jauna un kaislīga ([info]nrk) rakstīja [info]pretpret kopienā,
@ 2006-02-27 12:24:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Diena: Latvieši lido Turīnas spēļu noslēguma izrādē
Vēsturei pieder gan XX ziemas olimpisko spēļu sportiskās kaislības, gan atklāšanas un noslēguma šovi, kam līdzekļi nav žēloti. Taču šoreiz noslēgums Latvijā paliks īpašā atmiņā, jo viens no spilgtākajiem tajā bija Latvijas puišu, kluba Aerodium LV pārstāvju, priekšnesums — akrobātiski triki lidojumā bez spārniem.



Latvijas akrobātu piedāvājums olimpisko spēļu noslēguma izrādei bija visdārgākais, tomēr kvalitāte pārliecināja rīkotājus

Noslēguma izrāde jau ilgusi vairāk nekā stundu, un pēkšņi publika, uz mirkli aizturējusi elpu, ceļas ovācijām. No skatuvei līdzīgā paaugstinājuma 20 m augstumā uzlido puisis ar sniegadēli un "snovo". Priekšnesumā Vējā galveno lomu tēlo latvietis Ivars Beitāns.

"Bija baigais lepnums, ka esam te un savā veidā ir piepildīts olimpiskais sapnis," no Ivara Beitāna turpina lidot neviltots prieks. "Tādus trikus pasaulē neviens cits netaisa, tāpēc var teikt, ka jūtamies gandrīz kā olimpiskie čempioni." Četru minūšu priekšnesumā viņam pievienojas vēl pieci — Kristaps Turauskis, Guntis Šefers, Reinis Rūtentāls, Ingus Augstkalns un Jevgeņijs Kolosovs. Visi no Latvijas. No Aerodium LV. "Visi esam nodarbojušies ar sportu, mūsu vidū ir kaskadieri, breikdanceri, izpletņlēcēji. Cik tas ir sarežģīti, zinās tie, kas bijuši pie Aerodium Siguldā. Grūti ir lidot, kur nu vēl taisīt akrobātiskus trikus."

Apakšā it kā nekā nav. Skatītājiem tā liekas. Realitātē tas ir vertikālās plūsmas tunelis. Tāds ir arī Siguldā. Tautas atmiņā tas iegūlis ar toreizējā aizsardzības ministra Einara Repšes lidojumu.

"Piedalījāmies konkursā un tajā vinnējām, kaut arī mūsu piedāvājums bija visdārgākais," ne bez lepnuma teic Aerodium sabiedrisko attiecību konsultants Ansis Egle. "Vispirms jau tāpēc, ka varējām piedāvāt visaugstāko lidošanas un akrobātikas kvalitāti."


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]x_f
2006-02-27 14:30 (saite)
Šitais ir patiešām forši.

(Atbildēt uz šo)


[info]ely
2006-02-27 17:03 (saite)
man riktīgi patikās.. ;)

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?