pajautaa

Sunīc

« previous entry | next entry »
Aug. 8., 2015 | 09:46 pm
posted by: panacea in pajautaa

Humm, es pieteicos vienā labdarības pasākumā, kur iet staidzināt vecu un/vai slimu cilvēku suņus. Nu kā reizi viens cilvēks ar suni ir pieteicies un rīt es dodos viņu satikt. Bet man te nesaprašana nedaudz:

Mana brīvprātīgo rokasgrāmata saka, ka ir labi ņemt līdzi suņu gardumus un ar tiem to suni piebarot, jo tad tas man būs draugs.


Bet vai tad tas nebūtu tā jocīgi no saimnieka puses, ka es te tagad nesu suņam kauko piebarot un es piedevām nemaz nezinu, ko tas suns ēd. Un tad pie reizes varbūt saimnieku piebarot arī, lai ir draugs? :D

Bet, labi, jautājums paliek par suni -- kā jums liekas, pirmajā tikšanās reizē man tad nest tur kaut kādus suņu cepumus?


---

UPD: Liels paldies par atbildēm! Tā arī darīju, ka līdzi paņēmu suņu cepumus, ko suņa saimniece laipni noraidīja. (Nākamais jautājums -- ko lai tagad iesāk ar paciņu liekiem suņa cepumiem, hehe?)


Pats pasākums -- tas gan ir Anglijā, bet vispār saucas The Cinnamon Trust. Tur var gan staidzināt suņus, gan ņemt suņus un kaķus un arī citus dzīvniekus uz kādu laiku uz mājām, vai arī adoptēt pa visam. Nebūtu jau arī slikti ko tādu uztaisīt arī LV, ja ir kam ir apgriezieni (man nav, es tikai eju staidzināt :) ).

Saite šeit: http://www.cinnamon.org.uk/

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {8}

Hedera helix L.

from: [info]hedera
date: Aug. 9., 2015 - 12:29 am
#

Es ieteiktu paņemt līdzi kaut kādu sunim piemērotu kārumu, taču pirms cienāšanas apjautāties pašam saimniekam, vai drīkst sunim dot to līdzpaņemto.

Atbildēt


kreiza

from: [info]kreiza
date: Aug. 9., 2015 - 09:01 am
#

Suņus nepazīstu :D Bet jā, arī saimnieku, ja viņš ir vecs un slims, un varbūt vēl nabadzīgs, kāds gardums iepriecinātu :)

Atbildēt


masha_nje_vasha

from: [info]masha_nje_vasha
date: Aug. 9., 2015 - 09:16 pm
#

Nav atbilde uz jautājumu, bet tomēr - man liekas lielisks projekts! Kur var par to uzzināt vairāk?

Atbildēt | Diskusija


from: [info]adelise
date: Aug. 9., 2015 - 10:31 pm
#

jā, es arī gribu uzzināt!

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]korkijs
date: Aug. 11., 2015 - 10:57 am
#

Suņi, kuri ir savā suņa dzīvē kinologu redzējuši, neņems pārtiku no svešinieka, tā ir viena no primajām lietām, ko māca, bet jā, tas laikam neattiecas uz šādiem.
Īstenībā to rokasgrāmatu tad vajadzētu uz sārta, ja suni, bez saimnieka ziņas kārtīgi piebaro ar neierastiem gardumiem, vēderproblēmas garantētas, saimnieks rikīgi priecīgs būtu par pakalpojumu. :)

Atbildēt


porcelāna lellīte

from: [info]neraate
date: Aug. 15., 2015 - 10:22 pm
#

Latvijā šis viss notiek, tikai haotiski. Ir pagaidu mājas, ir dzīvnieku aizsardzības biedrības, ir cilvēki, kas vienkārši palīdz kaimiņiem. Un ir daļa tādu problēmu ar ko Anglija jau ir tikusi galā - dzīvnieku (suņu) neaudzinātība un agresija un dzīvnieku vienkārši ir pārāk daudz, līdz ar to pagaidu mājas ir pārslogotas un dzīvnieki uz mājām iet diezgan lēni

ja ir vēlēšanās palīdzēt šajā jomā, ir gana daudz dzīvnieku miļotāju organizāciju, kurām var ik pa laikam noziedot naudiņu, jo tās vienmēr trūkst. ir dažas organizācijas ar sabiedriskā labuma statusu un tad var dabūt nodokļu atlaides

Atbildēt | Diskusija


Lacy F

from: [info]panacea
date: Aug. 16., 2015 - 12:59 am
#

par pēdējo - man liekas, ka tas īsti gan nebūtu tas uz ko cilvēki tēmēja. es arī šajā gadījumā tieši gribēju suņus iet staidzināt, nevis ziedot naudu. es, protams, arī saprotu naudas nozīmi organizāciju dzīvē, bet man gribās arī atgriezenisko saiti arī sev gan suni staidzinot, gan ar saimnieku komunicējot, ko ar bankas pārskaitījumu iegūt nevar. pieļauju, ka tāpēc arī cilvēki šeit komentēja un gribēja iegūt papildus infō :)

plus -- varbūt pie reizes ieliec saites uz šīm organizācijām -- es domāju cilvēki parastie savādāk nemaz nezinās kur meklēt? :)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


porcelāna lellīte

from: [info]neraate
date: Aug. 16., 2015 - 12:05 pm
#

suņus vest pastaigās var braukt uz patversmēm, tur nu katrai patversmei prasības atšķiras - ir, kas prasa lai iepriekš atbrauc uz organizētu instruktāžu, ir, kuras instruē turpat uz vietas. jā, čakars, bet kādēļ tas ir vajadzīgs? lai cilvēkiem būtu priekšstats par elementārām drošības lietām (netīt pavadu ap savu plaukstu, neturēt pavadu pašos pirkstu galos, nedot bērnam pavadāt VAS, mežā/pļavā nelaist suni vaļā no pavadas, nevest suni 'sasveicināties' ar citiem suņiem, jo nezin kāda būs reakcija, tos dzīvniekus nepazīst, ja notiks nelaime, vainīga būs patversme, neskriet pa priekšu sunim, nevicināties ar kociņiem. nebarot suņus ar kārumiem vai līdzi paņemtām lietām (t.sk. biezpienu, jēlu gaļu, kauliem etc.) jo ir dzīvnieki, kuri ir uz striktas diētas un viens našķis nozīmē vēdergraizes vairāku dienu garumā etc.

ja grib braukt ar suņiem staigāties, labāk tomēr patversmei iepriekš piezvanīt - kāds ir darbalaiks, vai nav karantīna, vai nav organizēts kāds pasākums lielām grupām vai talka, noskaidrot ko tieši vest cienastam, ja gribas aizvest kādas dāvanas, jo katrai patversmei citas vajadzības, kas mainās atkarībā no sezonas. un vēl der noskaidrot ko vilkt mugurā, lai nesanāk aizbraukt ar baltām biksēm un sandalēm uz vietu, kur suņus staidzina mežā un var uzkāpt kādai čūskai :)

dzīvnieku glābēju organizācijas:

Rīgā:
http://www.ulubele.org/lv/atbalsts-ulubelei/ lielākā patversme Latvijā (Līčos, Pierīgā, apkalpo Rīgas pilsētas pašvaldību un dažus blakus esošus novadus. no-kill shelter). ir sabiedriskā labuma statuss. nodokļu atlaides.

http://www.dzd.lv/par-mums/brivpratigais-darbs/

http://patversme.lv/patversme-labas-majas/atbalsti-patversmi/

http://www.mezavairogi.lv/index.php/patversme Pierīga

Jūrmala:
http://slokaspatversme.lv/sanu-josla-1/ziedojumi-un-palidziba/

Tukums:
http://www.draugiem.lv/tukumapatversme/ arī no-kill

Jelgava:
http://www.pilsetsaimnieciba.lv/majdzivnieki-pilseta3/llu-dzivnieku-patversmes-majdzivnieki/

Jēkabpils:
http://www.jekabpilspatversme.lv/jaunumi/


Biedrības, kas lielākoties ir no-kill pagaidu mājas, bāzes vieta viena, bet aktīvisti var būt dažādās pilsētās:

http://tutti.lv/par-mums/ SLO, nodokļu atlaides, pagaidu mājas.
http://minkusos.lv/ Jelgava



Šīs noteikti nav visas, bet visas šīs ir nopietnas organizācijas, kas ir aktīvas, tur viss vēl joprojām notiek, protams, šīs nav vienīgās, bet ir gana uzticamas. zinu, ka ir patversme Liepājā, Ventspilī, Daugavpilī, Valmierā un Cēsīs, bet sīkāk neko nevaru komentēt. Dzīvnieki, protams, ir arī citur, ir lielākas vai mazākas organizācijas vai privātpersonas, kas tiem palīdz, bet iesaku izvērtēt arī ar kritiski. Skaidrs jau, ka palīdzību vajag viņiem visiem, beet ja ir iespēja braukt un palīdzēt, tad iesaku to darīt organizācijām, kas darbojas saskaņā ar labu ētisko un veterināro praksi un izvēlēties kādu no augstāk minētajām. Protams, neviens nav perfekts, bieži vien cilvēki, kas atbild uz zvaniem var šķist nelaipni, bet tas ir tādēļ, ka viņi ir spiesti saskarties ar neiedomājamām situācijām un var būt noguruši un atbild uz visādiem absurdiem jautājumiem un situācijām.



Atbildēt | Iepriekšējais