Wednesday Addams ([info]4) rakstīja [info]gardumi kopienā,
@ 2005-11-17 11:35:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Mīļās gardēdes! Esmu pamatīgi iekritusi! :))
Man jātaisa sālsmaize. Ciemos nāk draugi, kam garšu kārpiņas ir tādas pamatīgi attīstītas.
Domāju, neizdomāju - vai nu taisīt auksto galdu, ja tā tad kādu.. vai ko pamatīgāku, jo viņi, kā īsti vīrīši varbūt dotu priek';sroku, kam lielam un ceptam.
Padomi? kaut ko ļoti garšīgu, noteikti gaļas, kas neprasa lielu piepūli, bet rada tādu foršu sāta sajūtu. Un lai smuki izskatās...
Cepetis? Ak jā, zinu, ka līdz gastranomam nav tālu... bet gribas virtuvē svētku smarzhu! :))
Kādu desertiņu varbūt?
Glābiet ar padomiem, labām un galvenais interesantām receptēm un tā! :)
Paldies! :)


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]saules_darzs
2005-11-17 12:45 (saite)
nu tad klau. vaig:
* vistas fileju (cik nu daudz ēdāju),
* sojas mērci (ja Tev nav un pērc, tad labāk izvēlies tumšo. nelielu pudelīti pa 50 saņiem var dabūt),
* 1 citroniņu vai laimu (viņu sulu)
* 3-4 ēdamkarotes medus
* pupu asnus (rimčikā tāda burciņa kādus 70 sant. maksāja, bet tie ir neatņemama ķīn.ēdienu sastāvdaļa)
* kādas 2-3 sarkanās paprikas
* pipariņus, vēl kādu garšvieliņu
* pēc izvēles konservētos saldos ananāsiņus (receptē nebija, bet man dikti patika)
* viens liels sīpols
* piedevas - rīsi (parastie, kaut kādi neparastie..) vai nūdeles (rīsu-interesanti, olu-manuprāt garšīgāk, bet dārgāk)

Sagriežam vistu nelielos gabaliņos un iemarinējam. Marinādi taisām no medus, citrona sulas un sojas mērces (to kādas 4-5 ēdamkarotes). Uzgāžam to vistiņai un atstājam uz kādām 15 min. Tikmēr sagriežam sīpolu (ne obligāti nenormāli sīki, bet vēlams sarkano) un papriku (salmiņos). Kad vistiņa 15 min.marinējusies, liekam drusku eļļiņā cept uz pannas, bet uz lielas uguns un vislaik jāmaisa, lai nepiedeg. Tad pēc kād 5 min gāžam klāt papriku un sīpolus. Vēl pēc 5 min uzlejam marinādīti un no tā medus visa tā masa tāda spīdīga kļūst. Kad viss gandrīz gatavs, pievienojam ananāsus (ja pievienojam) un pupu asnus, kam notecināts tas šķidrums. voila, galvenais ēdiens gatavs. ā, aizmirsu.. kaut kad pa vidu tam visam ir jāuzvāra arī tas piedevēdiens. Rīsi ilgāk, nūdeles attiecīgi īsāk.
Visiem baigi garšoja, bet tētim, piemēram, šķita par saldu. Jo tas ēdiens tiešām tāds pamaigs. Tad var pašķaidīties ar pipariņiem un vēl šo to.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]dusk
2005-11-17 12:59 (saite)
Austrumu gaumee peec apraksta vairaak latvieshu gaumee :) Galvenais ka garshoja.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]saules_darzs
2005-11-17 13:57 (saite)
ohō, apsveicu, ja Tavā pieredzē tāda ir latviešu gaume :-)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]4
2005-11-17 13:45 (saite)
galvenais, ka neizklausaas daargi un gruuti pagatavojams! :))
noteikti uztaisiishu! :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?