ziemsvētku kēkss
« previous entry | next entry »
Dec. 13., 2011 | 11:38 pm
posted by: malafemmina in pajautaa
Sveikas kulinārajiem cibiņiem!
Gan jau kāds no jums pazīstams ar britu salās iecienīto ziemsvētku kēksu, kurā ir mežonīgi daudz žāvētu augļu un pavisam maz mīklas, un kurš kādu brīdi pirms svētkiem jānobriedina, talkā ņemot arī alkogōlu. Receptēs maisās visādi stiprie, brendijs, rums, pat viskijs, bet es šoreiz gribētu slacīt šo brīnumu ar Marsalas vīnu, kam 18%. Pavārs-asistents baidās, ka ar tik maz grādiem viss neiztvaikos kā vajag, un kēkss ņems un sabojāsies. Ko jums pieredze, teorija vai čujs ņuhs un poņa saka?
Gan jau kāds no jums pazīstams ar britu salās iecienīto ziemsvētku kēksu, kurā ir mežonīgi daudz žāvētu augļu un pavisam maz mīklas, un kurš kādu brīdi pirms svētkiem jānobriedina, talkā ņemot arī alkogōlu. Receptēs maisās visādi stiprie, brendijs, rums, pat viskijs, bet es šoreiz gribētu slacīt šo brīnumu ar Marsalas vīnu, kam 18%. Pavārs-asistents baidās, ka ar tik maz grādiem viss neiztvaikos kā vajag, un kēkss ņems un sabojāsies. Ko jums pieredze, teorija vai čujs ņuhs un poņa saka?
from: antuanete
date: Dec. 14., 2011 - 09:24 am
#
Vispār manās receptēs pārlaistīšanai nemaz neizmanto tīru stipro alkoholu, bet gan pusi uz pusi ar šķidru cukura sīrupu (un pirms laistīšanas šķidrumu uzsilda).
Atbildēt