Par gaļas cepšanu.

« previous entry | next entry »
Apr. 5., 2015 | 06:51 pm
posted by: unpy in pajautaa

Cepeškrāsnī var likt iepriekš sasaldētu un tagad ne līdz galam atkusušu gaļas gabalu vai šis tomēr vispirms rūpīgi jāatkausē?

UPD. Paldies, visiem visu priecīgu, jautājums atrisināts, lēmums pieņemts, eju īstenot.

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {22}

porkus

from: [info]porkus
date: Apr. 6., 2015 - 12:07 am
#

tā plānošana noder - gan veselīguma ziņā, gan "snobistiska" kaifa noķeršanas lietā
tiesa & strikti manuprāt snobiskie kulināri ir tie, kuriem ir neliela prakse, katrreiz' visu dara pēc grāmatas un tad pamāca citus (šeit grēkoju pats ;)

+ visām lietām var pieiet "radoši"

ar zivīm ir specifisks joks: gandriz visu sugu zivis arī saldētas var uzskatīt par svaigām, jo pārsvarā komerciāli nopērkamās (aka veikalā, nevis ķerot pašam vai ejot pirms rīta gaismas uz zvejas ostu/tirgu) relatīvi ātri pēc noķeršanas un pirmsapstrādes tiek strauji sasaldētas (mājās to ir pagrūti izdarīt). Un tas tiek darīts ne tikai, lai zivis paliktu svaigas, bet arī lai likvidētu visus parazītus un to ģenētisko materiālu. Ziepes ir tādas, ka pēc šādas vienreizējas un straujas sasaldēšanas, piemēram, atsaldējot tās istabas temperatūras ūdenī vai, pasrg dies, mikroviļņu krāsnī, process ir tik straujš, ka šķiedras sāk sadalīties. Un tas "snobiskai" kulinārijai vairs neder :). Ar gaļu notiek tas pats, tikai ne tik ekstrēmi.

bet galu galā, ārpus garas runāšanas, tas viss ir gaumes jautājums

atzīšos, ka šodien šo visu pārkāpu, bet tikai tāpēc, ka produkts, lai arī no jūras, ir specifisks un pacieš gandriz dajebko (varu ielikt bildes, ja ir interese)

Atbildēt | Iepriekšējais