetiski
2013-09-19 00:05 (saite)
KUR IR TĀS ANTONOVKAS?

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]ripp
2013-09-19 08:41 (saite)
es varu riit aizvest liidz centram kaadu rimi maisu :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?