pajautaa

Interjera dizainers

« previous entry | next entry »
Maijs. 19., 2015 | 03:43 pm
posted by: masha_nje_vasha in pajautaa

Vai varat ieteikt kādu interjera dizaineru, kas nodarbojas ar mazbudžeta interjeriem?
Cik tādi vispār maksā un ko viņi dara? Vai tikai uzzīmē vai arī paši visu atrod, arī pārtaisa un izgatavo? Piemēram, vai varu gaidīt, ka man tiks izvēlēts lēts ikea dīvāns + kādā krāmu bodē atrasts vecs krēsls, kuru viņš pats pārtaisīs par fantastisku dizaina elementu + atradīs reti smalkas tapetes vienai sienai utt? Vai arī tā ir mana fantāzija, ka kāds piepildīs manas vēlmes, ieguldot laiku un izdomu?

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {14}

vilibaldis

from: [info]vilibaldis
date: Maijs. 19., 2015 - 03:52 pm
#

parasti tikai uzzīmē, ja gribi lai kaut ko pārtaisa tad diez vai tas būs mazbudžeta pakalpojums

Atbildēt


usne

from: [info]usne
date: Maijs. 19., 2015 - 04:35 pm
#

ja grib lai izdomā interjeru tieši lietu ziņā racionālu (mazbudžeta) tad pakalpojums tomēr maksā tik cik tas maksā
ja grib lētu pkalpojumu tad sazīmēt tikai pamatlietas (lektrības, lampas, santehniku, virtuvi) izkonsultē par pamatprincipu, pārējais jādara pašam.

Atbildēt | Diskusija


t

from: [info]tiga
date: Maijs. 19., 2015 - 05:29 pm
#

un cik apmēram tas maksā?

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


usne

from: [info]usne
date: Maijs. 19., 2015 - 05:58 pm
#

ir izvēle rēķināt summu uz kvadrātmetriem, labāk ja grib lētu pakalpojumu un pats iegulda darbu.
otrs ir maksa par darba stundām un to cena katram interjēristam var būt dažāda, bet no 30eur uz augšu.
var veidot apvienoto variantu, tas ir pats prātīgākais, bet tad ir jātiekas, jārunā un tad tiek skaidrībā cik, kas maksā, kādu summu pasūtītājs nav ar mieru pārkāpt projektēšanai.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


t

from: [info]tiga
date: Maijs. 21., 2015 - 12:31 am
#

paldies!

Atbildēt | Iepriekšējais


Позитивный человек

from: [info]hmmm
date: Maijs. 19., 2015 - 06:39 pm
#

kurām telpām tas interjers būtu nepieciešams? tikai dzīvojamajām istabām orientējošs mēbeļu izvietojums skatījumā no augšas, vai arī ir vēlme pēc 3D vizualizācijām visam dzīvoklim? vai nepieciešams zīmēt un plānot nestandarta virtuves iekārtu, vannasistabas konfigurāciju, utt.?domāju, ka ar individuāli strādājošiem interjeristiem var vienoties par orientējošu apmaksu, skaidri atrunājot paredzamā darba apjomu, bet kā ja te minēja, principā izcenojums visdrīzāk veidosies no konkrētu darba stundu apmēra par zināmu taksi.

bet runājot par to reti smuko tapešu atrašanu, tā kā reizi ir talantīgu interjeristu fiška, izveidot harmonisku interjeru no it kā nedārgiem un reizē gaumīgiem elementiem. bet kā zināms, talantīgi cilvēki apkārt nemētājas, vai arī pieejami par attiecīgu taisnīgu atalgojumu. interjersti vecus krēslus nepārtaisa - viņi var ieteikt meistarus, pie kuriem mēbeles pārveidot. un te arī tās izmaksas summējas, eiro pie eiro.

itogo, jā, tā ir Tava fantāzija, ka kāds piepildīs vēlmes par kapeikām. ja gribi pērles un wow efektu, tad esi gatava maksāt par darbu. jebkurā gadījumā maksāt par darbu tirgus cenu ir tikai normāli, ja vien otrā pusē ir adekvāts cilvēks nevis cilvēks, kas labprāt izpalīdzēs dēļ pazīšanās vai kā iesācējs dēļ tā, ka nevar tikt pie citiem darbiem.

Atbildēt | Diskusija


masha_nje_vasha

from: [info]masha_nje_vasha
date: Maijs. 20., 2015 - 04:05 pm
#

Es nedomāju, ka tas maksās kapeikas. Mazbudžeta interjers - ar to biju domājusi, ka man nederēs, ka uzšķirs dārgu katalogu un atzīmēs kas jāpērk, bet vajag lai kombinē un zina, kur atrast pareizās lietas, kas panāk vēlamo efektu.
Cik, Tavuprāt, maksā stundā talantīga interjerista pakalpojumi?

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]tutepataas
date: Maijs. 20., 2015 - 04:17 pm
#

Neiesaku izvēlēties interjerista pakalpojumus par stundas likmi. Tad tās ir tikai konsultācijas, bet ar pārējo būs jātiek galā pašam, lai neiekāptu jau milzīgās summās. Vislabāk ir kombinēt pamatpakalpojumus par kādu konkrētu summu ar šādām konsultācijām, bet, lai to izdarītu, protams, ir jātiekas un jārunā klātienē par konkrēto gadījumu.

Un stundas likme parasti ir sākot no tiem jau minētajiem 30EUR/h.

Atbildēt | Iepriekšējais


iokaste

from: [info]iokaste
date: Maijs. 19., 2015 - 10:00 pm
#

1000 eiro par telpu, ar to ir jāsāk. lētāk nekā.

Atbildēt | Diskusija


putnu novērotājs

from: [info]_re_
date: Maijs. 20., 2015 - 12:51 pm
#

vari, lūdzu, precizēt, kas ietilpst tajā cenā, proti, kas tiks saņemts?

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


iokaste

from: [info]iokaste
date: Maijs. 21., 2015 - 12:01 am
#

man ir tādas haltūras - uztaisīt telpu. tajā ietilpst viss darbs, ko var cilvēks ar gaumi un rokām izdarīt mēneša laikā. faktiski - divu nedēļu laikā, rēķinot tiešo darbu uz vietas. bez materiāliem, kas kā minimums ir +200.
pēc kopsaucēja dizainā un noskaņā (tas ir - jābūt līdzīgām gaumēm).
pēdējā tāda bija, kurā ietilpa remonts, lai viss ir pēc instrukcijas un nekas negāžas nost. gaumīgi izkrāsoju, vienā vietā izmantojot dekoratīvo krāsošanu. vienu sienu nolīmēju ar tapetēm, kas man jau sen bija iepatikušās - ar vārdiem - te vajadzētu zeltu. noplēsu kartonu no grīdas, pielaboju dažus dēlīšus un nokrāsoju, jo grīdas dēļi nebija tik labi, lai ņemtu nost veco krāsu. uztaisīju speciāli šai telpai lampu. nomainīju durvju aplodas un ieliku durvīs krāsainus stikliņus. bet viss tā - bez pretenzijām, uz izjūtu, ar patiku un dizains mainījās procesa laikā.
pie viena nomainīju rozetes, gribējās vienu "vecā stila", bet latgalītē nebija un jaunai tāda veida noskopojās pasūtītājs. un var saprast - par mazu štruntiņu maksāt simtus neviens nekāro. + šajā redakcijā pasūtītājs arī palīdzēja klātienē ar darbu.

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]tutepataas
date: Maijs. 20., 2015 - 04:10 pm
#

Lielos vilcienos var piekrist Usnes rakstītajam. Ikdienā ar interjera dizainu nodarbojos jau teju 10 gadus, tai starpā arī ar tā saucamajiem "mazbudžeta" interjeriem, tomēr mazbudžets no mazbudžeta cilvēku apziņās atšķiras :).

Tam, ka cena par telpu ir sākot no 1000EUR nevarēšu piekrist, turklāt tas ir ļoti vispārējs apgalvojums, nez no kurienes izrauts. Viss atkarīgs no telpas funkcijas, šībrīža stāvokļa, ieguldāmā darba apjoma un, jā, no tā, ko pasūtītājs vēlas redzēt rezultātā. Cik daudz vēlas darīt pats, un cik - saņemt no dizainera.
Piekritīšu tam, ka dizaineri krēslus paši nepārtaisa (ja nu vienīgi ir kādi interjeristi, kuriem daudz brīva laika vai noslēgta īpaša vienošanās arī par autoruzraudzību un citiem pakalpojumiem), bet ir iespēja, ka viņš atrod krēslam jaunu audumu, meistaru, kurš pārvelk to mēbeli un restaurē. Tapetes, Ikea dīvānu vai kaut vai konkrētu antīku spoguli konkrētā cenu diapazonā viņš noteikti būs gatavs meklēt un atrast.

Cenu par kvadrātmetru visbiežāk rēķina, ja runa jau par lielākām telpām. Protams, kā nu kuram profesionālim, bet es, piemēram, sāku šādi rēķināt cenu no 50m2 un uz augšu. Mazākas telpas - mazas vannas istabas, koridorīši, bloku māju virtuvītes - cenu nosaka darba apjoms. Lielākas kvadratūras telpas dizaina izstrādes izcenojums par kvadrātmetru varētu būt no 15-35EUR/m2, atkarībā no dizainera takses.

Un vēl ir tā "zīmēšana". Klienti bieži vien pie manis vēršas ar jautājumu, vai es "uzzīmēšu" viņiem dizainu. Šis jēdziens mani vienmēr mulsina, jo profesionālajā valodā neko tādu nelietoju, tāpēc arī nezinu, ko ar šo "uzzīmēšanu" cilvēks domā. Praktiski ir tā, ka tiek rasēts ( visbiežāk datorprogrammā) plānojums -mēbeļu izvietojums, elektrības plāni, kanalizācijas izvietojums, dažādas skices un detaļas jaunbūvējamām konstrukcijām. Tad, pēc vienošanās, vēl dizainers var rasēt mēbeļu dizainu (sākot no mazas kumodītes, beidzot ar virtuves iekārtu), kā arī veidot sienu notinumus ( flīžu, krāsojuma vai tapešu izvietojumu uz sienām gadījumos, kad tiek izmantots vairāk par vienu materiālu, un tie ir jākombinē).
Ja klients vēlas 3D vizualizācijas (topošās telpas iespējamā iznākuma fotoreālistiskus attēlus), tad tā ir vēl atsevišķa cena vai nu par stundu , vai kvadrātmetru, vai telpu.

Viss pārējais nav "zīmēšana". Tā ir materiālu, mēbeļu, dažādu detaļu, dekorāciju, tekstila izstrādājumu, gaismekļu piemeklēšana salonos, no katalogiem, internetā utt. Par visu var vienoties, atkarībā no tā, cik klients pats vēlas iesaistīties un cik - uzticēt dizaineram. Ja budžets ir mazāks, var nolīgt interjeristu par stundas likmi, tiekoties salonos, kurus dizainers iesaka, un izvēloties piemērotākās preces.

Atbildēt


cosmo_shiva2

from: [info]cosmo_shiva2
date: Maijs. 21., 2015 - 12:01 am
#

Kudatuda.com
Viņas ir labākās un talantīgākās dizaineres kādas LV esmu pieredzējusi.
Paskaties mājaslapā attēlus. Pašas izdomā jaunas mēbeles un vismaz agrāk pašas arī pārtaisīja un izgatavoja.

Atbildēt


masha_nje_vasha

from: [info]masha_nje_vasha
date: Okt. 11., 2016 - 11:07 pm
#

Joprojām aktuāli. Varat, lūdzu ieteikt, kādus konkrētus vārdus un telefona nr. kur zvanīt? (Vēl bez kudatuda)

Atbildēt