pajautaa

« previous entry | next entry »
Aug. 4., 2011 | 10:25 pm
posted by: kreisaa_bota in pajautaa

kāda atšķirība starp cukīni un kabaci?

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {12}

from: [info]ninona
date: Aug. 5., 2011 - 08:38 am
#

"Itāļu valodā vārds zuccha nozīme ķirbis, savukārt kabaci jeb neizaugušo ķirbi sauc zucchini. Par cukīni ir pieņemts uzskatīt kabaču augļus, kas ir līdz 450 g smagi, ar maigu, plānu mizu un aizmetušies, bet neattīstītām sēklām, neatkarīgi no augļu formas un krāsas."
Manas mammas dārzā aug gan gaiši "kabači", gan tumšzaļi "cukini", abi būdami jauni pēc struktūras vienādi kā augstāk aprakstīts, un nobriedušiem abiem veidiem koksnainas mizas un kārtīgas sēklas.
Itāļu-latviešu vārdnīcu nezinu internetā, bet pārbaudīju caur krievu - кабачок. T.i. kabacis. Vienkārši veikali mums radījuši iespaidu, ka cukini ir tikai tie mazie tumšzaļie, bet ņefiga, gaišie un dzeltenie kabacēni ir tādi paši "cūči" :D

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Halina

from: [info]halina
date: Aug. 5., 2011 - 09:38 am
#

Nu labi, izklausās ticami.
Tapēc es ēdu tikai cukini, man tie milzu kabači negaršo. Sevišķi ar lielajām sēklām.

;)

Atbildēt | Iepriekšējais


judging the mice

from: [info]rasbainieks
date: Aug. 5., 2011 - 02:28 pm
#

dzelteno mēdz saukt par golden zucchini, jā, bet es stāvu un krītu par to, ka gaiši zaļais un tumši zaļais galīgi nav viens un tas pats :) jo tumšajam, tipa cukīni, nekad nebūs tik cieta miza kā gaišajam, tipa kabacim.
cukīni ir kabaču apakšgrupa - jebkurš cukīni ir arī kabacis, bet jebkurš kabacis nav cukīni.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]ninona
date: Aug. 5., 2011 - 06:42 pm
#

Nu zaļais, dzeltenais un baltais atšķiras tāpat kā tomāti savā vidū vai jāņogas dažādu šķirņu. Tur jau arī krāsa, aromāti, miziņas biezums utt. atšķiras, bet tādēļ vienalga visi tomāti ir tomāti un jāņogas ir jāņogas (te gan jautājums par upenēm...) Un arī tas, ka jebkurš kabacis nebūs cukini, ir skaidrs, jo cukini jau ir tikai mazs kabacis.
Es visu krāsu cukini vasarā ēdu vienādi tāpat kā visu krāsu kabačus, taču noteikti resnu nobriedušu kabaci nepagatavošu kā maigu cukini :)

Atbildēt | Iepriekšējais