Vajag, vajag, vajag - Labvēli (un bungas). [entries|archive|friends|userinfo]
Vajadzību katalogs

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Labvēli (un bungas). [Nov. 8th, 2011|04:01 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry

vajag

[gracy_kelly]
Mans mazais brāļuks (nu, gandrīz brāļuks) šoruden sāka mācīties mūzikas skolā, viņam vajagot bungas, citādi esot bezjēgā... Man nav ne jausmas kādas... Lielas, mazas, vienu, daudzas - kāds, kas pats gājis kaut kādā mūzikas skolā, droši vien zina labāk. Naudas, protams, nav un cena, ja ir, tad nu tāda reāli simboliska - viņam mamma reāli ņemas, lai galus vispār savilktu kopā, bet bērnus izglīto, cik tik var! Tātad visa šitā jēga - es zinu, ka ir čaļi, kas paši atspēlējušies, mēdz dāvināt savu veco inventāru kā īsti mecenāti jaunajiem censoņiem, varbūt te arī garām iet kāds, kam nav žēl! Vai arī te ir kāds, kas pazīst vienu dāmu, kas pazīst kādu čali, kam garāžā aiz moča utt. Puikam seši gadi, viņš ir riktīgs malacis un, manuprāt, pelnījis! Savākšanu noorganizēšu. Nu, parādiet man Cibas spēku!
linkpiedāvāt variantu

Comments:
[User Picture]
From:[info]reportiere
Date:November 8th, 2011 - 04:16 pm
(Link)
hmm, par sitaminstrumentiem neesmu lietas kursā, bet varētu gan būt padārgi, ja kāds labvēlis neatrodas. a viņš mūzikas skolā trenēties nevar? vismaz cik atceros no saviem mūzikas skolas laikiem - salaspilī visi puikiņi gāja uz skolu spēlēt vai palika ilgāk pēc stundām mūzikas skolā, lai gabalus mācītos, nav jau tomēr joka lieta mājās veselu bungu setu saštellēt. vispār vienam pazīstamajam topošajam-bundziniekam mājās kā obligāta uzparikte bija tikai ksilofons, kas, būdams lētāks, protams, nav bungas, bet sitējiem (lol) tāpat jāmācās procentuāli daudz.
[User Picture]
From:[info]gracy_kelly
Date:November 8th, 2011 - 04:24 pm
(Link)
Tur jau tas joks, ka nezinu par to, ko tieši vajag! To, ka varbūt arī uzreiz nevajag Lintiņa cienīgu komplektu, es jau iedomājos. Runa bija par to, ka puika dzīvo tālu no mūzikas skolas un tie lauku skolas autobusi iet pielāgoti stundu grafikiem, skolā pietiekoši vingrināties nesanāk, a tur kaut kāds vālīšu satvēriens/piesitiens/apgrieziens (kaut piruete) veidojas nepareizs.
Un labvēlis ir tieši, tas ko meklēju! Laikam jānomaina ieraksta virsraksts. :)
[User Picture]
From:[info]reportiere
Date:November 8th, 2011 - 04:37 pm
(Link)
nu jā, ja tālu no mūzikas skolas, tad labvēlis laikam tiešām vienīgā cerība. lai veicas tev ar meklēšanu un puikam ar bungošanu! ;)
[User Picture]
From:[info]masha_nje_vasha
Date:November 8th, 2011 - 10:41 pm
(Link)
varbūt tas labvēlis var būt nevis kāds, kas atdod bungas pa brīvo, bet kāds kaimiņš, kas 2 reizes nedēļā var no darba braucot paņemt kaimiņupuiku pa ceļam un atvest no vēliem mēģinājumiem mūzikas skolā mājās.
[User Picture]
From:[info]3_5469mhz
Date:November 8th, 2011 - 05:51 pm
(Link)
ksilofons IR sitamais instruments. te nav ko lolot.
[User Picture]
From:[info]reportiere
Date:November 8th, 2011 - 08:27 pm
(Link)
ak tu neraža! pajokoju, pat nesaprotot, ka ksilofons tomēr IR sitamais instruments. hmm... nu sūdi vagā man par tādu tumšprātību :/
[User Picture]
From:[info]3_5469mhz
Date:November 8th, 2011 - 09:32 pm
(Link)
:D
[User Picture]
From:[info]hatter
Date:November 8th, 2011 - 04:56 pm
(Link)
twiterī iemet! twiters lielāks spēks :) Man draugs agrāk skola trennējās vienkārši uz galda, viņam bija tāda kā plastalīna masa, kuru viņš izklāja uz galda un trennējās atri un ritmiski bungāt ar vālītēm. Sliktākajā gadījumā tas būtu alternatīvs variants! Iegādāties iespējams droši vien mūzikas veikalos!
[User Picture]
From:[info]hatter
Date:November 8th, 2011 - 04:57 pm
(Link)
Nu es domāju , ka tā bija speciāli paredzēta, elastīgaun atsperīga, kas atgādināja bungu virsmas atsitienu...
[User Picture]
From:[info]gracy_kelly
Date:November 8th, 2011 - 04:59 pm
(Link)
Šī doma arī tagad prātā atzīmēta, paldies! :)
[User Picture]
From:[info]termostats
Date:November 8th, 2011 - 05:35 pm
(Link)
Mūzikas skolā mācījies nekad neesmu, bundziņas bišķi uzspēlējs savā laikā gan.

Cik es zinu, LV mūzikas skolās sitamo instrumentu specialitātē vispirms māca spēlēt ksilofonu un bungu komplekts (kur nu ir) tur ir tikai tā, lai galīgi neizbesītu iepriekšminētais instruments, tā kā vajdzība pēc tām bungām un raksturojums, ka tas ir "bezjēgā" drīzāk ir emocionāls, nekā racionāls.

Bet ok, bundziņas gribas - man arī bernībā gribējās un vēl tagad gribas. Nākamais jautājums - kur dzīvo? Ja nedzīvo privātmājā vai nav savas mēģu telpas, tātad dzīvo dzīvoklī, tad par bungām savā istabā var aizmirst. Tā nu tas ir.

Tātad - ar ko sākt - vajag paņemt uz finiera plāksnes uzsist biezas gumijas gabalu un tā uzbūvēt t.s. practice pad (nu tādus var arī nopirkt vai kaut kur dabūt), un tad trenēties uz tā.

Ja tomēr ir telpas, kur dauzīties, var mēģināt lasīt kopā setu. Kad es to sāku darīt, pirms gadiem 8, tad man izdevās daļēji un par kādiem 30Ls (un vienu daļu par brīvu, pateicoties vecāku sakariem) salasīt kaut ko ļoti relatīvi spēlējamu no RMIF (Rīgas Mūzikas Instrumentu fabrika) detaļām. Nu un par vēl aptuveni tikpat iepirku dažus dranķīgus šķīvjus. Skanēja tas viss galīgi garām, bet nu toreiz kaut kā izvilkām maksimumu no tām bungām. Diemžēl, un es to nožēloju vēl šodien, man nekas no tā seta nav palicis, jo lielāko daļu kaut kā iztirgoju vienā vājuma brīdī.

Bet nu jā, ar bungām diemžēl tā ir, ka tas ir dārgs instruments, un tieši tāpēc arī daudziem jau tīņu vai 20+ vecuma bundziniekiem sava komplekta nemaz nav. Taču, ja puikam ir tikai seši gadi, es ieteiktu īpaši šobrīd neiesprinngt uz šo un tur baigi neieguldīties. Bet kādu practice padu uztaisīt gan kāds jauks cilvēks varētu palīdzēt. :)

Veiksimi!
[User Picture]
From:[info]gracy_kelly
Date:November 8th, 2011 - 06:24 pm
(Link)
Paldies. :)
[User Picture]
From:[info]3_5469mhz
Date:November 8th, 2011 - 05:56 pm
(Link)
Termostata ieteiktais variants par trenažiera uztaisīšanu ir ļoti labs. Tāpat arī trenēties pašā mūzikas skolā, ja ir iespēja, ir labs variants.
[User Picture]
From:[info]gracy_kelly
Date:November 8th, 2011 - 06:25 pm
(Link)
Skaidrs - tad nodošu viņa mammai, lai nespringst pārāk daudz un labāk uzjautā skolotājam par kaut kādām alternatīvām vingrinājumiem. :D
[User Picture]
From:[info]termostats
Date:November 8th, 2011 - 06:41 pm
(Link)
Jā. Un mūsdienās jau arī pilna youtube ar drumming lessons ir. :)
From:[info]pashizgaazeejs
Date:November 9th, 2011 - 12:18 am
(Link)
Practise pad *vienkāršs paliknītis) iesākumam ir laba lieta, jā, jo bieži vien pie bungām tiekot pirmais gribās kārtīgi vālēt, maz domājot un piepūloties pie rokas pieradināšanas un tehnikas. Mūzikas skola gan izklausās nopietnāk, bet es pāris gadus apmeklēju nodarbības jauniešcentrā, sava seta man tā arī nebija, taču neteiktu, ka laiks būtu galīgi miskastē izmests :)
[User Picture]
From:[info]qgmr101
Date:November 12th, 2011 - 01:32 am
(Link)
Starp citu, tepat kolhōza apakšājā, 16. dzīvoklī, dzīvo (vai vismaz relatīvi nesen dzīvoja) čalis, kurām ir bungu pilns komplekts un kurš mēdza vairākas stundas diennaktī vingrināties! Vai tur gadījumā var mēģināt ko (sa)runāt?