Elektriskie caurplūdes ūdens sildītāji.

« previous entry | next entry »
Apr. 29., 2016 | 12:11 pm
posted by: unpy in pajautaa

Esiet tik mīļi un padalieties ar savu vai sev uzticamu cilvēku pieredzi, ja tāda ir, par elektriskajiem caurplūdes ūdens sildītājiem, kas varētu nodrošināt silto ūdeni dušai un izlietnei. Ja iespējams, pieminot konkrētus modeļus. Pamatā interesē divi jautājumi:

1.Vai sasilda ūdeni pietiekamā apmērā arī diezgan salīgiem cilvēkiem?
2.Vai neiedzen tūlītējā bankrotā mērena apjoma siltā ūdens lietotājus - vecpuišus bez visādiem bērniem, suņiem, sievām, zupas terīnēm un citiem bieži mazgājamiem priekšmetiem?

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {40}

kramers

from: [info]kramers
date: Apr. 29., 2016 - 08:12 pm
#

Ja caurplūdnieks mazāks par 7-8kw mazgāties dušā nesanāks. Cenas starpība starp caurplūdi un 80 L boileri ir 20 eur. Tas atmaksāsies jau kabeļa iegāde. Boilerim ir daudz vienkāršāka pieslēgšana un ekonomiskajā režīmā tas patērē maz enerģijas.

Atbildēt | Diskusija


from: [info]unpy
date: Apr. 29., 2016 - 08:24 pm
#

Ahā, paldies. Nu, teorētiski, palasīju atsauksmes, it kā ar https://www.k-rauta.lv/buvmaterialu-veikals/caurteces-ūdens-sildītājs-thermex-stream-500--5kw šito gan pietiekot dušai.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


kramers

from: [info]kramers
date: Apr. 29., 2016 - 09:03 pm
#

http://www.building.lv/forums/99/120576/inzeniertikli-caurpludes-udens-silditajs

Esmu dzīvojis dzīvoklī ar caurplūdes dušas sildītāju. Sildītājs bija tikai uz dušu un tieši vannasistabā. Sildītājam 2 režīmi - 9 un 18 kW. Ar 9 kW varēja mazgāties tikai vasarā, kad ienākošais ūdens ir pasilts. Un arī ne līdz galam atgrieztu dušu, plūsma jāregulē manuāli, varbūt tagadējie modernie ir tādi, kur tu uzstādi grādus un plūsmu viņš automātiski pieregulē, tas būtu daudz ērtāk. Ziemā, kad ienākošais ūdens auksts, ar tiem 18 kW tā tikai bija. Ja tur būtu otrs patērētājs - var aizmirst pilnībā, pa abiem krāniem tecētu remdens, bet ne silts. Mazāku par 15 kW pilnīgi un galīgi nav vērts likt, tas ir gala patērētāja viedoklis, kas ar šo aparātu mēģināja sadzīvot gandrīz 2 gadus :). Ekonomiskāks viņš sanāk noteikti par boileri, jo mazāki siltuma zudumi, boileris arī nelietots tomēr zaudē siltumu, turklāt caurplūdes sildītājs ir maziņš, aktuāli, ja nav vietas kur nolikt bunduli. Nu elektrības pieslēgumu gan vajag zvērīgu.

Atbildēt | Iepriekšējais