December 27th, 2023
12:11 pm Poll #21645 r*sols
Open to: All, results viewable to: AllTev garšo Tu izvēlies
|
Comments:
pietrūkst variants "dajebkāds rosols, ka tik kalorijas"
nu, es nodomāju, ka tas tāpat kā ar kartupeļu pankūkām - vai nu garšo, vai negaršo.
| From: | pavisam |
Date: | December 28th, 2023 - 09:19 am |
---|
| | | (Link) |
|
Jā! :)
rOsols, kuram visas sastāvdaļas tiek sagrieztas 0,7 mm kubiņos.
ar blenderi būs vienkāršāk :D
neder! tur nebūs pareizais izmērs! un nebūs KUBIŅI!
attiecībā uz rosolu es esmu absolūti izteikts Erkils Puaro un punkts!. /viens no iemesliem, kāpēc es esmu tas, kurš šos salātus mājās gatavoju un nevienam citam neļauju./
tikai marinēti gurķi. un nekādas siļķes vai āboļi vai sīpoļi.
bet vispār pamatrecepte nav zināma. viss, kas ir, ir tikai variācijas par to.
| From: | krii |
Date: | December 27th, 2023 - 09:23 pm |
---|
| | | (Link) |
|
Nē, pamatreceptē esot bijušas bietes (un rezultāts drīzāk līdzīgs tam, ko PSRS sauca par vinegretu), un nosaukums "rosso". :)
| From: | nova |
Date: | December 27th, 2023 - 09:26 pm |
---|
| | | (Link) |
|
nu, un, kā nekā vēl takš tie nēģi Kaucmindes receptē, gan jau tiem arī var piesiet kaut ko no rasso-rosso :D:D:D
vai tie pasaulē netiek saukti par krievu salātiem? rusols!
pamatrecepti Olivjē kungs paņēma sev līdzi kapā. viss pārējais ir tikai pēc viņa restorānā ēsto salātu mēģinājumiem ko līdzīgu pagatavot. tāpēc arī ir liels daudzums dažādu variāciju, kur dažām senākajām kabina klāt tekstus par to, ka tā ir īstā un vienīgā pamatrecepte.
| From: | zivs |
Date: | December 27th, 2023 - 02:53 pm |
---|
| | | (Link) |
|
Ra/osolu bez nelidojošiem dzīvniekiem, un nouvadeis, smalki sagrieztu. Droši vien, esi redzējusi, kā kaķi košļā sarežģītu ēdienu, ar spēku, aizmiedzot acis, galvu uz vieniem sāniem, un otriem.
Dāvanas patīk out. In nekad pat neiedomājos, un par laimi, no cilvēkiem tās ir sirsnīgas, simboliskas. Man uzkrāmē kaudzi no pašām debesīm, ka spēj tik saiņot.
Neesmu vis. Pirms pāris dienām Cibas senajos ierakstos tieši lasīju, ka kraukšķīgi ēdieni un košļāšana vispār veicina neironu atjaunošanos. Kāds smalki griezts rasols, tā tak ir putra!
| From: | zin |
Date: | December 27th, 2023 - 03:07 pm |
---|
| | | (Link) |
|
mans "ideālais" griezums ir lai viss puslīdz pielīdiznās zirnīša izmēram. cerot, ka tie nav sīkzirnīši. nezinu, cik smalki/rupji tas skaitās. un bez sīpola, lūdzu
šādi, ar sīpolu gan, tiek rekomendēts arī pirmskara receptūrās.
...varbūt ne "dajebkādas", bet ja ir apēdamas un sagādā prieku, tad man patīk. Dāvinātam zirgam zobos neskatās... :)
| From: | nova |
Date: | December 27th, 2023 - 10:22 pm |
---|
| | | (Link) |
|
Tik tagad pamanīju polla tēzi " tev garšo"... Man rasols negaršo:D Griežu smalki ( un atkal- kas kuram ir smalki) un dodu citiem. Tā ka principā, man vienalg, kādos gabalos, nefanoju. Dāvanas arī pārsvara pērku sev, bet labprāt dodu sarakstus, JA MAN TOS PAPRASA. Naudu aploksnē gan negribētu, kaut kā neforši liekas, abet dāvanu kartes gan:D
| From: | pavisam |
Date: | December 28th, 2023 - 09:22 am |
---|
| | | (Link) |
|
Manai tantei ir teorija, ka rosolā visam jābūt sagrieztam zirnīšu lielumā. Laikam drīzāk smalki tad sanāk. Man personīgi pilnīgi pofig, dāvanā labrāt lietoju "wishlist", jo zem saules nav neviena tāda, kurš varētu zināt, ko vēlos, bet tam, ko nevēlos, nevajag tērēt naudu. Nauda konvertā nav dāvana. |