« previous entry | next entry »
Aug. 3., 2011 | 10:20 pm
posted by: sw in pajautaa
Vai tās Rimi nopērkamās zaptesburkas ar stikla vāku un piespiedējmehānismu pārcieš karsēšanu cepeškrāsnī? Kā viņas vispār atbrīvot no baktērijām, lai uzglabātu ievārījumu?
from: str
date: Aug. 3., 2011 - 10:22 pm
#
bet tas met'als ar sakarstu...
Atbildēt | Diskusija
from: sw
date: Aug. 3., 2011 - 10:23 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: str
date: Aug. 3., 2011 - 10:24 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: lapsa123
date: Aug. 4., 2011 - 09:34 am
#
Kā reizi vienu piepildīju ar gurķiem gan ne ievārījumu - sākumā pārcieta sterilizēšanu, vārošā ūdeni(ne cepeškrāsnī) un tad 20min. pasterizēšanu - nekādas vainas, gumiju noņēmu un novārīju otrā katilņā un karstu aiztaisīju ciet(vaļā nevar dabūt, kad jāēd!)
tāpat pagaišgad, nostāv tik ilgi cik vajag!(man gan ir pirms gadiem 10pirkta viņa)
Atbildēt | Iepriekšējais
from: ripp
date: Aug. 3., 2011 - 10:40 pm
#
Atbildēt | Diskusija
from: sancha
date: Aug. 3., 2011 - 10:42 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: sw
date: Aug. 3., 2011 - 10:53 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais
from: sw
date: Aug. 3., 2011 - 10:50 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais
from: atis
date: Aug. 3., 2011 - 10:54 pm
#
Nopērc aptiekā jodu, ielej spainī un iemērc burkas uz 20 min, paskaties tik internetā pareizās koncentrācijas, lai joda smaka nav jūtama. Var izmantot sab. ēdināšanā izmantotos dezinfekcijas līdzekļus ar ūdenraža peroksīdu.
Loģiski, ka saturam jābūt karstam, lai rūgšanu neizraisa pats ievārījums.
Vienīgais, vai tā gumija ir pietiekoši hermētiska un ar laiku neielaiž visādas baktērijas.
Atbildēt | Diskusija
from: sw
date: Aug. 4., 2011 - 01:10 am
#
Atbildēt | Iepriekšējais
from: toadbeauty
date: Aug. 4., 2011 - 11:06 am
#
Nekad mūžā nevienu zapcburku neesmu sterilizējusi.
Ieleju karstu zapti tīrā burkā, vāku virsū ij neko. Daža jau trešo gadu stāv. :D
Atbildēt | Diskusija
from: starsailor
date: Aug. 4., 2011 - 11:10 am
#
Atbildēt | Iepriekšējais