Vajag, vajag, vajag - Labvēli (un bungas). [entries|archive|friends|userinfo]
Vajadzību katalogs

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Labvēli (un bungas). [Nov. 8th, 2011|04:01 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry

vajag

[gracy_kelly]
linkpiedāvāt variantu

Comments:
[User Picture]
From:[info]termostats
Date:November 8th, 2011 - 05:35 pm
(Link)
Mūzikas skolā mācījies nekad neesmu, bundziņas bišķi uzspēlējs savā laikā gan.

Cik es zinu, LV mūzikas skolās sitamo instrumentu specialitātē vispirms māca spēlēt ksilofonu un bungu komplekts (kur nu ir) tur ir tikai tā, lai galīgi neizbesītu iepriekšminētais instruments, tā kā vajdzība pēc tām bungām un raksturojums, ka tas ir "bezjēgā" drīzāk ir emocionāls, nekā racionāls.

Bet ok, bundziņas gribas - man arī bernībā gribējās un vēl tagad gribas. Nākamais jautājums - kur dzīvo? Ja nedzīvo privātmājā vai nav savas mēģu telpas, tātad dzīvo dzīvoklī, tad par bungām savā istabā var aizmirst. Tā nu tas ir.

Tātad - ar ko sākt - vajag paņemt uz finiera plāksnes uzsist biezas gumijas gabalu un tā uzbūvēt t.s. practice pad (nu tādus var arī nopirkt vai kaut kur dabūt), un tad trenēties uz tā.

Ja tomēr ir telpas, kur dauzīties, var mēģināt lasīt kopā setu. Kad es to sāku darīt, pirms gadiem 8, tad man izdevās daļēji un par kādiem 30Ls (un vienu daļu par brīvu, pateicoties vecāku sakariem) salasīt kaut ko ļoti relatīvi spēlējamu no RMIF (Rīgas Mūzikas Instrumentu fabrika) detaļām. Nu un par vēl aptuveni tikpat iepirku dažus dranķīgus šķīvjus. Skanēja tas viss galīgi garām, bet nu toreiz kaut kā izvilkām maksimumu no tām bungām. Diemžēl, un es to nožēloju vēl šodien, man nekas no tā seta nav palicis, jo lielāko daļu kaut kā iztirgoju vienā vājuma brīdī.

Bet nu jā, ar bungām diemžēl tā ir, ka tas ir dārgs instruments, un tieši tāpēc arī daudziem jau tīņu vai 20+ vecuma bundziniekiem sava komplekta nemaz nav. Taču, ja puikam ir tikai seši gadi, es ieteiktu īpaši šobrīd neiesprinngt uz šo un tur baigi neieguldīties. Bet kādu practice padu uztaisīt gan kāds jauks cilvēks varētu palīdzēt. :)

Veiksimi!
[User Picture]
From:[info]gracy_kelly
Date:November 8th, 2011 - 06:24 pm
(Link)
Paldies. :)