Skabičevskis ([info]begemots) rakstīja [info]ventilators kopienā,
@ 2010-11-10 09:30:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Vispārinošais esības grūtums: vai viegli būt hiphopa zvaigznei?
Loģiski domājot, nevienam būt nav viegli.

Kur nu vēl __________. (aģentam, zvaigznei, žurnālistam, slepkavam, dziedāt dziesmu, sektantam, blogerim, strādāt)
Kur nu vēl ____________. (007, hiphopa, dzeltenajam, sērijveida, svešu, aifona, sociālam, makdonaldā)

Dzīve sit augstu vilni, tu nevienu neaiztiec un te pēkšņi tu _________ (kļūsti par, sāc strādāt, sāc , nopērc) _______________ (aģentu, zvaigzni, žurnālistu, slepkavu, sektantu, makdondaldā, dziedāt, aifonu).

Nenormālas pārmaiņas dzīvē; viss sagriežas mutulī, nu tev pēkšņi ir ___________ (pistole, skatuve, sleja avīzē, upuri, notis, svētais gars, tukša weblapa, kaudze ar burgeriem), kas iepriekš nekad nav bijis!

Pirmajā brīdī tu apjūc, līdz ar to tavi pirmie/-ās ____________ (slepenās operācijas, uzstāšanās garāžās, deputātu-koakaīnšņaucēju intervijas, žņaugšanas baznīcu korēs, kora performances, puksti par visu citu telefonu niecību , nabas apcerēšanas ieraksti, bigmaki ar ievārījumu) īsti nesanāk. Tu gāzies un krīti.

Taču tu neatlaidies, tu mēģini vēl un vēl, un nu jau paiet laiks un tu esi iemanījies darīt to, ko tavā darbā jāprot: __________________ (maskēšanās nolūkos izlikties par kirgīzu-vienkāji, runāt tuftu spraigi pārliecinātā balss tonī, uzsvērt nesvarīgo, vienmēr saitēties ar drošības trosi, aizmirsto vārdu vietā izteiksmīgi vilkt: Nā-na-nā-nā!, ģērbties pielaizītā frizūrā un salātzaļā džemperī, dabūt trackbackus no citiem sociālajiem, likvidēt pēdas).

Vietējā līdzprofesionāļu kopiena tevi pamana un sāk ________ (atzinīgi, ar aizdomām, ar skaudību, ar aizdomīgu skaudību) novērtēt. Tā cītīgi strādājot gadu gadiem, tu pamazām sasniedz augstāko pilotāžu un tavs kroņa veikums ir _____________________ (nozagtā Latvijas brūnās ciltskoka atpakaļnozagšana, kas pierāda, ka Latvijas brūnā īstenībā ir aristokrātiska zilasiņu šķirne; vienlaicīga uzstāšanās ar Saeimas deputātu, kurā tas tiek ar grūtībām, bet tomēr pārspēts; rakstu sērija par Latvijas lepnumu slepenajiem grēkiem; visu Latloto biļešu, kuru numuri sākas ar "6", īpašnieku masu slepkavība; Latvijas himnas nodziedāšana "Yellow submarine" meldiņā; jaunākā iMac iEarth iegāde pirms tas iznācis pa rūpnīcas durvīm; tava lapa kā pirmais Gūgles rezultāts, meklējot Zbigņevu Bžendžinski; ar inkrustētiem iniciāļiem pašpašūts maiņas vecākā priekšauts).

Paiet vēl drusku laiks un tu atskaties uz savu karjeru, un saproti, ka esi ieguldījis abnormālu kaudzi darba uz kaut ko, ko labākajā gadījumā pēc gada jau būs aizmirsuši un tu nevienam vairs nebūsi vajadzīgs. Tu apceri Ekleziastu un iestājies ____________ (grāmatvežu kursos, zobārstniecības apmācības programmā, inženierzinātņu fakultātē). Būt ir grūti. Bet vēl grūtāk būt hiphopa zvaigznei.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]bunga
2010-11-10 16:33 (saite)
Atgādina mazos eksāmenus, kur bija jāievieto pareizā atbilde.

(Atbildēt uz šo)


[info]komentators
2010-11-11 09:46 (saite)
jautrs, es vislaik ņēmu pēdējo un man sanāca, ka tev pirmie bigmaki ar ievārījumu īsti nesanāk, bet tu neatlaidies un iemanies savā darbā LIKVIDĒT PĒDAS! :)

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]begemots
2010-11-11 11:35 (saite)
Tsss!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?