Vajag, vajag, vajag - Vajag padomu par studiju programmām [entries|archive|friends|userinfo]
Vajadzību katalogs

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Vajag padomu par studiju programmām [May. 14th, 2012|11:52 am]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry

vajag

[annu]
Iedomājos, ka šeit ir gana daudz interesantu / radošu / saprātīgu/ loģiski domājošu cilvēku, kas varbūt varētu palīdzēt man mācību izvēlē, spriežot pēc sev zināmiem faktoriem.
Ideja tāda: gadu nodzīvojos, meklējot to augstāko, ko gribu studēt, bet tā arī pagaidām neesmu atradusi/izvēlējusies.
Interesē kaut kas, kur varētu diezgan daudz PRAKTISKI strādāt, ne tikai teorētiski, un gribētos arī, lai ne pārāk ilgi. Bet iegūstamā izglītība būtu vēlama bakalaura vai kkāda augstākā profesionālā līmenī.
Pati darbojos ar rakstniecību, strādāju par tulku, darbojos ap fotogrāfēšanu, arī par NĪ aģentu - interesē daudz kas, sākot ar filozofiju/psiholoģiju un beidzot ar matemātiku, programmēšanu, dizainu, interjeru.
Sākumā iestājos LU fizmatu budžetā par matemātiķi-statistiķi, bet ātri vien sapratu, ka pārāk `sausa` ir visa tā mācīšanās, un arī dirnēt tikai pie skaitļiem noteikti negribas, jo vajag iespēju arī praktiski-idejiski izpausties, respektīvi - kaut ko radīt.

Ideas, suggestions - anyone?
Būšu ļoti pateicīga par dažādām idejām. Un, jā, ļoti, ļoti vēlama būtu budžeta pieejamība.
linkpiedāvāt variantu

Comments:
From:(Anonymous)
Date:May 14th, 2012 - 12:35 pm
(Link)
arhitektūra. tikai jāsamācās zīmēt.
[User Picture]
From:[info]annu
Date:May 14th, 2012 - 12:54 pm
(Link)
Tas ir tas, ar ko ilgu laiku biju kā apmāta, bet nu - tur, cik zināms, vismaz 2-3 gadi ir jāmācās zīmēt, un šīs mācības arī daudz piķo, un arī tas nav garants, ka tieku iekš RTU arhitektiem.
Bet domas virziens ir ļoti pareizs, mhm. Tas tikai sanāks nopietns lēmums, jo reāli, pirms stāšos, būs vismaz tie 2 gadi jāmācās zīmēt, kas ir izmaksas + laiks, bet, ja pēc 2 g saprot, ka negrib to darīt, tad ir tā čābīgi.
From:[info]digna
Date:May 14th, 2012 - 02:03 pm
(Link)
RCK Restauratori.
Pati pamācījos restauratoros vienu gadu, tas, ko tur māca ir interesanti - gan teorija, gan prakse, gan tehniskais un eksaktais, gan radošais.
[User Picture]
From:[info]bunjucis
Date:May 14th, 2012 - 12:49 pm
(Link)
LU DF.
Sanāks dirnēt arī pie sausiem skaitļiem, bet praktiski arī būs, kur izpausties. 2 gadi - profesionālā augstākā, 4 gadi - bakalaurs.
[User Picture]
From:[info]atheist
Date:May 14th, 2012 - 01:05 pm
(Link)
+1
[User Picture]
From:[info]beafheart
Date:May 14th, 2012 - 05:08 pm
(Link)
studē filozofiju- vienmēr būsi ar pilnu vēderu.
From:[info]alison
Date:May 14th, 2012 - 05:47 pm
(Link)
heh, ja vēlies praktiski darboties, eju uz LU pedagoģijas fakultāti (piem, par matemātikas, informātikas skol. - gan jau varēsi kādu kursu no fizmatiem pārkaitīt), prakses būs atliektiem galiem, tā ka gar acīm griezīsies un ļooooooti gribēsies kaut ko sausu un akadēmisku pastudēt (no pieredzes saku :D)

psiholoģijas lekciju daudz un budžets ar ir.
[User Picture]
From:[info]3_5469mhz
Date:May 14th, 2012 - 09:50 pm
(Link)
manuprāt, vienīgais īstais faktors ir "vai tevi tas patiešām interesē". ja nav ideju, varbūt labāk nemācīties vispār? formāla izglītība ir ar mazu lietderības koeficientu.
[User Picture]
From:[info]disfigurator
Date:May 16th, 2012 - 01:19 pm
(Link)
+1
Pastudēju, lai būtu kaut kas studēts. Un 3. kurs beigās aiztinos : D
[User Picture]
From:[info]masha_nje_vasha
Date:May 14th, 2012 - 10:07 pm
(Link)
ienāca prātā rasēšana. To, manuprāt, var arī koledžas līmenī apgūt. Cik saprotu, var rasēt gan ēkas, gan kaut ko vairāk uz mākslas pusi.
[User Picture]
From:[info]klasika
Date:May 15th, 2012 - 07:01 pm
(Link)
Ja tev patīk kas radošs un arī programmēt, mācies grafisko dizainu/vizuālās komunikācijas. Varēsi ir radoši izpausties, ir programmēt, piemēram, mājas lapas. Tur arī labi noder iemaņas darbā ar fotomākslu. Vari ieskatīties LU pedagoģijas fakultātes programmās, LCK arhitekta tehniķa programmā un Liepājas universitātes Humanitāro un mākslas zinātņu fakultātes programmās (tur ir gan dizains, mediji, kā arī kaut kas no filoloģijas un rakstniecības, kas tev kā reizi varētu interesēt). Iesaku tomēr pirms visa šī iziet kādus testus, lai vismaz pati saprastu, kurš virziens tevi vairāk saista un nebūtu doma pēc gada mest plinti krūmos un mainīt atkal ko citu. Lai izdodas atrast īsto virzienu! (: