pajautaa

Interjera dizainers

« previous entry | next entry »
Maijs. 19., 2015 | 03:43 pm
posted by: masha_nje_vasha in pajautaa

Vai varat ieteikt kādu interjera dizaineru, kas nodarbojas ar mazbudžeta interjeriem?
Cik tādi vispār maksā un ko viņi dara? Vai tikai uzzīmē vai arī paši visu atrod, arī pārtaisa un izgatavo? Piemēram, vai varu gaidīt, ka man tiks izvēlēts lēts ikea dīvāns + kādā krāmu bodē atrasts vecs krēsls, kuru viņš pats pārtaisīs par fantastisku dizaina elementu + atradīs reti smalkas tapetes vienai sienai utt? Vai arī tā ir mana fantāzija, ka kāds piepildīs manas vēlmes, ieguldot laiku un izdomu?

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {14}

from: [info]tutepataas
date: Maijs. 20., 2015 - 04:10 pm
#

Lielos vilcienos var piekrist Usnes rakstītajam. Ikdienā ar interjera dizainu nodarbojos jau teju 10 gadus, tai starpā arī ar tā saucamajiem "mazbudžeta" interjeriem, tomēr mazbudžets no mazbudžeta cilvēku apziņās atšķiras :).

Tam, ka cena par telpu ir sākot no 1000EUR nevarēšu piekrist, turklāt tas ir ļoti vispārējs apgalvojums, nez no kurienes izrauts. Viss atkarīgs no telpas funkcijas, šībrīža stāvokļa, ieguldāmā darba apjoma un, jā, no tā, ko pasūtītājs vēlas redzēt rezultātā. Cik daudz vēlas darīt pats, un cik - saņemt no dizainera.
Piekritīšu tam, ka dizaineri krēslus paši nepārtaisa (ja nu vienīgi ir kādi interjeristi, kuriem daudz brīva laika vai noslēgta īpaša vienošanās arī par autoruzraudzību un citiem pakalpojumiem), bet ir iespēja, ka viņš atrod krēslam jaunu audumu, meistaru, kurš pārvelk to mēbeli un restaurē. Tapetes, Ikea dīvānu vai kaut vai konkrētu antīku spoguli konkrētā cenu diapazonā viņš noteikti būs gatavs meklēt un atrast.

Cenu par kvadrātmetru visbiežāk rēķina, ja runa jau par lielākām telpām. Protams, kā nu kuram profesionālim, bet es, piemēram, sāku šādi rēķināt cenu no 50m2 un uz augšu. Mazākas telpas - mazas vannas istabas, koridorīši, bloku māju virtuvītes - cenu nosaka darba apjoms. Lielākas kvadratūras telpas dizaina izstrādes izcenojums par kvadrātmetru varētu būt no 15-35EUR/m2, atkarībā no dizainera takses.

Un vēl ir tā "zīmēšana". Klienti bieži vien pie manis vēršas ar jautājumu, vai es "uzzīmēšu" viņiem dizainu. Šis jēdziens mani vienmēr mulsina, jo profesionālajā valodā neko tādu nelietoju, tāpēc arī nezinu, ko ar šo "uzzīmēšanu" cilvēks domā. Praktiski ir tā, ka tiek rasēts ( visbiežāk datorprogrammā) plānojums -mēbeļu izvietojums, elektrības plāni, kanalizācijas izvietojums, dažādas skices un detaļas jaunbūvējamām konstrukcijām. Tad, pēc vienošanās, vēl dizainers var rasēt mēbeļu dizainu (sākot no mazas kumodītes, beidzot ar virtuves iekārtu), kā arī veidot sienu notinumus ( flīžu, krāsojuma vai tapešu izvietojumu uz sienām gadījumos, kad tiek izmantots vairāk par vienu materiālu, un tie ir jākombinē).
Ja klients vēlas 3D vizualizācijas (topošās telpas iespējamā iznākuma fotoreālistiskus attēlus), tad tā ir vēl atsevišķa cena vai nu par stundu , vai kvadrātmetru, vai telpu.

Viss pārējais nav "zīmēšana". Tā ir materiālu, mēbeļu, dažādu detaļu, dekorāciju, tekstila izstrādājumu, gaismekļu piemeklēšana salonos, no katalogiem, internetā utt. Par visu var vienoties, atkarībā no tā, cik klients pats vēlas iesaistīties un cik - uzticēt dizaineram. Ja budžets ir mazāks, var nolīgt interjeristu par stundas likmi, tiekoties salonos, kurus dizainers iesaka, un izvēloties piemērotākās preces.

Atbildēt