pajautaa

tapetes - horizontāli?

« previous entry | next entry »
Aug. 2., 2015 | 11:01 pm
posted by: mazliet in pajautaa

hmmm, kā būtu, ja strīpainas tapetes līmētu nevis vertikāli, bet horizonātli? Kāds efekts būtu uz telpu, ja to izlīmētu horizontāli- ar vienādu strīpu platuma (12 cm, 12 cm) balti bēšām tapetēm? Līmēt tapetes horizontāli vispār ir prāta darbs? :)

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {9}

vistu_zaglis

from: [info]vistu_zaglis
date: Aug. 3., 2015 - 01:50 am
#

Ja ir gana augsti griesti – varbūt var riskēt. Klasiskajā, piemēram, blokmājā, kur tā jau sajūta, ka tūlīt ar galvu kaut kur ieskriešu, es laikam tādā telpā baidītos vispār ieiet, pārvietotos pussaliecies :)

Atbildēt | Diskusija


mazliet

from: [info]mazliet
date: Aug. 3., 2015 - 02:34 am
#

vai sanāk, ka horizontālas līnijas pazemina griestus? Nju, griesti man kādi 2,75 m, škiet augstāki kā blokmājām. Jautājums arī par pašu līmēšanu - vai tīri fiziski to tapeti var rullēt horizontāli, nevis vertikāli un vai tā vispār kāds dara?

Kaut kā iedomājos, ka tās līnijas varētu dot vizuāli vairāk telpas, ta kā tas turpinātos pa riņķi dzīvojamā istabā un iestieptos gar vienu sienu arī koridorī, radot garu, nepārtrauktu "skrējienu" gar vienu sienu. Bet varbūt ir tieši pretēji - tādas strīpas izceltu telpas patieso lielumu?

Man uz dizainu nav nekāda ņuha. Nopirku tapetes mirkļa iespaidā, ar domu, ka raksts būs vertikāls, bet atnākot mājās, grozot pie sienām tās tapetes un stutējot ar trepēm, kātiem un pakaramiem - iedomājos, ka varētu pamēģināt joku un pielīmēt tās...nevis stāvus, bet guļus... :) Cik prātīgi būtu šādu domu īstenot?

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


vistu_zaglis

from: [info]vistu_zaglis
date: Aug. 3., 2015 - 02:50 am
#

Tīri subjektīvi – es neriskētu. Telpa tak pilnīgi noteikti kļūs uz aci zemāka un strupāka, nu un vēl, iespējams, acis skraidīs turpu-šurpu, neatrodot, kam pieķerties.

Noteikti, ka kaut kādi Īstie Interjeru Dizaineri ne to vien var dabūt gatavu pa smukam, bet parasti tomēr strīpaini raksti nav tāpat vien beziemesla žīdmasonu sazvērestība, kaut kāda jēga tam ir.

P.S. Bet pamēģini, padalies ar rezultātu! Savādāk taču par 100% neuzzināsi, tā arī paliksi ciešanās par "a ja nu vajadzēja?"

Atbildēt | Iepriekšējais


Strēlniece

from: [info]str
date: Aug. 3., 2015 - 07:12 am
#

Vizuāli pazemināsi griestus.
Un pratiski baigi čakarīgi būs līmēt metrus 3 vai 4 vai vairāk garas loksnes, saplēsīs drīzāk

Atbildēt


Mazais meža dīvainītis ar sviesta burku rociņā

from: [info]savaadaisu
date: Aug. 3., 2015 - 08:42 am
#

Līmēt jau var, bet nedomāju, ka čakars ir tā vērts. Pie tam, man liekas, ka horizontāli līmējot arī gravitācija vairāk ietekmēs un ja būs nedaudz par šķidru līme, tad visa tā padarīšana slīdēs pa sienu uz leju.
Bet horizontālas strīpas vizuāli padarīs telpu plašāku. Un ja reiz tiešām traucēs "zemo griestu efekts", par ko es šaubos, vienmēr taču visu var labot, vai nu pārlīmējot tapetes, vai arī ieviešot interjera elementus.

Atbildēt


vilibaldis

from: [info]vilibaldis
date: Aug. 3., 2015 - 08:46 am
#

talpa izskatīsies platāka un zemāka, parasti psiholoģiski cilvēkiem tas nepatīk, bet citādi kāpēc ne. Atkarīgs arī no krāsu toņiem, ja ne pārāk intensīvi varētu pat būt ok.
Tehniski vajag baigi gludu un izmēros precīzu sienu, jo horizontāli defekti salaiduma vietās labāk pamanāmi nekā vertikāli.

Atbildēt


crescendo

from: [info]crescendo
date: Aug. 3., 2015 - 09:33 am
#

http://www.houzz.com/horizontal-wall-stripes piemēri, kā tas izskatās smuki. Tur, kur tiešām sienas (ne sienu dekori), tur gan vairāk krāsots, ne zīmēts.
Teorētiski horizontālu svītru efekts ir 'lielāka istaba ar zemākiem griestiem'.

Praktiski... priekš horizontālām 12cm ir baigi šaurās strīpas. Ja paveiksies, efekts atsitīs guļbaļķi, bet pēc krāsām spriežot, tik pat labi var vairāk vilkt uz pvc apdares 'dēļiem' kādā noliktavā/garāžā utml - viss jau no pārējā atkarīgs. Bet ja patīk, tak dari, pati jau tur dzīvosi.
Photoshops ir tavs draugs, ja sienas pašlaik baltas, tad jo īpaši ;)

Līmēt tapetes horizontāli tev gravitācija nepalīdzēs, līmeņot vajadzēs uzmanīgi, bet paliek jau variants kvadrātos sagriezt utml.

Atbildēt


from: [info]nure
date: Aug. 3., 2015 - 10:39 am
#

Man ir koridorī pussienas ar strīpainainām horizontāli un tad augšējā daļa neitrāli, jau pēdējos hmm 20 gadus? ļOti patīk un ir grūti iedomāties vertikālas strīpas šai konkrētajā vietā!

Atbildēt


from: [info]tutepataas
date: Aug. 3., 2015 - 12:06 pm
#

Taisnība tam, ko te raksta, ka horizontālas līnijas vizuāli telpu padarīs plašāku un zemāku, tomēr pie griestu augstuma 2.75m tai nevajadzētu būt problēmai. Horizontālu strīpu tapetes ir klasika, turklāt vēl arvien ļoti izplatītas, katram ražotājam būs n-tie modeļi šādu tapešu dažādās krāsu kombinācijās. Tā kā no dizaina viedokļa - noteikti nevajag baidīties, būs labi un telpa tiešām izskatīsies plašāka un vienotāka.

Tomēr, ja skatāmies no tehniskā aspekta, tad ņemt vertikālu horizontālu joslu raksta tapetes un līmēt horizontāli, turklāt pa visu telpu, nevis tikai kā fragmentāru dekoru, ir liels un, manuprāt, nevajadzīgs risks. Sākot jau vien ar līmeni - tad būtu jābūt pārliecinātam, ka gan grīdas, gan griesti ir perfekti taisni. Otra lieta ir tas, ko te raksta - ja kāda telpas siena ir garāka par tiem 3m vai, ja tā turpinās, iestiepjoties blakus telpā, es nevaru iedomāties, kā vispār šo uzdevumu paveikt puslīdz pieklājīgi, lai rezultāts neliktu vilties. Visdrīzāk jāgriež gabalos un jāstiķē, kas rezultēsies gan ar vertikālām, gan horizontālām šuvēm un atgādinās ielāpus.
Otrs iemesls ir šuves, kuras būs daudz pamanāmākas un gaismas krišanas leņķim nepateicīgākas - kā jau te rakstīts, varēs redzēt katru defektu.

P.S. Interjera dizaineres viedoklis :).

Atbildēt