zane ([info]lidot) rakstīja [info]velo kopienā,
@ 2012-03-22 12:43:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
:)
Tuvākajā laikā Rīgas pašvaldība atļaus bez ierobežojumiem un bez maksas pārvadāt velosipēdus sabiedriskajā transportā.

Pēc pašvaldības uzņēmuma SIA „Rīgas satiksme” ierosinājuma Rīgas domes Satiksmes un transporta komiteja izskatīs jautājumu par izmaiņām Pasažieru pārvadāšanas noteikumos, kas ļaus pārvadāt velosipēdus sabiedriskajā transportā bez ierobežojuma.

„Apspriežot velosipēdu pārvadāšanu ar „Rīgas satiksmes” speciālistiem, esam secinājuši, ka uzstādīt tā saucamos „ragus” sabiedriskā transporta ārpusē, lai uz tiem varētu novietot velosipēdus, ir pārāk dārgi un tie nav ērti lietošanā. Apsverot visus iespējamos variantus, esam nolēmuši atļaut pārvadāt velosipēdus sabiedriskajā transportā bez ierobežojumiem. No pieredzes zinām, ka sabiedriskajā transportā velosipēdi tiek pārvadāti tikai ārkārtas situācijās – ja ir gadījusies kāda tehniska kļūme vai tamlīdzīgās, līdz ar to šis lēmums neradīs neērtības pārējiem pasažieriem”, norāda. Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs

Kā zināms, šobrīd velosipēdus sabiedriskajā transportā ir atļauts pārvadāt tikai iepakotā veidā. Ar izmaiņām noteikumos šis ierobežojums tiks atcelts.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]hessin
2012-03-22 21:20 (saite)
jauki, bet es tik un tā par viņu nākamajās vēlēšanās nebalsošu :D

(Atbildēt uz šo)


[info]siixmeiteens
2012-03-26 22:40 (saite)
ari ar tehniskam klumem paris soferi nav lavusi vest velo sabiedriskaja transporta

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]lidot
2012-03-26 23:55 (saite)
pati esmu ar cauru riepu pusvienpadsmitos Ziemassvētku priekšvakarā mesta ārā no trim autobusiem pēc kārtas. nedrīkst, un viss. kaut mirsti.
bet nu acīmredzot sapratuši tomēr beidzot, ka tiem, kas brauc ar riteni, mērķis ir braukt ar riteni, nevis vizināties sabiedriskajā transportā.

jācer vienīgi, ka tā tas arī paliks (nu, ka sabiedrisko nesāks izmantot kā velopārvadāšanas līdzekli tā vietā, lai brauktu paši)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?