Wednesday Addams ([info]4) rakstīja [info]gardumi kopienā,
@ 2005-11-17 11:35:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Mīļās gardēdes! Esmu pamatīgi iekritusi! :))
Man jātaisa sālsmaize. Ciemos nāk draugi, kam garšu kārpiņas ir tādas pamatīgi attīstītas.
Domāju, neizdomāju - vai nu taisīt auksto galdu, ja tā tad kādu.. vai ko pamatīgāku, jo viņi, kā īsti vīrīši varbūt dotu priek';sroku, kam lielam un ceptam.
Padomi? kaut ko ļoti garšīgu, noteikti gaļas, kas neprasa lielu piepūli, bet rada tādu foršu sāta sajūtu. Un lai smuki izskatās...
Cepetis? Ak jā, zinu, ka līdz gastranomam nav tālu... bet gribas virtuvē svētku smarzhu! :))
Kādu desertiņu varbūt?
Glābiet ar padomiem, labām un galvenais interesantām receptēm un tā! :)
Paldies! :)


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]heartstripper
2005-11-17 11:40 (saite)
http://woman.delfi.lv/kitchen/recipes/

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]4
2005-11-17 11:45 (saite)
super! super! paldies! :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]heartstripper
2005-11-17 11:47 (saite)
NPK! :)
Pēc tam pastāstīsi, kā izdevās :)
Tur kaut kur bij` arī viena mana recepte - vistiņa ar rīsiem. Mmmm, garšīgi!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]snpzee
2005-11-17 11:51 (saite)
Mhaha, arii man uzreiz ienaaca praataa aatra un garshiiga sthelle, kas man kaa vecim pasham jau garshoja, so paareejie ar bij sajuusmaa - marineeti vistu speerninji un vistas kaajas cepeshkraasnii ceptas ar riisiem, karija vai kaadu saldskaabo meerci, salaatiem gan ar kreejumu, gan eelju un etikji!;)
Saldajaa - tur gan var izveersties!:D
http://www.receptes.lv/lat/ veel jau!;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]4
2005-11-17 12:35 (saite)
nu vistu jau sabojaat nevar! :))
mani tikai paarsteidz, ka ar riisiim.. tas jau zivs piedeva, ne?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]4
2005-11-17 12:35 (saite)
ok, mekleejam un obligaati izstaastiishu :)
paldies!!! :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]mamuts
2005-11-17 11:43 (saite)
Cepta store! vai sivēns (kā "Vella kalpos")! ;))

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]4
2005-11-17 11:45 (saite)
kas ir store?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]heartstripper
2005-11-17 11:46 (saite)
zivs

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]mamuts
2005-11-17 11:53 (saite)
Zivs bez asakām un ar ļoti garšīgu gaļu. Dārga!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]4
2005-11-17 12:22 (saite)
ak kas gan ir nauda baudas deelj?! :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mamuts
2005-11-17 12:39 (saite)
Stores pārdod dzīvas, Tev būs pašai tā jānogalina.
Audzētavās, kad jānogalina stores, tad visas sievietes kkur sāk steigties prom - tā ir neparasti mīlīga zivs. :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]4
2005-11-17 12:41 (saite)
es-nevaru-nogalinaat.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]mazheks
2005-11-17 11:53 (saite)
nu, man savā laikā sanāca garšīgi šitā http://klab.lv/community/gardumi/11989.html un http://klab.lv/community/gardumi/11349.html padarīšana - ir dikti ok

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]4
2005-11-17 12:22 (saite)
tu esi kaarumnieks! :) noteikti pameegjinaashu salaatus. no vistinjas sabiijos... nesanaaks gan jau ka :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]snpzee
2005-11-17 12:23 (saite)
Rimi jau samarineetas ir - dazhaadaas marinaatees, so no worries - taas vienmeer sanaak!;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]4
2005-11-17 12:29 (saite)
jaa, starp citu, es biju paarsteigta, cig gards ir muusu pashu RIMI steiks. baisi labi samarineets un taa :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]saules_darzs
2005-11-17 12:31 (saite)
ō, es kā reiz pirms nedēļas paveicu vistiņu ķīniešu gaumē, nu tai saldskābajā mērcītē. Ļoti vienkārši patiesībā. Un interesantāk par tradicionālu.. nezinu... karbonādi/gulašu/befstrogonovu. Ja interesē, saki, uzrakstīšu receptēnu.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]4
2005-11-17 12:33 (saite)
raksti gan.. es tieshi domaaju, ka kaut kas no vistas jaauztaisa! :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]saules_darzs
2005-11-17 12:45 (saite)
nu tad klau. vaig:
* vistas fileju (cik nu daudz ēdāju),
* sojas mērci (ja Tev nav un pērc, tad labāk izvēlies tumšo. nelielu pudelīti pa 50 saņiem var dabūt),
* 1 citroniņu vai laimu (viņu sulu)
* 3-4 ēdamkarotes medus
* pupu asnus (rimčikā tāda burciņa kādus 70 sant. maksāja, bet tie ir neatņemama ķīn.ēdienu sastāvdaļa)
* kādas 2-3 sarkanās paprikas
* pipariņus, vēl kādu garšvieliņu
* pēc izvēles konservētos saldos ananāsiņus (receptē nebija, bet man dikti patika)
* viens liels sīpols
* piedevas - rīsi (parastie, kaut kādi neparastie..) vai nūdeles (rīsu-interesanti, olu-manuprāt garšīgāk, bet dārgāk)

Sagriežam vistu nelielos gabaliņos un iemarinējam. Marinādi taisām no medus, citrona sulas un sojas mērces (to kādas 4-5 ēdamkarotes). Uzgāžam to vistiņai un atstājam uz kādām 15 min. Tikmēr sagriežam sīpolu (ne obligāti nenormāli sīki, bet vēlams sarkano) un papriku (salmiņos). Kad vistiņa 15 min.marinējusies, liekam drusku eļļiņā cept uz pannas, bet uz lielas uguns un vislaik jāmaisa, lai nepiedeg. Tad pēc kād 5 min gāžam klāt papriku un sīpolus. Vēl pēc 5 min uzlejam marinādīti un no tā medus visa tā masa tāda spīdīga kļūst. Kad viss gandrīz gatavs, pievienojam ananāsus (ja pievienojam) un pupu asnus, kam notecināts tas šķidrums. voila, galvenais ēdiens gatavs. ā, aizmirsu.. kaut kad pa vidu tam visam ir jāuzvāra arī tas piedevēdiens. Rīsi ilgāk, nūdeles attiecīgi īsāk.
Visiem baigi garšoja, bet tētim, piemēram, šķita par saldu. Jo tas ēdiens tiešām tāds pamaigs. Tad var pašķaidīties ar pipariņiem un vēl šo to.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]dusk
2005-11-17 12:59 (saite)
Austrumu gaumee peec apraksta vairaak latvieshu gaumee :) Galvenais ka garshoja.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]saules_darzs
2005-11-17 13:57 (saite)
ohō, apsveicu, ja Tavā pieredzē tāda ir latviešu gaume :-)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]4
2005-11-17 13:45 (saite)
galvenais, ka neizklausaas daargi un gruuti pagatavojams! :))
noteikti uztaisiishu! :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]dusk
2005-11-17 12:56 (saite)
Ja par izveeli nevis gatavoshanu, es noteikti balsoju par cuukgaljas cepeti, tas labi garsho gan silts, gan auksts. Tikai jamaak labi pagatavot.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]4
2005-11-17 13:48 (saite)
to es maaku perfekti~:))

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]kiskinja
2005-11-17 15:20 (saite)
Taa kaa galjas eedieni te tika plashi apluukoti, varu ieteikt uztaisiit auzu paarslu un putukreejuma saldo, varbuut zini taadu:)

Reku te man ir veel viena saldaa recepte->http://klab.lv/community/gardumi/32491.html

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]4
2005-11-17 15:21 (saite)
jaa!!! es zinu, ka vinjiem tas garshos!
liels paldies! :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?