Shelly ([info]shelly) rakstīja [info]politbirojs kopienā,
@ 2004-10-17 14:05:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Vesela un pilsoniska sabiedrība
Pētot "Telegraf", kas ir viena no pieklājīgakajām un valstsvīriem lojālākajam krievvalodīgajām avīzēm, atradu varen skaistu vietu. "Telegraf" ievietojis rakstu par to, ka Veselības Ministrija apsver iespēju padarīt dzemdības par maksas pakalpojumu. Lasītāji ir sašutuši. Taču tikpat sašutusi par publikāciju ir arī Veselības ministrija. Un ne jau tādēļ, ka informācija neatbilstu patiesībai.
Lūk, kā VM izskaidro savu neapmierinātību: esot nekorekti apspriest priekšlikumu, kas vēl nav fiksēts nevienā dokumentā. Zemteksts: Par likumu var spriest tikai, kad tas pieņemts un jāpilda. Viss teksts: http://rus.delfi.lv/news/press/telegraf/article.php?id=9315015
???

Vārdu sakot, darbojas parastā shēma: vispirms pieņemsim likumu, un tad domāsim, ko ar to darīt.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]ravena
2004-10-17 14:31 (saite)
parasti shi shema darbojas ta, ka sapigi un nepopulari lemumi ir japienjem masam nezinot savadak bus jaiet grutakais celjs...tas gan nenoziime ka nepienjems.vietejiem latvijas politikanjiem ir raksturigi tas ka vinji sevis ieintereseto lemumu dabus cauri lidz pienjemshana ar pretestiibu no tautas puses vai ar bez...vienk jautajums ir tikai pa laiku..cik ilga perioda tas notiks.

(Atbildēt uz šo)


[info]sarma
2004-10-31 10:40 (saite)
tā kā krievu valodu nesapritu, tad nevaru izlasīt Tevis pieminēto rakstu, taču man domāt, ka šai lietai kā vienmēr ir divi gali:
1. no VM puses tik tiešām nav korekti apspriest projektu, kas nekur vēl nav fiksēts. sak - mums tāda un tāda ideja it kā bija, nekas vēl nav nolemts, bet Jūs jau taisat lielu brēku. A mums pat nav ko Jums pateikt, jo nekāda projekta jau vēl nav.
2. man domāt, ka pilsoniskai sabiedrībai vienmēr ir tiesības un pienākums izteikt savu viedokli. ar to ir jārēķinās arī tad, ja likumprojekts vēl nav sagatavots.

rezumē - satraukumam vēl nav pamata, jo kamēr tas projekts aizies līdz Saeimai(ja aizies) paies laiciņš, un tad jau prese būs kājās, li`dz ar to - klusēt vairs nebūs iespējams!

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?