ziemsvētku kēkss

« previous entry | next entry »
Dec. 13., 2011 | 11:38 pm
posted by: malafemmina in pajautaa

Sveikas kulinārajiem cibiņiem!

Gan jau kāds no jums pazīstams ar britu salās iecienīto ziemsvētku kēksu, kurā ir mežonīgi daudz žāvētu augļu un pavisam maz mīklas, un kurš kādu brīdi pirms svētkiem jānobriedina, talkā ņemot arī alkogōlu. Receptēs maisās visādi stiprie, brendijs, rums, pat viskijs, bet es šoreiz gribētu slacīt šo brīnumu ar Marsalas vīnu, kam 18%. Pavārs-asistents baidās, ka ar tik maz grādiem viss neiztvaikos kā vajag, un kēkss ņems un sabojāsies. Ko jums pieredze, teorija vai čujs ņuhs un poņa saka?

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {4}

rūsganais sprakšķis

from: [info]mufs
date: Dec. 13., 2011 - 11:52 pm
#

man ŠĶIET,ka es kaukur dzirdēju,ka šitas der. bet varbūt kāds gudrāks .
enivej, xmas tepat vien ir, nesabojāsies Tavas rozīnes.

Atbildēt


traffico

from: [info]traffico
date: Dec. 14., 2011 - 12:21 am
#

Droši! Tikai jālaista biežāk...līdz Xmām pusotra nedēļa.

Atbildēt


from: [info]atis
date: Dec. 14., 2011 - 08:22 am
#

Paskaties šeit, tur ir iztvaikošanas līknes, atkarībā no alko satura. ne visai zinātniski, bet kaut kādu priekšstatu gūt var.

http://bayblab.blogspot.com/2009/01/evaporation-rates-of-ethanol-solutions.html

vienkārši paņem mazāk vīna un būs ok

Atbildēt


Antuanete

from: [info]antuanete
date: Dec. 14., 2011 - 09:24 am
#

Esmu diezgan droša, ka sabojāties (ar domu, ka sapelēt vai tamlīdzīgi) viņš nevar - es glabāju pārtikas plēvē ietītu bez laistīšanas ar alkoholu. Vienīgi nevajag pārlaistīt, lai nav pārāk slapjš - var, piemēram, slacināt ar kulinārijas otu vai tamlīdzīgi.
Vispār manās receptēs pārlaistīšanai nemaz neizmanto tīru stipro alkoholu, bet gan pusi uz pusi ar šķidru cukura sīrupu (un pirms laistīšanas šķidrumu uzsilda).

Atbildēt