dzelteno mēdz saukt par golden zucchini, jā, bet es stāvu un krītu par to, ka gaiši zaļais un tumši zaļais galīgi nav viens un tas pats :) jo tumšajam, tipa cukīni, nekad nebūs tik cieta miza kā gaišajam, tipa kabacim. cukīni ir kabaču apakšgrupa - jebkurš cukīni ir arī kabacis, bet jebkurš kabacis nav cukīni.
Nu zaļais, dzeltenais un baltais atšķiras tāpat kā tomāti savā vidū vai jāņogas dažādu šķirņu. Tur jau arī krāsa, aromāti, miziņas biezums utt. atšķiras, bet tādēļ vienalga visi tomāti ir tomāti un jāņogas ir jāņogas (te gan jautājums par upenēm...) Un arī tas, ka jebkurš kabacis nebūs cukini, ir skaidrs, jo cukini jau ir tikai mazs kabacis. Es visu krāsu cukini vasarā ēdu vienādi tāpat kā visu krāsu kabačus, taču noteikti resnu nobriedušu kabaci nepagatavošu kā maigu cukini :)
from: rasbainieks
date: Aug. 5., 2011 - 02:28 pm
#
cukīni ir kabaču apakšgrupa - jebkurš cukīni ir arī kabacis, bet jebkurš kabacis nav cukīni.
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: ninona
date: Aug. 5., 2011 - 06:42 pm
#
Es visu krāsu cukini vasarā ēdu vienādi tāpat kā visu krāsu kabačus, taču noteikti resnu nobriedušu kabaci nepagatavošu kā maigu cukini :)
Atbildēt | Iepriekšējais