Augstākā profesionālā izglītība Dānijā

« previous entry | next entry »
Mar. 14., 2016 | 03:16 pm
posted by: mvwjq in pajautaa

Kuras no Dānijas erhvervsakademi ir labākās, un kuras - mazāk labas?

Vēlos studēt vienu AP programmu (2 gadus ilga pirmā līmeņa augstākā profesionālā izglītība), kuru, šķietami identisku gan satura, gan mācību metožu ziņā, angliski piedāvā vairākas no tām. Un tā nu nevaru izdomāt, pēc kādiem kritērijiem lai izvēlos, uz kuru lai eju. Varētu jau pēc kaut kādiem reitingiem, ja vien tādi būtu. Lielajos, "respektablajos" globālajos augstskolu rangos šīs skolas, protams, neparādās. Atradu vienīgi šo rangu, bet šķiet kaut kā stulbi izdarīt izvēli, pamatojoties tikai uz to, vai arī uz to kurā pilsētā smukāks rātsnams vai tamlīdzīgi.

Varbūt kādam cibiņam ir personīga studēšanas pieredze kādā erhvervsakademi, uz kuras pamata cibiņš konkrēto skolu noteikti iesaka vai neiesaka kā labu?

Varbūt kāds cibiņš var man arī pastāstīt, kuri Dānijas miesti ir lieliski dzīvošanai, bet kuri - pretīgi?

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {7}

el

from: [info]_navnejausmas
date: Mar. 14., 2016 - 04:25 pm
#

kuru programmu tu domā studēt?

bet ieteiktu doties uz Aarhus. Odensē gan no jaunā semestra akadēmija pārceļas uz pavisam jaunu ēku. bet Aarhusa kā pilsēta ir lielāka, vairāk iespēju.
Kvalitāte man šķiet + - visās vienāda.
Kopenhāgenā ir vnk superdārgi.

Atbildēt | Diskusija


from: [info]mvwjq
date: Mar. 14., 2016 - 06:26 pm
#

IT Electronics Technology AP, elektronikas novirzienu.

Izvēle ir starp kea, ucn, baaa, eal un eadania.

Tās pēdējās divas, it īpaši pēdējā, nezinu kāpēc, vienkārši uz čuju, apskatījušam viņu lapu un izlasījušam curriculum, kaut kā liekas atstojnākas. Pirmās trīs liekas līdzīgi čotka. Varbūt kļūdos.


Vari precizēt, kādu iespēju Ārhusā ir vairāk? Sociālās dzīves un izklaides, vai ar studijām savienojama mazslodzes darba, vai potenciālo prakses vietu, vai kā cita?

Un kā izpaužas Kopenhāgenas dārgums?
Dzīvesvieta ir dārgāka un grūtāk atrodama, fakts, bet citādi? Paika supermārketos taču maksā tāpat; sabiedriskā transporta cenas neuztrauc, priekš tam ir velo, nav jau Londona kur no purvciema līdz centram simt jūdzes; nu jā, krogi dārgāki, bet nav taču uz tiem katru dienu jāiet. Vai es kaut kādus dārguma aspektus esmu palaidis garām?

Ārhusa pēc bildēm un dzirdētā šķiet tāda patīkama mēroga pilsēta. Par Odensi viedokļa nav vispār. Viborga ir reāli mazmiests, bet Ālborga/Olborga liekas tāda piemīlīga un klusa palielāka jelgava. Bet šajā viedoklī nav nekā loģiski motivēta, man tikai liekas tā kā man liekas.

Un kas vēl būtiski - nez kurās pilsētās un skolās ir lielāks austrumeiropas studentu īpatsvars. Gan jau līdzīgi, un tomēr kaut kā negribas, ka visi kursabiedri poļi.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


el

from: [info]_navnejausmas
date: Mar. 14., 2016 - 10:46 pm
#

Haha, es tev varu gari un plaši izstāstīt par EAL.

Bet tad caur e-pastu labāk.

Dzīvesvieta 2x dārgāka kā citur Kopenhāgenā :) Nez, man šķiet tā ir milzīga starpība. Varbūt pat vēl krietni vairāk kā 2x, ja skatās vēl pēc platības.

Odense ir mazāka, bet ļoti mīlīga un ļoti velo draudzīga. Vēl tas, ka Kopenhāgena nav tik tālu, kā no Aarhusas.

Es iesaku izvēlēties vienu no šīm 3, par pārējām pat nedomāt.

Visur jau ir austrumeiropa, haha. Rumāņi gan pārsvarā.
Bet nu nebūs tā, ka visi kursabiedri vienas valsts... Tas jau tad nebūtu vairs internacionāli.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]mvwjq
date: Mar. 15., 2016 - 01:33 am
#

Pastāsti! essentialreading♘firemail.cc
Ko tu tur studēji, un kāpēc tieši tur, un ko ir gadījies dzirdēt, kas citur ir labāk vai sliktāk, un tādā garā.

Par dzīvesvietas dārdzību, ja es strādāju tās 10 stundas nedēļā kaut vai pa minimālo, un līdz ar to arī dabonu stipendiju, kas ir, mūsu naudā, 750, tad es nesaskatu nekādu iznīcinošu atšķirību tajā, vai kojas man maksā 200-300 vai 400.

Rumāņi ir zaibis čuvaki. Poļi gan man nepatīk kā kolēģi. No personīgas pieredzes, nevis tāpēc ka man tāpat vien gribētos reproducēt kādus stereotipus.

Atbildēt | Iepriekšējais


*Zeltene*

from: [info]coletya
date: Mar. 15., 2016 - 12:00 am
#

Kāpēc tieši AP? Pēc šiem grūti maģistros tikt. Un AP kvalitāte mēdz klibot.
Toč ne ucn. Pilnīgi sūkā. Aalborgā labāk ne ja gribi strādāt. Sīva konkurence. Mēgini pārējos. Bet IT ieteiktu ņemt Universitātē. Tak tikai 1gads cairāk.
Overall, labākās atsauksmes ir no Aarhus. Patīkama studentu pilsēta, bet IT lietas pārsvara pa CPH. Tak mēgini DTU tikt. Tad pasaule vaļā.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]mvwjq
date: Mar. 15., 2016 - 01:34 am
#

AP tāpēc, ka negribas uzņemties tos trīsarpus gadus. Zinot sevi, tos divus AP gadus es varētu arī nolauzt, bet bakalauru tā uzreiz veselu - nez vai. Bet ja nu sagribas, APam vienmēr var uzlikt virsū top-upu, un sanāk bakalaurs.

DTU gan ir kārdinoša vieta, bet man nav atbilstošu eksāmenu līmeņu.

Tieši kādā veidā UCN sūkā? Vislielākā sūkāšana, ko es varu iedomāties, projicējot no līdzšinējās studiju pieredzes, ir studiju kursi, kuru saturs nav savā starpā saskaņots (piemēram, kursā A tev pavirši piemin kādu nopietnu, apjomīgu tēmu un sagaida no tevis tās izpratni, bet pāris mēnešus vēlāk tev kursā B to pamatīgi apskata no pašiem pamatiem), bet, šķiet, ir īpaši jāpacenšas, lai šai ziņā ko salaistu dēlī, ja semestrī, kā jau Dānijā, vispār ir tikai 3-4-5 kursi.
Varbūt vari ieteikt, kur vēl palasīt par to, kā UCN sūkā?

Piestrādāt - ja šim ir kāda nozīme konkurences sīvuma kontekstā - ir doma mēģināt kādā veloveikalā-darbnīcā. Ja tajās vispār ir reāli dabūt darbu ar puslīdz pieredzi un taisnām rokām, bet bez neviena vārda dāniski.

"IT lietas pārsvara pa CPH" ir jāsaprot tā, ka tur ir lielākā IT izglītības iestāžu koncentrācija, vai arī tur ir koncentrējusies visa nozare kā tāda, tātad arī labākās prakses iespējas?

Nja, laikam tad lieku KEA kā pirmo prioritāti, BAAA kā otro, EAL kā trešo.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


*Zeltene*

from: [info]coletya
date: Mar. 15., 2016 - 11:03 am
#

KEA, ja skatās tālākā nākotnē, ņems vairāk pretī kā labu esam un būs tālākas perspektīvas.

UCN biju apmaiņas programmā. Pilnīga dezorganizācija, studenti pilnīgi bez motivācijas. Bieži sēdējām 2 cilvēki 30+ klasēs. Un tie kas pabeiguši, grūti šiem iet ar darbiem un tālākām topup programmām. Kaut vai tajā pašā Linkedin paskaties. Kur ir tipi no tavas iecerētās programmas. Protams, ir daži, kas baigi rāvās un ar visiem 12 tika universitātēs un labās vietās. Bet nu, nepalika labs iespaids man no tā pus gada.

Bakalaurs ir 3 nevis 3 1/2 gadus. Plus pēdējais gads ir tīri prakse un bakalaurs, kur paralēli var strādāt vai doties pasaulē laimi meklēt.

Velo veikali arī ir job target, jo Austrumeiropieši pieprot tās lietas :D Bet ir daudzi studenti, kas FB grupās raksta un pēc skolas pastāvīgi piepelnas remontējot citiem velo.

Nu piem., ja gribi te palikt strādāt nākotnē, CPH ir laba networking vieta. Dažādi pasākumi IT profesionāļiem. Keeping up-to-date kas notiek nozarē. Un prakses iespējas lielos uzņēmumos. Protams, ja centies.

Atbildēt | Iepriekšējais