Vajag, vajag, vajag - [entries|archive|friends|userinfo]
Vajadzību katalogs

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

[Oct. 19th, 2013|04:47 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry

vajag

[blond]
Vai kāds nezina izcilu kāpostu pīrāga recepti? (ar svaigajiem kāpostiem). Atceros, mana grosīte cepa tādu brīnišķīgu, bet recepte gājusi zudumā.
linkpiedāvāt variantu

Comments:
[User Picture]
From:[info]platformene
Date:October 19th, 2013 - 04:50 pm
(Link)
vajag jaukt svaigos ar skābētajiem, tad ir tā garša un tekstūra
[User Picture]
From:[info]blond
Date:October 19th, 2013 - 04:57 pm
(Link)
es atceros tieši ar saldajiem.... un kapātu olu. un laikam pildījumam lika klāt diezgan daudz sviesta treknumam. it kā jau nekā sarežģīta, bet būtu labi zināt, ciktāl tie kāposti pirms tam jāsasautē, lai pīrāgā cepoties nepaliktu pavisam mīksti (tajā atmiņu pīrāgā kāpostiem vēl bija bija zināms stingrums), kā arī - ko darīt, lai viņi daudz maz turās kopā un, pīrāgu griežot, negāžas uzreiz ārā. pieņemu, ka varbūt tai pildījumā iemaisa arī nedaudz sakultas olas, bet droša neesmu.
From:(Anonymous)
Date:October 19th, 2013 - 05:36 pm
(Link)
kāpostu pīrāgs

500g miltu
100g sviesta vai eļļa
1 ola
3 ēdamkarotes cukura
1 ēdamkarote sāls
1 paciņa sausā rauga
1 glāze ūdens

mīklu ļoti kārtīgi jāizdauza, desmit minūtes noteikti, šeit vislabāk iesaistīt kādu ar stiprām rokām, dauzīšana ir ļoti svarīga mīklas konsistencei

Pildījumam sacep katliņā sīpolus, ķiplokus un burkānus + ķimenes, tad pamazām pievieno smalki sagrieztus kāpostus, drusku lai apcepas, tad lej ūdeni, lai sautējas, kad gatavs, tad notecina lieko šķidrumu, pieliek krējumu vai majonēzi (uz aci, apmēra kā salātiem, lai var redzēt, ka ir), etiķi nedaudz un labi daudz olas (vārītas, sakapātas)
mīklu iemīca formā, tā lai ir maliņas uz augšu tik augstu, cik būs pildījums, tad gāž iekšā pildījumu, cep, kamēr gatavs, atdzesē nedaudz, ēd
[User Picture]
From:[info]blond
Date:October 19th, 2013 - 05:49 pm
(Link)
izklausās labi. es varbūt neliktu ķiploku, bet pieliktu drusku muskatrieksta, taču tas nav būtiski, garšvielas jau var visādas un pēc savas gaumes. kas man te patīk - tā druska etiķa izklausās pārliecinoši un nepieciešami. krējumu liek treknumam? es esmu lasījusi receptes, kur sautējot pieliek klāt krietni daudz sviesta.
From:(Anonymous)
Date:October 20th, 2013 - 04:23 am
(Link)
jā, es arī muskatriekstu liku, garšvielas aizmirsu pierakstīt, jo to vienmēr kaut kā automātiski pielieku, kādas nu gribas tanī brīdī.

krējums, manuprāt, ir gan "treknumam", vai, drīzāk, krēmīgumam, gan arī kā saistviela, jo kaut kā beigās tas viss diezgan ciešami turas kopā, un man šķiet, ka tieši dēļ krējuma. gan jau krējumu var likt tikai drusku, un piesist klāt kādu jēlu olu, iemaisīt.

un tas etiķis tiešām čut čut, un tiešām pašā laikā, to noteikti nevajag aizmirst, man šķiet, ka, ja etiķa nebūtu, tad nebūtu tik sabalansēta garša, jo viss pārējais diezgan salds.
From:[info]lotele
Date:October 20th, 2013 - 12:49 am
(Link)
man ar ome cepa pončikus ar kāpostiem, recepti nezinu, garšu atceros, tad nu kad man ļoti sakārojas es vnk sagriežu smalki,smalki svaigu kāpostu, pannā iekšā, apcepinu sviestā, bet tā lai mīksts paliek ne brūns un kamēr vēl mazliet kraukšķīgs piesitu olu un garšvielas, tad visu apcepina, kamēr kāposts pavisam mīksts un gandrīz caurspīdīgs, ola gatava un atdzesētu lieku rauga mīklas pīrādziņos kā pildījumu.
[User Picture]
From:[info]blond
Date:October 20th, 2013 - 12:54 am
(Link)
jā, paldies:) esmu arī izlasījusi gana daudz recepšu, jāmēģina izvilkt kaut kādu vidējo aritmētisko
From:[info]lotele
Date:October 20th, 2013 - 01:01 am
(Link)
sakapā kāpostu, met uz pannas un pa vidu olas, tad tik met klāt garšvielas un testē :)
[User Picture]
From:[info]blond
Date:October 20th, 2013 - 01:04 am
(Link)
nu, variantu ir daudz. ir tādi, kur uz pannas apcep tikai sīpolu, bet kāpsotu sutina mazā ūdentiņā ar krietni daudz sviesta.