Kļūt par veģetārieti - cik prātīgi?

« previous entry | next entry »
Dec. 1., 2012 | 10:11 pm
posted by: hula in pajautaa

Pēdējā laikā manā prātā cirkulē uzmācīga doma kļūt par veģetārieti vai vismaz pamēģināt, jo īsti nespēju neko izdarīt ar gaļu, kurai ir kaut vai attāla līdzība ar kādu dzīvnieka ķermeņa daļu, - man gluži vienkārši paliek nelabi. Ar malto gaļu un fileju ir okei, tās cepu dziedādama, bet sagriezt sastāvdaļas aukstajai gaļai - ni ni. Tomēr ir viens liels BET: ir liela varbūtība, ka mani kādā brīdī apciemos mazasinība (gēni un tā), tādēļ prātoju, vai gadījumā, ja man to konstatēs, būs iespējams uzņemt pietiekami daudz dzelzs ar augu valsts produktiem?
Būtu priecīga, ja kāds zinātājs mani apgaismotu. :)

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {36}

di_wine

from: [info]di_wine
date: Dec. 2., 2012 - 12:18 am
#

Ir jau tā zinātniskā patiesība, ka vitamīnus un vielas vesels organisms pats ražo, neatkarīgī, ko ēd.

Atbildēt | Diskusija


kreiza

from: [info]kreiza
date: Dec. 2., 2012 - 02:11 am
#

Oficiālā zinātne kaut ko tādu ir atzinusi? Nē, nu, protams, ir versija, ka var pārtikt tikai no ūdens un gaisa, jo visas organiskās vielas sastāv no C, O un H... Un pārējo visu sintezēs organisms. Bet no oficiālās zinātnes viedokļa, cik es zinu, tomēr ir vielas, kas jāuzņem ar barību vai tml.

Atbildēt | Iepriekšējais


ezss

from: [info]ezss
date: Dec. 2., 2012 - 09:32 am
#

Diemžēl nē, ir vitamīni, kas netgriezeniski jāuzņem ar pārtiku. Protams, ka visas organiskās vielas kāds organisms ražo, bet cilvēks nebūs tas, kas ražos visas sev nepieciešamās vielas, Piemēram, no visas plašās dzīvnieku pasaules tikai mēs, šimpanzes un jūrascūkas nespējam sintezēt C vitamīnu :)

Tāpat arī minerālvielas nevaram uztaisīt paši, tās arī ir jādabū sevī iekšā kaut kādā veidā, parasti tā iekšā dabūšana noris ar pārtiku.

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]eermaniitis
date: Dec. 3., 2012 - 01:11 pm
#

tas ir sarunāts ;)

vielas un vitamīnus ne visus var saražot (tiesa var kādu laiku iztikt no rezervēm, kas noglabātas iepriekš)

un pat tos kurus var saražot, ir no kaut kā jāražo, tātad jāpiegādā izejvielas - un arī izejvielas jāpiegādā tādā veidā, lai var organisms uzņemt - pieņemsim naglas rijot to var darīt atspēries, diez vai dzelzs līmenis organismā palielināsies - pieņemot ka naglas jau pametušas organismu ;D

Atbildēt | Iepriekšējais