pajautaa

« previous entry | next entry »
Aug. 21., 2012 | 11:37 pm
posted by: pelnufeja in pajautaa

Jautājums cibas dāmām - vai jums ir, un, ja ir, tad kāda, pieredze ar dabiskajām matu krāsām - hennu un basmu? Par pašu hennu man viss ir daudz maz skaidrs, ar to mati agrāk ir tikuši krāsoti, mani interesē abu šo krāsu sajaukšana, konkrēti tas, vai, sajaucot hennu un basmu, ir iespējams iegūt violetu vai tumši sarkanu toni? Vai iegūtā krāsa ir tikpat noturīga kā henna viena pati? Un vēl, vai ir kādas citas vietas, izņemot Drogas, kur šīs krāsas iespējams iegādāties? Vienkārši, cik atceros pēdējās matu krāsošanas ar hennu, radās sajūta, ka tā nav pārāk kvalitatīva. Un cik vispār henna pašlaik maksā? Atceros, ka pirms daudziem gadiem viens iepakojums Drogās maksāja, ja nemaldos, deviņus santīmus, pieļauju, ka cenas ir kāpušas. :)
Jau iepriekš paldies.! :)

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {8}

rūsganais sprakšķis

from: [info]mufs
date: Aug. 22., 2012 - 12:46 am
#

Drogās var dabūt tikai krievijā fasēto hennu, man tā nešķiet kvalitatīva, pērku visādos krišnu vai tamlīdzīgos blabla iestādījumos, cena,ja nemaldos 3-4 lati par 100 gramiem.
internetā ir gana daudz info, diemžēl man notīrījās vēsture un nevaru atrast vienu rokasgrāmatu,bet tur bija daudz aprakstīts. būtiskākais,ko atceros - ka hennu jāiejauc 24h iepriekš citronu sulā un nekādā gadījmā ne ar karstu ūdeni,kamēr basma tieši pirms krāsošanas ar karstu,bet ne vārošu ūdeni, tad abas vai nu samaisa, vai liek vispirms vienu, tad otru, bet proporcijas jāskatās,ņemot vērā esošo un vēlamo toni.

Atbildēt


deestructa

from: [info]neoplasm
date: Aug. 22., 2012 - 01:28 am
#

savulaik arī dzintara veikalos hennu varēja dabūt un tā bija labāka par drogās dabūjamo, bet par jaukšanu ar citrōnsulu, kā te augstāk iesaka, nekad neko neesmu dzirdējusi. hennu ar basmu jaucot sanāk katram ērkulim savādāks tonis, atkarīgs no matu pigmenta. vienai radiniecei tas rezultējās ļoti skaistā gandrīz vai baklažānīgā tonī [viņai ir diezgan tumši mati], tā ka kaut kas violets tur varētu būt gan, jā. pati persōnīgi savulaik jaucu hennu ar kafiju tumšākam sarkanam tonim, ļoti forši un smaržīgi sanāca:)

Atbildēt | Diskusija


rūsganais sprakšķis

from: [info]mufs
date: Aug. 22., 2012 - 10:48 am
#

dzintaram jau ļoooti sen kā hennas nav.
par citronu sulu es arī ilgi nezināju,bet tas tiešām strādā, labāk savelkas.

Atbildēt | Iepriekšējais


toadbeauty

from: [info]toadbeauty
date: Aug. 22., 2012 - 10:17 am
#

Labāk tomēr nejaukt, bet pēc kārtas. Vispirms hennu cik nu tur minūtes, izskalot, tad basmu. Tā ir vieglāk pieregulēt toni. Henna, lai būtu tumša jātur ilgi - pat stundu vai varāk. Bet basmu, ja turēsi stundu, būs bezmaz melni mati. Tāpēc labāk pēc hennas to basmu tjipa 20-40 min paturēt.
Basma dod to tumšo un jocīgo toni. Patiesībā tas ir indigo.
sarkanais jāņem no hennas. Tur nepieciešama tā citrona sula.
Tātad teorētiski - sarkana henna = zilgans indigo = kaut kas violets.

Vārdsakot katram uz savas galvas jāeksperimentē, cik minūtes kas jāutr, jo tas stipri individuāli.

Atbildēt | Diskusija


rūsganais sprakšķis

from: [info]mufs
date: Aug. 22., 2012 - 10:50 am
#

es , piemēram, turu visu nakti, jo man ir kastaņbrūni no dabas un savādāk vispār neko nevar redzēt, pēc tās visas nakts tad man ir intensīvāks tonis, kas starp citu, reizēm atsit violetu, bet atkarīgs no apgaismojuma.

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]blue
date: Aug. 22., 2012 - 12:56 pm
#

veikalā lush uz dzirnavu ielas ir organiskā henna un varbūt arī basma

Atbildēt


pelican

from: [info]pelican
date: Aug. 22., 2012 - 01:49 pm
#

Biotēkā kādreiz bija uz hennas bāzes ļoti foršas matu krāsas dažādos toņos no gaiša līdz tumšam. tur vēl klāt bija visādas riekstu koku mizas un citādi organiskie brīnumi, kas matus padarīja kuplus, biezākus un smaržīgus. firma Logana

Atbildēt


pelnufeja

from: [info]pelnufeja
date: Aug. 22., 2012 - 02:33 pm
#

Paldies par atbildēm. ;)

Atbildēt