pajautaa

vetārsts kaķim

« previous entry | next entry »
Maijs. 31., 2013 | 12:33 pm
posted by: echoes in pajautaa

Pie kuriem Rīgas vetārstiem jūs vedat savus kaķus, ja ir aizdomas, ka diagnoze varētu būt dajebkas?
Piemēram, kaķis vienkārši ļoti maz ēd un ir diezgan nokrities svarā, bet citādi uzvedība nav mainījusies, neizskatās arī, ka ciestu vai būtu nelaimīgs. Nav vemšanu, caureju, asiņu utml "simptomu".
Pieļauju, ka iespējamo variantu ir daudz, tāpēc gribētos, lai vetārsts nevis izsaka kaut kādus abstraktus tūlītējus minējumus un vienkārši saraksta kaudzi vitamīnu, bet taisa analīzes un rūpīgi izmeklē.
Vēlams, protams, ne nepamatoti dārgi, bet tas jau mazsvarīgāk.

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {45}

porcelāna lellīte

from: [info]neraate
date: Maijs. 31., 2013 - 12:44 pm
#

tas, ka saimnieks neredz simptomus, nenozīmē, ka to nav. ja gribi asins analīzes, ved uz klīniku, kur to piedāvā - Kavet, Dzīvnieku veselības centrs, Mazo brāļu hospitālis. labs diagnostiķis ir Nomunds Fjodorovs, protams, ar attiecīgu cenrādi. tas, ka veterinārārsts izsaka 'abstraktus tūlītējus minējumus' ir normāli, tu taču arī pie ģimenes ārsta vispirsm izstāšti, kas par lietu un tad tav pastāsta, kas tas varētu būt. katrā gadījumā iesaku nevilkt garumā un kaķīti vest pie ārsta pēc iespējas drīzāk, jo tas, ka neēd un ir nokrities svarā ir simptoms pats par sevi. turklāt ņem vērā to, ka ir piektdiena pēcpusdiena

Atbildēt | Diskusija


porcelāna lellīte

from: [info]neraate
date: Maijs. 31., 2013 - 12:46 pm
#

vel gribētu piebilst, ka lielākā daļa dakteru tomēr godprātīgi izmeklē dzīvniekus. un saimniekam pašam ir grūti noteikt vai kaķis cieš, jo tie ir ļoti pacietīgi un ļoti izturīgi dzīvnieki

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]echoes
date: Maijs. 31., 2013 - 12:55 pm
#

Es te runāju par tādiem, kas ierauga kaķi pa gabalu, neiet pat klāt, uzzina, ka kaķim kaut kas noticis žoklim un paziņo, ka kaķim esot trakumsērga.
Es SAPROTU, ka neēšana ir simptoms, es vienkārši uzskatīju, kuru simptomu nav.

Atbildēt | Iepriekšējais


Spītniece

from: [info]ocher
date: Maijs. 31., 2013 - 01:01 pm
#

jā, Kavet noteikti iesaku.

Atbildēt | Iepriekšējais


*

from: [info]inese_tk
date: Maijs. 31., 2013 - 02:19 pm
#

es pievienojos Fjodorova ieteikšanai. kad manu suni par saprātīgu samaksu bija nomocījis vetārsts vulgaris, tad Fjodorovs viņu pēc tam saveda kārtībā. karoč skopais maksā divreiz un kopš tā laika es negribu riskēt, nedz ar suņa veselību, nedz ar savām finansēm un labāk vienreiz dārgāk, bet sakarīgi, nekā pēc tam ilgi mocīties labojot un maksājot par citu kļūdām. cik nu zinu ar kaķiem viņš tikpat jēdzīgs, kā ar suņiem.

par Ģetrūdielas Beinertu neesmu nevienu labu stāstu dzirdējusi. tur, piemēram, viena sunim pat klāt neepiejot un nepaskatoties diganosticēja iedzimtas vairogdziedzera problēmas un izrakstīja niknas un ļoti dārgas zāles, kas būšot jādzer visu mūžu. lieki piebilst, ka suns kādu laiku dzēra tās zāles, palika arvien sliktāk, līdz aizgāja citur un pēc kārtīgiem izmeklējumiem izrādījās ka tā diganoze ir pilnīgi murgi.
ir stāsti arī par dzīviniekiem, kas ar ne visai nopietnām problēmām devušies tur ārstēties, bet tā arī nav atgriezušies dzīvi.

Atbildēt | Iepriekšējais