Kļūt par veģetārieti - cik prātīgi?
« previous entry | next entry »
Dec. 1., 2012 | 10:11 pm
posted by: hula in pajautaa
Pēdējā laikā manā prātā cirkulē uzmācīga doma kļūt par veģetārieti vai vismaz pamēģināt, jo īsti nespēju neko izdarīt ar gaļu, kurai ir kaut vai attāla līdzība ar kādu dzīvnieka ķermeņa daļu, - man gluži vienkārši paliek nelabi. Ar malto gaļu un fileju ir okei, tās cepu dziedādama, bet sagriezt sastāvdaļas aukstajai gaļai - ni ni. Tomēr ir viens liels BET: ir liela varbūtība, ka mani kādā brīdī apciemos mazasinība (gēni un tā), tādēļ prātoju, vai gadījumā, ja man to konstatēs, būs iespējams uzņemt pietiekami daudz dzelzs ar augu valsts produktiem?
Būtu priecīga, ja kāds zinātājs mani apgaismotu. :)
Būtu priecīga, ja kāds zinātājs mani apgaismotu. :)
from: kemune
date: Dec. 3., 2012 - 01:10 pm
#
Linsēklas ir dabūjamas sasmalcinātā veidā. Tās var iecept maizē, utt.
Visvieglāk ir ēst karbonādi ar miltu mērci un ticēt, ka tur ir viss nepieciešamais.
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: eermaniitis
date: Dec. 3., 2012 - 01:19 pm
#
ticēt var visu un visur, bet katrai darbībai ir sekas, kuras jāapzinās
vislielākais dzelzs īpatsvars uz masu ir naglās - tomēr pat tās rijot veselas vai sasmalcinātas nekas organismā neuzsūksies - tāpat ar dzelzs oksīdu piesārņots ūdens (rūsains) nepalielinās dzelzs sastāvu ķermenī
augu valsts produktos ir trīsvērtīgais dzelzs, dzīvnieku izcelsmes produktos divvērtīgais
trīsvērtīgais uzsūcas sliktāk par divvērtīgo - fakts un tātad nav svarīgi cik daudz tu apēd, bet cik daudz uzņem
tad vēl - ko ar ko ēd - kādi produkti tiek lietoti līdzi
teiksim, tā pati dzelzs uzsūcas ātrāk, ja ir dabīgs C vitamīns klāt - tātad ēdienā neko nemainot, bet pieliekot šķipsniņu svaigus vai skābētus kāpostus, dzelzs līmeni ir iespējams pacelt ātrāk un efektīvāk kā pieberot glāzi vai sauju riekstus vai ko neko
bet ticēt var - galvenais ticēt, jā ;)
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: kemune
date: Dec. 3., 2012 - 01:25 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: eermaniitis
date: Dec. 3., 2012 - 01:26 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais