pajautaa

Kinostudijas cenšas ieprogrammēt skatītāju prātus!?

« previous entry | next entry »
Feb. 4., 2012 | 12:22 am
posted by: qgmr101 in pajautaa

Es esmu ievērojis (it īpaši tad, kad esmu dzēris alkoholus, tad manas maņas — it īpaši dzirde, jo piemēram pālī es izjūtu mūziku daudz labāk nekā skaidrā — ir apasinājušās un kļūst labākas), ka filmās fōnā dialogiem ir dīvains troksnis.

Nu teiksim, skan klusa mūzika, un tad varoņi sāk runāt. UN. Kad varoņi runā, parādās tāds kā fōna troksnis, tāda kā šņākoņa (tāda, kā skan tumbiņas, kad nav pieslēgts skaņas avots, vai kā veca magnetafona kasete), proti — skan 3 skaņas: 1) aktieru runa, 2) mūzika, 3) dīvains sņācošs fōna troksnis. Kad aktieri klusē, tad skan tā pati klusinātā mūzika un nav tās fōna šņākoņas! Tiklīdz filmas varoņi runā — fōnā parādās tā šņākoņa! Tā skan tikai tad, kad viņi runā, it kā saplūst ar runu!!!

Vai es esmu vienīgais, kas to dzird? Vai tā ir smadzeņu programmēšanas tehnika, līdzīga 25.-tajam kadram!? AR KĀDU MĒŖĶI TAS TIEK DARĪTS!?!? Ko darīt man, kā skatītājam, lai nedzirdētu šo dialogu fōna troksni!?

P.S. Otrs jautājums. Vai ir iespējams atfiltrēt nost smiešanās skaņas no seriāliņiem? Piemēram, The Big Bang Theory būtu daudz baudāmāks, ja visu laiku fōnā neskanētu debili smiekli visnepiemērotākajās vietās... Skatīties ar subtitriem bez skaņas nav risinājums, jo tomēr gribas dzirdēt aktieru balsis, to gleznainās nianses un izkoptās intonācijas... Un Penijas balsi arī gribas dzirdēt tikpat ļoti, kā redzēt viņas foršo augumu!

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {6}

from: [info]santech
date: Feb. 4., 2012 - 12:43 am
#

sūdīgi noripots audioceliņš no diska ;D
un par otro - atrod torentu vai kādu citu kanālu, kur pre relīzes pārsūta no studijas pie montiera vai kā tamlīdzigi. varbūt būs vēl oriģinālais kaņu celiņš. tas gan ir tikpat krimināli kā par iepriekšējo jautājumu, bet nu .. ;D

Atbildēt


from: [info]huinja
date: Feb. 4., 2012 - 12:55 am
#

http://klab.lv/community/gribam_zinaat/410994.html


P.S. Dzer mazāk ^_______________^

Atbildēt


from: [info]rindra
date: Feb. 4., 2012 - 05:39 am
#

Brīnums, kā tevi nav apēduši dzīvu un bez sāls.

Atbildēt


barvins

from: [info]barvins
date: Feb. 4., 2012 - 11:12 am
#

Šņākoņa ir jebkurā ierakstā, kur izmantots mikrofons. Parasti šņākoņa ir klusa, bet, ja runātāji atrodas tālu no mikrofoniem, kā tas notiek uzņemšanas laukumā, tad mikrofonos balsi dzird klusu, un skaļumu starpība starp runu un starp fona sņākoņu nav nemaz tik liela.

Lai nebūtu visu laiku jāklausās šņākoņā, uzlaiž pa virsu filtru, kas apklusina skaņu pavisam, ja tā nav pietiekami skaļa, t.i., ja skan tikai fona šņākoņa, tad skaļumu automātiski pagriež mazāku, tā ka iestājas klusums, bet kad cilvēks ierunājas, skaļumu pagriež skaļāk, tā ka ir dzirdams gan cilvēks, gan šņākoņa.
Princips ir līdzīgs kā tam efektam, ko lieto radio muldētāji - ka dīdžejs kaut ko muld, tad fona mūzika paliek klusāka, kad dīdžejam uz pāris sekundēm nav ko teikt, fona mūziku automātiski pagriež skaļāk.

Atbildēt


dzīvsudrablapsa

from: [info]iive
date: Feb. 4., 2012 - 01:26 pm
#

Man šķiet, ka šņākoņa tāpat kā kamera, kas viegli šūpojas, var būt vienkārši efekts, lai izjauktu nedabisku sterilitāti. Vai radītu nelielu saspensu (tavā gadījumā lielu). Bet varbūt arī skaņu celiņa defekts.

Atbildēt


parasts

from: [info]parasts
date: Feb. 4., 2012 - 02:03 pm
#

pret pirmo diezgan labi palīdz galvas ietīšana follijā. pret otro zāļu nav.

Atbildēt