pajautaa

suomalainen

« previous entry | next entry »
Okt. 18., 2012 | 03:19 pm
posted by: anima_de_nera in pajautaa

sveika, visu zinošā Ciba!

plānojas brauciens uz Somiju ar savu auto. bet nav ne jausmas, kā fiziski notiek tā prāmjošana. tāpeč uzdodu pāris jautājumus, varbūt stulbus un par pašsaprotamām lietām, bet nu nesmejiet!
1) kas notiek ar rezervēšanu tallink.ee - es rezervēju un uzreiz maksāju par visām biļetēm un auto, vai arī rezervācija tikai? varbūt pēdējā mirklī izdomājam, ka peldam tikai paši, auto atstājam Tallinā? tādā gadījumā - kur labs/lēts/drošs parkings netālu no ostas Tallinā, kādas cenas?
2) kā notiek uzbraukšana uz prāmja (naf ne jausmas!)? cik laicīgi jāierodas pasažieriem un auto?
3) kas noteikti jāzina braucot pa Somiju - fotoradari, policijas kaitināšana, īpatnības, parkingi? sastrēgumi (5diena, 6diena Helsinki - Porvoo)? cik šobrīd maksā dīzelis/benzīns?
4) varbūt vēl kas interesants/svarīgs jāņem vērā?

pateicos par sakarīgām atbildēm, lai jums jauks rudens!
Tags:

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {13}

kramers

from: [info]kramers
date: Okt. 18., 2012 - 03:38 pm
#

Tur darbojas 5-7 prāmju firmas un cenas atšķiras līdz 3 reizēm. Pirms prāmja attiešanas ir jāierodas 1,5-2 st iepriekš, jo rindas ir lielas.

Atbildēt | Diskusija


from: [info]anima_de_nera
date: Okt. 18., 2012 - 04:08 pm
#

domājam jau rezervēt/nopirkt iepriekš netā, lai nepaliekam krastā.
paldies!

Atbildēt | Iepriekšējais


h2o roze

from: [info]udensroze
date: Okt. 18., 2012 - 03:48 pm
#

rezervee un maksaa par visu. biljetee bus uzraadits, cik ieprieks jaaierodas. ja izlemsi atstaat auto tallinaa, naudu par auto atpakalj nedos. uzbraukshana uz pramja notiek pa darbinieku noraditu joslu,kas ieved ieksaa uz auto klaaja :)

Atbildēt | Diskusija


from: [info]anima_de_nera
date: Okt. 18., 2012 - 04:07 pm
#

paldies!

Atbildēt | Iepriekšējais


mazais urbānais dīvainītis

from: [info]ganesha
date: Okt. 18., 2012 - 03:57 pm
#

Kā reiz dzīvojos pa Soumi. Tā kā pati biļetes nepirku, tad nezināšu pateikt par tām rezervācijām, bet mašīnai cenu aprēķina pēc gabarītiem un svara, piemēram, VW Polo ar 2 cilvēkiem izmaksāja 56Ls. Uzbraukšana uz prāmja notiek pie termināļa, kur stāv noteiktās rindās(vip klase, ar/bez biļetēm utt), kur tu iedod biļeti un pases. Pretī tev izsniedz pases + mazas elektroniskas kartiņas un brauc iekša teritorijā. Tur stāv rindās, kur tev norāda un savāc mazās kartiņas. Tad pa rindai smuki visi sabrauc iekšā prāmī un pa rampām augšā/lejā sastājās, kur norāda. Cilvēki visi izkāpj ārā un dodas uz pasažieru klāju, kur var vienkārši sēdēt un baudīt peizāžu vai dzert alko(ko somi noteikti izmanto :D). Neatceros precīzi, bet ~45min iepriekš bija jabūt. Radari te ir, jā. Jāievēro, ka šeit viņiem vispārējais maksimālais ātrums ir 80, bet uz šosejām daudz kur var braukt uz 100, ja ir norādīts ar zīmi. Pārkingi pārsvarā ir uz laiku, kur logā noteikti jābūt zilam laika aplītim, kur jānorāda apstāšanās laiks. Sastrēgumi ir Helsinkos pārsvarā darba dienas sākuma un beigu laikos. Benzīns bija ~ 1.75 euro un dīzelis ~1.55euro, ja pareizi atceros. Tā apmēram.

Atbildēt | Diskusija


from: [info]anima_de_nera
date: Okt. 18., 2012 - 04:07 pm
#

o, paldies! ļoti izsmeļoši!
56Ls auto + 2 cilv.biļetes vai arī kkāda autopakete? es tur rēķinu, man kkā baigi sālīti sanāk. varbūt kko palaidu garām?

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]anima_de_nera
date: Okt. 18., 2012 - 05:29 pm
#

tencinu! mums pēc saraksta derīgākais tallinks.

Atbildēt | Iepriekšējais


mazais urbānais dīvainītis

from: [info]ganesha
date: Okt. 18., 2012 - 04:51 pm
#

56 par visu kopā.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]anima_de_nera
date: Okt. 19., 2012 - 01:04 am
#

tas varbūt bija eckeroline, jo tallinks man sanāk 25Ls no deguna + auto (busiņš) 46ls. nav kkādas tās autopaketes, kur vismaz šoferim ir mazāka maksa? google neko labu man nestāsta.

Atbildēt | Iepriekšējais


nenopietns cilvēks

from: [info]pzrk
date: Okt. 18., 2012 - 10:50 pm
#

Igauņu zemē pa labi un pa kreisi visur reklamē https://laevapiletid.ee/ kā portālu prāmju biļešu iegādei. Pats neesmu bijis Somijā vairākus gadus un prāmju biļetes neesmu pircis internetā, bet tagad paklikšķinājos pa to lapu, varētu jums noderēt lētākā un ērtākā varianta atrašanai.

Atbildēt | Diskusija


from: [info]anima_de_nera
date: Okt. 19., 2012 - 12:47 am
#

mūsu variantu diemžēl uzrēķina par 40eiro vairāk...

Atbildēt | Iepriekšējais


Ilūziju purvā

from: [info]mandersons
date: Okt. 18., 2012 - 11:14 pm
#

offtopic - atved man, lūdzu, pāris pudeles http://www.thewhiskyexchange.com/P-3248.aspx ! :)

par tēmu - dažus gadus atpakaļ Tamperē pārkings maksāja lētāk kā Rīgā, stāvvietas pulkstenis visur obligāts, pa ceļiem visi tāpat brauc +10:+20, parkos jāuzmanās no hiperaktīvām vāverēm, saulainā laikā 'zelta rudens ir 'fantastisks!

Atbildēt