pajautaa

« previous entry | next entry »
Maijs. 2., 2012 | 04:20 pm
posted by: zazazumm in pajautaa

pastāstiet, lūdzu, cilvēku valodā, kas ir hostings, un kāpēc par to ir jāmaksā (gribam savam mikrouzņēmumam izveidot vienkāršu mājaslapu)?
Tags:

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {11}

Dūda

from: [info]zhagata
date: Maijs. 2., 2012 - 04:27 pm
#

hostings ir mājaslapas datu uzturēšana uz servera. Ja jūsu mikrouzņēmums iegādāsies savu serveri, tad nevajadzēs maksāt par hostingu.

Atbildēt


šodien jūtos asprātīga

from: [info]no_saules_zemes
date: Maijs. 2., 2012 - 04:33 pm
#

Principā tēlaini izsakoties mājaslapas izveidi var aprakstīt kā mājas uzcelšanu. Māju tu vari celt uz savas zemes vai īrēt zemi, uz kuras cel savu māju. Zemes īrēšana tad arī būs tas hostings.

Ja tu gribi iztikt bez hostinga, tad bez cilvēka, kas saprot, ko dara un spēs pacelt jūsu mājaslapu, tev būs nepieciešams arī labs internets, lai cilvēki varētu apmeklēt tavu lapu un negaidīt 3 h kamēr tā ielādējas, kā arī labs dators (serveris), uz kura dienu un nakti viss griezīsies, lai mājaslapa būtu pieejama.

Tas tāds ļoti neinteliģenti vienkāršs skaidrojums. :)

Atbildēt | Diskusija


from: [info]quasi
date: Maijs. 2., 2012 - 04:40 pm
#

nē, bet labs skaidrojums!

bet, ja nav vajadzīgs skaists hostings, ir jau tie bezmaksas hostingi, kas mikrouzņēmuma varbūt der, hehe. tur, 5 mb bezmaksas lapa un daži reklāmas banerīši jāizvieto.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]hessin
date: Maijs. 2., 2012 - 04:55 pm
#

nezinu, kā citiem, bet reklāmas baneri ne pa tēmu, man rada sliktu priekšstatu par (mikro)uzņēmumu.

+ ja rodas šāds jautājums, tad labāk atrast kādu, kas kaut ko no šīm lietām sajēdz vai arī iegādāties to hostinga pakalpojumu. Mikrouzņēmumam noteikti būs lētāk īrēt serveri/servera vietu, nevis pašiem iepirkt un uzturēt serveri, algot kādu, kas saprot kaut ko no datoriem, maksāt par labu internetu utt.

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]atis
date: Maijs. 2., 2012 - 05:13 pm
#

bezmaksas varianti bieži bremzējas vai vispār nav onlainā, reti nes jebkādu atbildību par klienta mājaslapu (piemēram, to nejauši izdzēšot) utjp. grūti būs atrast labas atsauksmes par šādiem servisiem.

Gan LV, gan ārzemēs (pārsvarā ASV) var atrast ļoti daudzus hostinga pakalpojuma sniedzējus, kas par 3-5 Ls mēnesī sniegs kvalitatīvus pakalpojumus. Ārzemjēs parasti par to pašu naudu būs vairāk visa kā, tomēr vienkāršas mājas lapas gadījumā tas nav būtiski. Tad jau labāk Latvijas variantu izvēlēties, lai problēmu gadījumā var ērtāk sazināties.

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]kkkungs
date: Maijs. 2., 2012 - 05:14 pm
#

It īpaši ņemot vērā to, ka priekš tādām vajadzībām pilnīgi normālu hostingu var dabūt par 12 Ls/gadā, tad nav, ko prestižu ( ja tāds ir ) graut ar apšaubāmas kvalitātes reklāmas bannerīšiem. Vai epasta adresi "uznemums@inbox.lv".

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]nicofee
date: Maijs. 2., 2012 - 05:20 pm
#

prestižu - ja tāds ir vai vēlas būt.

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]korkijs
date: Maijs. 2., 2012 - 05:30 pm
#

cilvēki pareizi izstāstīja ideju, tikai nav tā, ka bezmaksas hostings nu nē, vienkārši jāskatās mazliet tālāk par sētas robežām, piemēram - google piedāvā turēt lapu pie sevis, būs specifika sava lapas izveidē un uzturēšanā, bet nemaksās neko, kamēr nekļūsiet mega populāri (ir ierobežojums uz datu apjomu)

Atbildēt | Diskusija


Skabičevskis

from: [info]begemots
date: Maijs. 2., 2012 - 05:48 pm
#

+1

Atbildēt | Iepriekšējais


Celku Izēdājs

from: [info]blutzeuge
date: Maijs. 2., 2012 - 06:52 pm
#

var mierīgi uz darba parastā datara uzmest lapu i vsjo. tik nez vai tas ir izdevīgāk, jo datars nodedzinās vairāk par hostinga mēneša/gada maksu

Atbildēt


ELECTiC

from: [info]electical
date: Maijs. 2., 2012 - 07:25 pm
#

ja meklē LV normālu lētu ar superīgu attieksmi iesaku ww.tunt.lv, pats lietoju savam blogam, viss strādā ideāli, nav pārtraukumu un kolektīvs superatsaucīgs pat stulbos jautājumos, kā arī var palīdzēt visu izdarīt tavā vietā un arī mājas lapu uzbūvēt :)

Atbildēt