pajautaa

« previous entry | next entry »
Jun. 18., 2012 | 04:51 pm
posted by: hurt in pajautaa

Piedodiet, bet kas, pie velna, ir fermentēts siers?

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {8}

from: [info]atis
date: Jun. 18., 2012 - 05:16 pm
#

Siers, kurš ir fermentēts ar kādām dzīvajām kultūrām. Reāli, gandrīz jebkurš siers. Bet, piemēram, Jāņu siers nav fermentēts, tas ir vienkārši no sūkalām atbrīvots un sapresēts biezpiens.

Atbildēt | Diskusija


De contemptu omnium vanitatum mundi

from: [info]hurt
date: Jun. 18., 2012 - 05:27 pm
#

Tb, ja es uz iepakojuma izlasu "fermenti" tad viss kārtībā?

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


durka

from: [info]durka
date: Jun. 18., 2012 - 05:41 pm
#

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]hessin
date: Jun. 18., 2012 - 11:31 pm
#

Parasti veģetāriešiem interesē, vai ferments ir augu vai dzīvnieku izcelsmes, bet LV kaut kā parasti precīzāk nenorāda.

Atbildēt | Iepriekšējais


blond

from: [info]blond
date: Jun. 18., 2012 - 05:57 pm
#

parasti sapelināts vai labi pūdēts:) ņamma

Atbildēt


Dieva nāve

from: [info]goddes
date: Jun. 18., 2012 - 09:41 pm
#

Prasti sakot, pūdēts. Līdzīgi kā pūdē-fermentē zivis skandināvijā.

Atbildēt | Diskusija


from: [info]atis
date: Jun. 18., 2012 - 10:16 pm
#

Rīgas Piena kombināta Holandes siers arī ir fermentēts.

Atbildēt | Iepriekšējais


peleejums

>>>

from: [info]peleejums
date: Jun. 18., 2012 - 10:54 pm
#

Pēc būtības fermentētais siers ir tikai tāds, kam attiecīgie fermenti tiek pievienoti mākslīgi, dabiskā ceļa fermentētu sieru sauc par nogatavinātu.

Atbildēt