pajautaa

Smagums vēderā

« previous entry | next entry »
Jan. 14., 2016 | 09:42 pm
posted by: izdziivotaaja in pajautaa

Labvakar! Ko iz mājās esošā varētu izmantot, kad pie rokas nav Mezym, kas liekot vēderam smaguma sajūtu nezināt?
Atklāju, ka man sākušas garšot sēnes & vēders, acīmredzot, nav sajūsmā 2 dienas pēc kārtas ko tādu pārstrādāt :/

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {20}

traffico

from: [info]traffico
date: Jan. 14., 2016 - 11:13 pm
#

Nevis veicin'at, bet risin'at. Es parasti iedzeru k'adu alu! :)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Nikolass A. Dērsingtons

from: [info]kisswithafist
date: Jan. 14., 2016 - 11:21 pm
#

sēnes + šmiga = runā, ka slikta ideja.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Skuķis

from: [info]izdziivotaaja
date: Jan. 14., 2016 - 11:27 pm
#

Nav pie rokas alēns, tāpēc šo nesanāks pārbaudīt...
Jautājums N.2 Esmu Norvēģijā & veikalā, kad meklēju sodu, man iedeva "Natron" . Gatavošanai derēja, šai problēmai riskēt mēģināt?

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Nikolass A. Dērsingtons

from: [info]kisswithafist
date: Jan. 14., 2016 - 11:39 pm
#

ēģiptieši ar šito muti skaloja un brūcēm lēja virsū, gan jau gabals nenokritīs :) bet labāk kokakola.

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]digna
date: Jan. 14., 2016 - 11:38 pm
#

Tad es kaut ko nesaprotu.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]digna
date: Jan. 14., 2016 - 11:45 pm
#

Jo, piemēram:
"Scientists have not yet thoroughly explained how the soft drink dissolves bezoars, but it likely has something to do with its high acidity. Coca-Cola, due to its carbonic and phosphoric acid, has a pH of 2.6 and resembles the natural gastric acid that's thought to be important for fiber digestion, the researchers said. In addition, the sodium bicarbonate and carbon dioxide bubbles in the beverage might enhance the dissolving effect."
Līdz ar to, ja vēders smags = grūtības sagremot uzņemto pārtiku, bet tur vēl ielej sārmainu šķidrumu, kas kaut kādā mērā neitralizē kuņģa skābi, hmmm, izklausās, ka efekts varētu būt pretējs.
Pie dedzināšanas un sāpēšanas, kad kuņģī skābes par daudz vai to sit uz augšu, gan soda (īslaicīgi) palīdz.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Nikolass A. Dērsingtons

from: [info]kisswithafist
date: Jan. 14., 2016 - 11:54 pm
#

In addition, the sodium bicarbonate and carbon dioxide bubbles in the beverage might enhance the dissolving effect.

actually, nav ne jausmas. uz ātro nesanāk atrast kaut ko vairāk par "viena tante teica", bet tālāk meklēt slinkums.

Atbildēt | Iepriekšējais


kreiza

from: [info]kreiza
date: Jan. 16., 2016 - 10:06 am
#

Es pēc savas pieredzes- man šķiet, ka smagi sagremojams ēdiens izsauc pārlieku daudz kuņģa skābes izdalīšanos, kas rada gremošanas problēmas. Soda atgriež līdzsvaru :) Nu tas tā, pēc izjūtām, kad ir gadījies sodu lietot.

Atbildēt | Iepriekšējais