([info]HASH(0x563c0cd681b0)) rakstīja [info]gardumi kopienā,
@ 2005-12-04 17:49:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
kaa pareizi saucaas un kur atrast recepti tam (laikam anglju) ziemassveetku saldajam eedienam - auglju kuukai, tai pashai, kas taada cieta, smaga un ar alkoholu, un jaagatavo ilgu laiku pirms sveetkiem, lai nostaavas?


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]dusk
2005-12-04 18:30 (saite)
Pudiņš. Starpcitu ļoti laba manta.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]dusk
2005-12-04 18:33 (saite)
http://www.britainexpress.com/articles/Food/christmas-pudding.htm

Viena no bet vispār viņi ir ļoti daudzveidīgi un niansēm bagāti, ja vien nepieturās pie tradicionālā. Sarežģīts food.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]dusk
2005-12-04 18:35 (saite)
http://www.santas.net/kinggeorge.htm

Te alus vietā brendijs. Kā jau teicu jazina ko tu ēdi un kādu gribi, jo viņi ļoti inprovizē un kā īstenībā nezinu. Ar brendiju ir labs esmu ēdis.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]zum
2005-12-04 18:49 (saite)
Es šodien uzmeikoju un atdzīšos, ka man piedega :(

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]angel_girl
2005-12-04 19:07 (saite)
a receptīti???

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]zum
2005-12-04 19:41 (saite)
Iz vecām Ievas lapām:
90 g sukāžu,
90 g kaltētu ķiršu,
60 g mandeļu,
230 tumšu rozīņu,
180 g gaišu rozīņu,
100 g kaltētu aprikožu,
140 g miltu,
140 g sviesta,
140 brūnā cukura,
puse apelsīna un citrona miziņa,
3 olas,
sāls,
valrieksta lieluma ingvera sakne,
tējkarote piparkūku garšvielu maisījuma,
šķipsniņa rīvēta muskatrieksta,
100 ml ruma, brendija vai viskija.
Ja nevari iegādāties visas receptē minētās sastāvdaļas, tad aizstāj tās ar citām. Brūnā cukura vietā var izmantot parasto, bet alkohola vietā ņemt citrona vai apelsīna sulu. No garšvielām vajadzētu vismaz vanilīna cukuru un kanēli, bet bez muskatrieksta un ingvera var arī iztikt.
1. Aprikozes ar šķērēm sagriež smalkākas. mandeles sasmalcina ar nazi. Ja sukādes palielos gabalos, arī tās sasmalcina.
2. žāvētos augļus - ķiršus, rozīnes, aprikozes, sukādes un mandeles sajauc lielā bļodā un caur sietiņu pārkaisa ar miltiem, tad visu vēlreiz sajauc.
3. Atsevišķā traukā mīkstu sviestu saputo ar brūno cukuru, pievieno apelsīnu un citronu miziņu, sasmalcinātu ingvera sakni un turpina putošanu, kamēr masa kļūst gaisīga un gaiša. Pa vienai pievieno un pieputo olas.
4. Pakāpeniski pievieno olas, kurām pievienotas garšvielas. Pielej rumu, brendiju vai viskiju. Sajauc ar kaltētiem augļiem.
5. Apaļu cepamo veidni ietauko, iepilda masu un iespiež vidū padziļinājumu.
6. Kūkas virsmu pārsedz ar dubultu cepamo papīru. Cep cepeškrāsnī 20 minūtes 170 grādu temperatūrā, 40 minūtes 150 grādu temperatūrā, tad kaltē 4 stundas 140 grādu temperatūrā. ( Šeit es arī aplauzos, tā kā regulēt grādus mūsu cepeškrāsnij var tikai pēc intuīcijas, tad sākumā liku uz maksimālo, tad uz vidējo, kaut kas jau man aizdomīgi likās, bet varbūt Ziemassvētku kēksam tā jāsmaržo :) rezultātā - visapkārt ogle, bet iekšā izskatās ok, bišķi atgriezu vaļā)
7. Gatavo kūku atdzesē. Rumā brendijā vai viskijā iemērc dubultu marli, piesūcina un tajā ietin kēksu. tad kēksu ietin cieši alumīnija folijā un liek sausā un vēsā vietā nobriest.
Tad pēc nedēļas to iztin, marli vēlreiz piesūcina un tin atpakaļ. Vēl tur bija mandeļu pastas recepte ar ko kūku pirms pasniegšanas greznot, bet es vairāk neķēpāšos

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]angel_girl
2005-12-04 19:51 (saite)
Paldies, mīļā sirds ;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]anneke
2005-12-05 00:02 (saite)
Vācijā tā ir Ziemassvētku štole

Var meklēt vācu pavārresursos.

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?