pajautaa

Orhideja stikla traukā

« previous entry | next entry »
Mar. 10., 2014 | 11:02 pm
posted by: atheist in pajautaa

Pagājušo svētku sakarā gadījās tikt pie (kā uz trauciņa apakšas rakstīts) "Orhidejas stikla traukā". Vizuāli tas izskatās pēc stikla trauciņa, kurā mazi akmentiņi, starp tiem, šķiet, var redzēt zaļo pikuci, ko parasti izmanto floristikā ziedu iespraušanai un tad tam visam pa virsu smuks orhidejas zieds. Tur pat kur rakstīts veidojuma nosaukums, minēts arī, ka "Nevajag turēt tiešos saules staros. Jālaista reizi nedēļā", kas man liek domāt, ka ir kaut 1% cerības šo brīnumu noturēt pie dzīvības ilgāk par 3 dienām.

Varbūt kāds ar ko šimlīdzīgu ir saskāries? Kā veicās ar auga tūlītēju nenogalināšanu? Vai ir vērts cīnīties? Varbūt ir kāds praktisks padoms, ko varat ieteikt papildus kodolīgajai divu teikumu līdzi dotajai kopšanas pamācībai?

Paldies jau iepriekš!

P.S. Uz parastajiem orhideju kopšanas "tutoriāļiem" nesūtīt, formāts īsti neatbilst.

UPD. Tas brīnums izskatās ŠĀDI

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {7}

ravejsledzejs vīriešu biksēs

from: [info]ravejsledzejs
date: Mar. 11., 2014 - 12:47 am
#

Kas par stikla trauku? Kas par orhideju? Es vispār laikam sāktu aŗ pārstādīšanu.

Atbildēt | Diskusija


usne

from: [info]usne
date: Mar. 11., 2014 - 12:58 am
#

Pārstādītu pliku ziedu?

Atbildēt | Iepriekšējais


Atheiste

from: [info]atheist
date: Mar. 11., 2014 - 08:36 am
#

Pievienoju bildi, kurā redzams, kāds ir stikla trauks. Neesmu orhideju specs, tāpēc nevarēšu pateikt, kāda tā ir. Mazliet bail to visu pasākumu izvarot, meklējot, vai tur ir saknes, tāpēc arī gribējās padomu no cilvēka, kam nācies tieši ar šādu veidojumu saskarties.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


ravejsledzejs vīriešu biksēs

from: [info]ravejsledzejs
date: Mar. 11., 2014 - 12:30 pm
#

ahā!

atkarībā no tā, kad šams ir ticis nogriezts. galvenais parūpēties par to, lai tam nepietrūkst ūdens. pāris nedēļas vajadzētu izvilkt, ja jau pasen nogriezts. mēnešiem, kā komplektā ar visu augu, šitik smagi apgraizīts noteikti neizvilks.

tagad man arī ir skaidrs, kas domāts ar zaļo pikuci - grieztiem ziediem paredzētā oāze. tas ir porains materiāls, kas sevī uzsūc ūdeni. to griz tajiem ziediem sagatavo tā, ka iemet traukā ar ūdeni un kad nogrimst tiek izņemts ārā un piesprausts ar puķēm. no apakšas piepilinot ūdeni tas gan ne pārāk labi papildinās, tāpēc es ieteiktu ieliet ūdeni tajos akmentiņos vismaz līdz tā zaļā pikuča vidum.

oāzei gan ir ārī trūkums... apm. pēc nedēļas sāks pelēt...

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Atheiste

from: [info]atheist
date: Mar. 11., 2014 - 01:03 pm
#

Ehh, nu žēl, cerēju jau, ka no tā zieda varētu kaut ko labāku dabūt ārā nekā "smuki dažas nedēļas". Nav taču cerības, ka no tā zieda varētu saknītes parādīties vai arī orhidejas tā nevar pavairot? :>

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


ravejsledzejs vīriešu biksēs

from: [info]ravejsledzejs
date: Mar. 11., 2014 - 01:29 pm
#

ir orhidejas, kuras var veģetatīvi pavairot, bet ne gluži no zieda...

ja grib no zieda, tad tas nozīmē izveidot meristēmkultūru un no tās iegūt augu, bet to iespējams izdarīt tikai laboratorijas apstākļos, ne dzīvoklī... (nē nu arī dzīvoklī, ja tur ir klimata skapji, iepirkti vesela virkne reaģentu un vēl visādi pribambasi, kas dzīvoklī parasti neatrodas)...

Atbildēt | Iepriekšējais


mākonis debesīs

from: [info]negaisiic
date: Mar. 11., 2014 - 12:05 pm
#

pēc skata es teiktu, ka jālaista tā, kā sacīts, lai zieds var uzsūkt ūdeni un dzīvot tālāk. Orhideju ziedi var ziedēt pat līdz vairākiem mēnešiem, bet tas pie nosacījuma, ja tie joprojām ir klāt pie visa auga. Ja palaistīsi šo, tad arī kādu laiku būs skaists. Saulē nevajag turēt tāpēc, ka var apsvilt tas zieds, jo tomēr ir karstumu pastiprinošos apstākļos.

Atbildēt