|
Oct. 19th, 2013|05:36 pm |
kāpostu pīrāgs
500g miltu 100g sviesta vai eļļa 1 ola 3 ēdamkarotes cukura 1 ēdamkarote sāls 1 paciņa sausā rauga 1 glāze ūdens
mīklu ļoti kārtīgi jāizdauza, desmit minūtes noteikti, šeit vislabāk iesaistīt kādu ar stiprām rokām, dauzīšana ir ļoti svarīga mīklas konsistencei
Pildījumam sacep katliņā sīpolus, ķiplokus un burkānus + ķimenes, tad pamazām pievieno smalki sagrieztus kāpostus, drusku lai apcepas, tad lej ūdeni, lai sautējas, kad gatavs, tad notecina lieko šķidrumu, pieliek krējumu vai majonēzi (uz aci, apmēra kā salātiem, lai var redzēt, ka ir), etiķi nedaudz un labi daudz olas (vārītas, sakapātas) mīklu iemīca formā, tā lai ir maliņas uz augšu tik augstu, cik būs pildījums, tad gāž iekšā pildījumu, cep, kamēr gatavs, atdzesē nedaudz, ēd |
|