Mon, Jun. 2nd, 2014, 10:50 pm

Ik pa brīdim mēģinu uztaisīt kaut ko apēdamu.

Pirms pāris nedēļām tā bija majonēze. Izrādās, ka tas ir diezgan vienkārši, uzjaukt majonēzi. Produkts pats par sevi ir interesants tīri no fiziskā viedokļa, kā tas viss turas kopā? Principā majonēze ir tāds gogelmogelis no eļļas un olas dzeltenuma, attiecībā apmēram 250 gramu eļļas uz vienu olas dzeltenumu. Es gan tik tālu negāju, kaut kā neticēju, ka tas viss tiešām turēsies kopā. Sajaucu glāzi eļļas uz diviem dzeltenumiem. Sinepes plus etiķis, tas būtu pamata komplekts, kuram tad varam pievienot ķiplokus, mārrutkus un vispār, ko vien sirds vēlas. Nujā, majonēzi ēst varēja, kā arī vairāk negribas tik ļoti daudz, jo nu es zinu, ka tā ir saputota eļļa un cits nekas.

Tad metos virsū apelsīnu zaptei. Pēc pirmajām divām burkām esmu guvis vērtīgu pieredzi - mizu labāk sarīvēt, mhm. Bet zapte garšīga, arī ar visiem tiem mizas klučiem.

Mon, Jun. 2nd, 2014, 11:03 pm
[info]helvetica

Ceru, ka apelsinu + viskija zapte?

Mon, Jun. 2nd, 2014, 11:06 pm
[info]sirdna

Nē...bet ideja laba.

Mon, Jun. 2nd, 2014, 11:09 pm
[info]krii

Lai viskijs neiztvaikotu, tas jāpievieno, kad zapte jau uzvārījusies.

Mon, Jun. 2nd, 2014, 11:28 pm
[info]eermaniitis

ēšanas laikā ;)

Tue, Jun. 3rd, 2014, 07:27 am
[info]sursurs: par majonēzi

Tāpēc arī tur liek visādus stabilizatorus rūpnieciski taisot.
Es tikai nesaprotu, kāpēc viņa ir gaišā krāsā, ja tur ir eļļa, kas nav balta, un dzeltenums, kas galīgi nav balts.. :O

Tue, Jun. 3rd, 2014, 12:12 pm
[info]sirdna: Re: par majonēzi

Etiķis dara lietas. Sajaucot eļļu, olas dzeltenumu un sinepes, masa ir dzeltena. Tad pielejam etiķi un/vai citrona sulu un majonēze nobāl.

Tue, Jun. 3rd, 2014, 10:49 am
[info]biezpientaure

un ja mojonēze nesanāk kā gaidīts, vienmēr var izstūrēt uz krastu, piešaujot klāt gatavu un pārbaudītu produktu - tā teikt, nekas neiet postā.

Tue, Jun. 3rd, 2014, 12:13 pm
[info]sirdna

man majonēze sanāk vienmēr. Tas ir, abas reizes sanāca.

Tue, Jun. 3rd, 2014, 12:46 pm
[info]biezpientaure

2 reizes varbūt ir sakritība, zin kā ar testiem, 100x nostrādā un tad sakrīt tādi dati tādā secībā ka algoritms izrādās ņe provansaļ

Tue, Jun. 3rd, 2014, 12:49 pm
[info]lavendera

saldējums arī ir saputota eļļa...

Tue, Jun. 3rd, 2014, 12:58 pm
[info]sirdna

mēs visi esam saputota eļļa...

Tue, Jun. 3rd, 2014, 02:04 pm
[info]ravejsledzejs

vo!