pajautaa

Ceļa zīmes uzstādīšana

« previous entry | next entry »
Mar. 2., 2015 | 07:21 pm
posted by: mazliet in pajautaa

Pie daudzstāvu mājas būtu vēlama stāvēšanu ierobežojoša zīme. Cik tas varētu maksāt un kas būtu jādara, lai to uzstādītu? Kādus noteikumus, likumus lasīt? Paldies.

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {8}

vārnu skaitītājs

from: [info]saikne_neochin
date: Mar. 2., 2015 - 08:02 pm
#

jautāt apsaimniekotājām, ja tāds ir.

Atbildēt


putnu novērotājs

from: [info]_re_
date: Mar. 2., 2015 - 08:02 pm
#

ja pats uzņemas skaņot, tad ir jāiet uz latvijas ceļu biroju torņa ielā, līdzi vajag shēmu zīmj izvietošanai un īpašumapliecinošus dokumentus. pakalpojums bez maksas. sīkāk te:
http://lvceli.lv/lat/par_lvc/pakalpojumi/1213-saskanojums-satiksmes-organizacijas-tehnisko-lidzeklu-uzstadisanai-pie-pasvaldibu-un-citu-ipasnieku-autoceliem

ja pašam nav uzņēmības (tas tiešām nav sarežģīti, tik cik kādā plānā iezīmēt tās zīmes), tad var no kāda pirkt šo pakalpojumu. nereti piedāvā kopā ar zīmju izgatavošanu. jautājam gūglei.

zīmju izgatavotājus arī meklējam internetā. cena variē atkarībā no materiāla (ir metāla un ir speciāla finiera, ražo latvijas finieris) un no izmēra, jo standarts pieļauj 60, 70, 80, 90 cm lielas zīmes. ja zīme nav jāizvieto augstu un nav jāredz no liela attāluma (pie liela ātruma), tad liek mazās, ko parasti arī iekšpagalmos, piemājas teritorijās dara. neaizmirstam uzreiz pasūtīt arī stabus, ja tādi vajadzīgi, vai kronšteinus zīmju stiprināšanai. nu un tad uzstādīšanas process - vai pakalpojumu pērk no zīmju izgatavotājiem, ja viņi tādu piedāvā, vai arī ir savs meistars, kas to var izdarīt.

Atbildēt | Diskusija


mazliet

from: [info]mazliet
date: Mar. 2., 2015 - 08:29 pm
#

Māja ir uz pašvaldības zemes - vai ir jāsavāc daudzzīvokļu mājas iemītnieku paraksti, jāiet uz pašvaldību un jādabūj kāda piekrišana? Vai no namu pārvaldes arī kādu papīru vajag? Vai namu pārvalde labprātīgi uzņemtos piekrist dalīt caurlaides?

Vai zīmei būs likumisks spēks, t.i - pašvaldības policija varēs kaut ko darīt lietas labā, ja parkošanās vieta kārtējo reizi pārbāzta ar blakuseošo koju "nabadzīgo studentu" pavirši "nomestajiem" džipiem? :D

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


putnu novērotājs

from: [info]_re_
date: Mar. 2., 2015 - 08:54 pm
#

tādā gadījumā labāk vērsties pie namu pārvaldes. bet ja jūsu ēkai ir kāds atbildīgais, vecākais, biedrība ar valdi, tad jārunā ar to. vai arī jāzvana uz latvijas valsts ceļiem un jājautā kādu īpašumpārvaldes formas pārstāvību viņi vēlas redzēt šādā gadījumā.
ja zīme ir saskaņota, tai ir likumīgs spēks. var zvanīt uz pašvaldības policiju un aicināt apsekot konkrēto teritoriju un tās likumpārkāpējus. (vienu brīdi gan bija runas decembrī, ka likvidēs rīgas pašv. ceļu policiju, nezinu vai tas ir izdarīts un ja ir, kas tagad līmē plāksterus, bet to var noskaidrot rpp pārvaldē). izsaucot policiju, jārēķinās, ka par stāvēšanu bez atļaujas sodīs pilnīgi visus auto, arī ja klāt stāvēs tā īpašnieks un uzrādīs dokumentus, ka ir viens no dzīvokļu īpašniekiem, piemēram.

bet vislabāk iegūglē par ceļa zīmju uzstādīšanu, saskaņošanu, ir pilns ar rakstiņiem par tēmu.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


mazliet

from: [info]mazliet
date: Mar. 2., 2015 - 09:10 pm
#

Jā, par to iedomājos, ka ja štrāfēs, tad štrāfēs visus pēc kārtas. Teorētiski, tas būtu risināms, ja būtu zīme "P", kur ir apakšā ir papildzīme "tikai ar atļaujām nr.111", tas nozīmētu, ka parkoties var mājas iedzīvotāji, kas izņēmuši atļaujas.

Pie reizes varētu sakārtot mājas apkrtnes vidi, ejot runāt pie kādām dzirdīgām ausīm tajās blakus esošajās kojās, lai arī viņi uzstāda zīmi, ka parkošanās tikai ar atļaujām (lai prasa mēnešnaudu tāpat kā par tējkannu istabiņās - tas samazinātu to mašīnu daudzumu pie tām kojām, savādāk ir tā, ka pirmdien visi sabrauc, samet krustu šķērsu un atlikušo nedēļu braukā ar autobusu, lai pēc tam 5dien brauktu prom ar mašīnu) - zaļā mājas apkārtne ir pārvērtusies par nevīžīgu autoplaci. :(

Paldies par Taviem padomiem, aptuveni kļuva skaidrs, kas darāms. Sazināšos ar LVC un ar Namu pārvaldi un skatīšos, ko abi saka. Namu pārvaldes lapā skatos, ka viņi paši piedāvā uzmērīšanas un uzstādīšanas darbus no piesaistītajiem sadarbības partneriem - jāskatās cik tas maksā). :) Paldies par padomiem, būs par ko padomāt un padarboties. ;)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


kreiza

from: [info]kreiza
date: Mar. 2., 2015 - 09:16 pm
#

Mums šī lieta ir izdarīta caur apsaimniekotāju un drīkst stāvēt ar apsaimniekotāja izdotām atļaujām. Sīkāk būtu jāprasa mājas vecākajai, viņa gāja un kārtoja.

Atbildēt | Iepriekšējais


scope

from: [info]scope
date: Mar. 3., 2015 - 08:25 am
#

Ja parkojas zālē (vai vietā, kur tāda agrāk bija), kā var saprast no komentāra, tad gan prātīgāk būtu iesaistīt pašvaldības policiju.

Otra lieta - jānoskaidro zemes plāns, vai tiešām plānotā parkinga vieta ir uz mājas iedzīvotāju zemes.

Atbildēt | Iepriekšējais


traffico

from: [info]traffico
date: Mar. 2., 2015 - 10:44 pm
#

RPP kā reiz paplašinās pilnvaras.

Atbildēt | Iepriekšējais