Par gaļas cepšanu.
« previous entry | next entry »
Apr. 5., 2015 | 06:51 pm
posted by: unpy in pajautaa
Cepeškrāsnī var likt iepriekš sasaldētu un tagad ne līdz galam atkusušu gaļas gabalu vai šis tomēr vispirms rūpīgi jāatkausē?
UPD. Paldies, visiem visu priecīgu, jautājums atrisināts, lēmums pieņemts, eju īstenot.
UPD. Paldies, visiem visu priecīgu, jautājums atrisināts, lēmums pieņemts, eju īstenot.
from: porkus
date: Apr. 5., 2015 - 09:53 pm
#
plānošanas & gaumes jautājums
vienmēr rūpīgi atkausē
rūpīgi šinī gadījumā nozīmē
a) dienu (vai divas atkaribā no lieluma/daudzuma un sasaluma pakāpes) iepriekš produktu pārvieto no saldētavas uz ledusskapi
b) paātrinātā metode ar ūdeni jā, bet istabas temperatūras nē - max aukstu, jo pretējā gadījumā proteīns tiek sap ... sabojāts (īpaši zivis) -> ēst varēs, bet struktūra būs "savādāka"
c) ir izņēmumi attiecībā uz dažiem produktiem
visādi citādi, ja ēst gribas šobrīd un ir vienalga, tad principā jautājumam nevajadzētu būt vispār
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: unpy
date: Apr. 5., 2015 - 10:00 pm
#
Par zivīm jautājumu vispār nav - saldētas zivis uzturā nelietošu arī turpmāk, visticamākais. Nevis tamdēļ, ka būtu trakoti snobisks kulinārs, bet tālab, ka zivis ienāk prātā lietot uzturā tik reti(ja neskaita kaut kādus konservus), lai pat prātā neienāktu iegādāt saldētas.
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: porkus
date: Apr. 6., 2015 - 12:07 am
#
tiesa & strikti manuprāt snobiskie kulināri ir tie, kuriem ir neliela prakse, katrreiz' visu dara pēc grāmatas un tad pamāca citus (šeit grēkoju pats ;)
+ visām lietām var pieiet "radoši"
ar zivīm ir specifisks joks: gandriz visu sugu zivis arī saldētas var uzskatīt par svaigām, jo pārsvarā komerciāli nopērkamās (aka veikalā, nevis ķerot pašam vai ejot pirms rīta gaismas uz zvejas ostu/tirgu) relatīvi ātri pēc noķeršanas un pirmsapstrādes tiek strauji sasaldētas (mājās to ir pagrūti izdarīt). Un tas tiek darīts ne tikai, lai zivis paliktu svaigas, bet arī lai likvidētu visus parazītus un to ģenētisko materiālu. Ziepes ir tādas, ka pēc šādas vienreizējas un straujas sasaldēšanas, piemēram, atsaldējot tās istabas temperatūras ūdenī vai, pasrg dies, mikroviļņu krāsnī, process ir tik straujš, ka šķiedras sāk sadalīties. Un tas "snobiskai" kulinārijai vairs neder :). Ar gaļu notiek tas pats, tikai ne tik ekstrēmi.
bet galu galā, ārpus garas runāšanas, tas viss ir gaumes jautājums
atzīšos, ka šodien šo visu pārkāpu, bet tikai tāpēc, ka produkts, lai arī no jūras, ir specifisks un pacieš gandriz dajebko (varu ielikt bildes, ja ir interese)
Atbildēt | Iepriekšējais