pajautaa

« previous entry | next entry »
Mar. 6., 2012 | 09:04 pm
posted by: muzungu in pajautaa

Kāds ir ideālais Pirmais Auto? Nu es domāju, kurš der iesācējam - nenoplīst dēļ sīkuma, nav jāraud, ja bišķi sabuksē vai saskrāpē, nedārgi uzturams. Varbūt vari padalīties pieredzē, kas bija tavs Pirmais un cik veiksmīgas attiecības jums bija.

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {75}

LorDRameX

from: [info]lordramex
date: Mar. 7., 2012 - 12:39 am
#

nu nez tad tev butu jabuut pie kaajas ko parkot jo jo mazaaks verkjis jo mazak problemu trapiit caurumaa :)

PS ieriices ko ir sanacis skolas gados parkot laikam mani rada shausaliigu smiinu par to ko juus te satraucaties ka nevar noparkot :)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


tas neizlasāmais jūzerneims

from: [info]bax55hqy8dlb
date: Mar. 7., 2012 - 12:44 am
#

man bija problēmas ar manu 2004 civic hečbeku, jo priekšu viņam vispār nevarēja redzēt pat izlīmējot seju pret stiklu un pakaļa bija apaļa, līdz ar to bija jāpierēķina klāt vienmēr labs gabals, kur vajadzētu būt bamperim vai "īstajam" sāna stūrim. ford puma vispār var redzēt tikai visu, kas notiek apkārt, bet praktiski neko no paša auto.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


LorDRameX

from: [info]lordramex
date: Mar. 7., 2012 - 12:47 am
#

does not make a sense

wot parkot Ural ar garo puspiekabi kas ir uzkrautamax ar siena kjiipaam taja briid isaprotu ka tu nehuja neredzi nespoguljos nekur un ir jaajuut auto

Civikam vai pumai, piedod bet nav skaidrs ko tur just tie auto ir gandriiz ka aaada, ja tu tos nejuti es nesaprotu kapeec tev nav probelmu ar current MB govi :)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


chloroform in print

from: [info]gorgona
date: Mar. 7., 2012 - 12:53 am
#

mb govs IR ērtāka braukšanā un parkošanā nekā bija tas vecais kiviks. toč.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


LorDRameX

from: [info]lordramex
date: Mar. 7., 2012 - 12:57 am
#

es nesaku ka taa nav :) es tik saku ka diivaini :)

ti es vispar nesaprotu cilvekus kam ir probleema noparkoties )

its a lack of practice not a problem in car :)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


chloroform in print

from: [info]gorgona
date: Mar. 7., 2012 - 12:59 am
#

oj, zini, vislielākā problēma noparkoties man bija ar vecu vecu bmw pēc tam, kad viņam bija stāvvietā nozagti spoguļi, bet mājās kaut kā bija jātiek vienalga :D
da nu, dažiem modeļiem nav līdz galam pārdomāti tādi sīkumi.

Atbildēt | Iepriekšējais


tas neizlasāmais jūzerneims

from: [info]bax55hqy8dlb
date: Mar. 7., 2012 - 01:03 am
#

laivai var redzēt visus 4 stūrus, tātād visas problēmas atkrīt. toties mazauto, kuriem tos nevar redzēt un visu laiku jādomā par to "cik tālu kurš stūris atrodas" ir mega problēmas. ļoti labs piemērs ir mans darba pagalms, kur ir ~30 vietas un ~40 auto, respektīvi vienmēr visas ejas ir aizpildītas tā, ka izbruakt garām stāvošajiem var, bet ir jāredz visus stūrus. problēmas bija ar manu hondu, vienai kolēģei ar ford puma, bet visi a6/avensis/passat uc mierīgi var izbraukt bez drauga-regulētāja. hondai vismaz varēja galvu pa logu izbāzt, bet tā puma bija tik maza, ka viņā pat pagrozīties nevarēja un parkoties varēja tikai uz aklo :D

ja es kādai dāmai ieteiktu pirmo auto, tad tas noteikti būtu A3/A6, ja patīk audi, E klase, ja merši, 5er, ja BMW, S60, ja volvo vai golfu/passat/avensis/corollu/mondeo, ja grib ko no lētā gala, kam būs regulāri, bet mazi remontiņi. visi tie mazie fiati, seati (kas vispār ir vw bez aprīkojuma) ir fujpē neparocīgi un neērti, visas hondas grab, ja ar viņām ir nobraukti vairāk par 100km pa bruģi vai granti, vecie subaru/mitsu ir bez komforta un domāti ziemā pa pļavu ārdīšanai nevis ikdienas braukšanai. bet nu tāds ir teiciens - skopais maksā divreiz. nopirks lētāku auto, kurš būs regulāri jāremontē nevis nedaudz dārgāku, kuram reizi gadā nomainot eļļu (nepišot kapeiku un izvēloties labu) un filtrus bēdu neredzēsi. un patēriņš arī ir maldīgs, 1.4 hondai bija 6.7 šosejā uz 90, 4.6 uz 70, 7.5 uz 110, pilsētā reti kad zem 10 iekļāvās. es labāk paņemtu volvo s60 2.4D5, kādu vienai druškai atradām, kurš ārpus pilsētas ēd 4.2, pilsētā 6.5, ir 160+ zirgi un vienīgais remonts 3 gadu laikā viņai bija paneļa maiņa, jo elektronika beidza degt un vieglāk bija nomainīt paneli nekā meklēt, tīrīt un labot esošos kontaktus/lampiņas.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


LorDRameX

from: [info]lordramex
date: Mar. 7., 2012 - 01:07 am
#

par volgo piekriitu - cilveeke sastersojas ka viens plautks maksa 40-60 Ls

tik aizmirs tka tas plaukts ir jamana ivienreiz pa 200k km nobruakumu nevis ka suuda jobanata mgolfam plaukata bukses lativjas apstakljsjaamiana katur gadu un kopa izmaksat turpat tik pat cik volg oviss plautks ar jaunaam bukseem

labi es lasos guleet

PS es ga npar sav ublakti nesuudzos jo man liekas ak kopsuma es nemaz TIK daudz nesmu ielices remontos + ma npaterinjsh ir patiesi kabatiatiikasm - es ieleju reizi menesi pilnu baaku un aizmirstu :d

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


tas neizlasāmais jūzerneims

from: [info]bax55hqy8dlb
date: Mar. 7., 2012 - 01:22 am
#

kura gada tev viņa ir? garantijas laikā visi auto ir perfekti, bet par auto mūža ilgumu var spriest pēc tā cik gadus ražotājs dod garantiju. man hondai arī bija relatīvi maz remontos jāieliek, bet es arī nobraucu ar viņu tikai nedaudz virs 50K pa 5 pilniem gadiem. pēdējā gadā iestājās vājprāts, vienreiz neieliekot ātrumā aplauzu kārbai zobratus, tad rīgas ielās piekare sapisās, kas noveda arī pie gultņu maiņas, ABSā iekļuva ūdens pavasarī braucot cauri peļķei uc sīkumi, kas beigās pa gadu salasījās kosmiskās summās. nemaz nerunājot par to, ka ādas stūre izdila līdz gumijas barankai, kad auto bija sasniedzis tikai 45K nobraukumu.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


LorDRameX

from: [info]lordramex
date: Mar. 7., 2012 - 09:15 am
#

Lupo ir 2000 gada,
uz shiltes ir 130k no tiem 50 k maneejie

esmu mainijis abus priekshejos gultnjus, kveelsveces, akumulators degvielas filtrs, bremzes prieksha 1x aizmuguree 1x pilns komplekts 1x tikai loki, signalizacija kkas ap 100Ls kad tiko nopirku, ekstravagantaka lieta ko esmu mainijis ir pagriezienradiitaaja klokjiitis - tam kautkas nosvilaas :)

riepas nez kaadus paaris simtus esmu atstaajis bet taas tapaat ka eljs mainjas es neskaitu pie remotiem tie ir tekoshi izdevumi ar kuriem jebkuram auto iipashniekam jareekjinaas

realai aptuveni piemetot remontos esmu atstaajis kaut kur ap 350-400 ls triisarpus gadu laika - man domaat tas nav daudz.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


tas neizlasāmais jūzerneims

from: [info]bax55hqy8dlb
date: Mar. 7., 2012 - 03:51 pm
#

nav daudz, 100Ls gadā ir pavisam normāla summa.

un jā - eļļa, riepas, skate, apdrošināšana noteikti ir atsevišķā ailītē jāralsta. būs tev trāpījies labs pirkums, jo hondai es stipri vairāk atstāju. pirmos divus gadus tikai eļļas un filtru maiņa, pēc tam problēmas sāka līst ārā kā sēnes pēc lietus.

Atbildēt | Iepriekšējais