Comments: |
From: | (Anonymous) |
Date: | October 19th, 2013 - 05:36 pm |
---|
| | | (Link) |
|
kāpostu pīrāgs
500g miltu 100g sviesta vai eļļa 1 ola 3 ēdamkarotes cukura 1 ēdamkarote sāls 1 paciņa sausā rauga 1 glāze ūdens
mīklu ļoti kārtīgi jāizdauza, desmit minūtes noteikti, šeit vislabāk iesaistīt kādu ar stiprām rokām, dauzīšana ir ļoti svarīga mīklas konsistencei
Pildījumam sacep katliņā sīpolus, ķiplokus un burkānus + ķimenes, tad pamazām pievieno smalki sagrieztus kāpostus, drusku lai apcepas, tad lej ūdeni, lai sautējas, kad gatavs, tad notecina lieko šķidrumu, pieliek krējumu vai majonēzi (uz aci, apmēra kā salātiem, lai var redzēt, ka ir), etiķi nedaudz un labi daudz olas (vārītas, sakapātas) mīklu iemīca formā, tā lai ir maliņas uz augšu tik augstu, cik būs pildījums, tad gāž iekšā pildījumu, cep, kamēr gatavs, atdzesē nedaudz, ēd
| From: | blond |
Date: | October 19th, 2013 - 05:49 pm |
---|
| | | (Link) |
|
izklausās labi. es varbūt neliktu ķiploku, bet pieliktu drusku muskatrieksta, taču tas nav būtiski, garšvielas jau var visādas un pēc savas gaumes. kas man te patīk - tā druska etiķa izklausās pārliecinoši un nepieciešami. krējumu liek treknumam? es esmu lasījusi receptes, kur sautējot pieliek klāt krietni daudz sviesta.
From: | (Anonymous) |
Date: | October 20th, 2013 - 04:23 am |
---|
| | | (Link) |
|
jā, es arī muskatriekstu liku, garšvielas aizmirsu pierakstīt, jo to vienmēr kaut kā automātiski pielieku, kādas nu gribas tanī brīdī.
krējums, manuprāt, ir gan "treknumam", vai, drīzāk, krēmīgumam, gan arī kā saistviela, jo kaut kā beigās tas viss diezgan ciešami turas kopā, un man šķiet, ka tieši dēļ krējuma. gan jau krējumu var likt tikai drusku, un piesist klāt kādu jēlu olu, iemaisīt.
un tas etiķis tiešām čut čut, un tiešām pašā laikā, to noteikti nevajag aizmirst, man šķiet, ka, ja etiķa nebūtu, tad nebūtu tik sabalansēta garša, jo viss pārējais diezgan salds. | |