« previous entry | next entry »
Feb. 1., 2013 | 07:19 pm
posted by: susure in pajautaa

Vai jūsuprāt mikroviļņu krāsnī sildīts ēdiens ir kaitīgs?
kāpēc?

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {108}

from: [info]eermaniitis
date: Feb. 1., 2013 - 11:31 pm
#

man ir mikrene bez grila - bet citām vēl ir pulkstenis iemontēts ;D

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


tante

from: [info]tante
date: Feb. 1., 2013 - 11:35 pm
#

nu tajās primitīvajās mikrenēs, kur tikai mikroviļņi var tikai zupu uzvārīt, kādu mērci samakarēt vai pankūkas uzcept...

advancētākās mikrenēs - kurām ir papildus kaut vai tikai grils, gaļu var arī cept un ja iespringst tad pusstundas laikā var uzmeikot sev nesliktu cepetīti - tikai gatavošanas tehnoloģija diezgan jūtami atšķiras no pierastās cepeškrāsnī daudzstundu cepšanas...

bet ja mikrenei ir ne tikai grils, bet arī vēl konvekcija klāt - tad pavisam bez bēdu var cept tur tortes :)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]eermaniitis
date: Feb. 1., 2013 - 11:38 pm
#

es nez, katrai lietai ir savs efektivitātes koeficients - es parasti piemetu gāzes ar elektrības rēķinu un secinu, ka sildīt ir jauki un pie tā arī palieku ;)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


tante

from: [info]tante
date: Feb. 1., 2013 - 11:45 pm
#

es nekalkulēju kas sanāk dārgāk vai lētāk - es daros kā man uznāk - gan uz plīts, gan mikrenē, gan fritētājā..

gadās ka kādas pāris nedēļas no vietas dzīvoju tikai no mikrenē gatavotā vai fritētiem ēdieniem, kaut arī apzinos ka tas viss (it īpaši fritētie) ir gauži kaitīgs organismam tik koncentrētās devās :)

a tā normāli es mikreni izmantoju tikai kaut kā atsildīšanai, ja vajag tikai vienu porciju sev pašai atsildīt vai kaut kā ātrai uzkarsēšanai, ja piemērpēc topošajai ēdmaņai prasās kāds ingredients papildus liekams karsts, bet cūkot vēl lieku katlu vai pannu dēļ tāda štrunta žaba lauž :)


kaut kā atsaldēšanai es mikreni lietoju ļoti, ļoti reti - man patīk atlaidināt sasalušus produktus normālā režīmā - izņem no marazilkas vokorā, atstāj prosta leskapī pa nakti, abet no rīta izliek uz virtuves galda, lai atlaidinās līdz galam :)

Atbildēt | Iepriekšējais