pajautaa

« previous entry | next entry »
Aug. 3., 2011 | 10:20 pm
posted by: sw in pajautaa

Vai tās Rimi nopērkamās zaptesburkas ar stikla vāku un piespiedējmehānismu pārcieš karsēšanu cepeškrāsnī? Kā viņas vispār atbrīvot no baktērijām, lai uzglabātu ievārījumu?

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {12}

Strēlniece

from: [info]str
date: Aug. 3., 2011 - 10:22 pm
#

ja gumiju no'nemtu.
bet tas met'als ar sakarstu...

Atbildēt | Diskusija


silent wings

from: [info]sw
date: Aug. 3., 2011 - 10:23 pm
#

mjā. tad laikam sanāk, ka viņas vispār nav domātas potenciāli rūgstošu produktu uzglabāšanai...

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Strēlniece

from: [info]str
date: Aug. 3., 2011 - 10:24 pm
#

protams ka ne

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]lapsa123
date: Aug. 4., 2011 - 09:34 am
#

tā nav!
Kā reizi vienu piepildīju ar gurķiem gan ne ievārījumu - sākumā pārcieta sterilizēšanu, vārošā ūdeni(ne cepeškrāsnī) un tad 20min. pasterizēšanu - nekādas vainas, gumiju noņēmu un novārīju otrā katilņā un karstu aiztaisīju ciet(vaļā nevar dabūt, kad jāēd!)

tāpat pagaišgad, nostāv tik ilgi cik vajag!(man gan ir pirms gadiem 10pirkta viņa)

Atbildēt | Iepriekšējais


--

from: [info]ripp
date: Aug. 3., 2011 - 10:40 pm
#

bet to taču dara ne tikai cepeškrāsnīs. Var, piemēram, iemērkt burku karstā (nu labi, praktiski verdošā) ūdenī uz kādu minūti. Ja pirms tam burka nav bijusi vēsumā, nekam ļaunam notikt nevajadzētu.

Atbildēt | Diskusija


Emociju kokteilis

from: [info]sancha
date: Aug. 3., 2011 - 10:42 pm
#

var arī vārīt burku, ieliekot tajā metāla karoti/citu garāku metāla priekšmetu. Nav 100% garantija, ka nesaplīsīs, bet arī katra 2-3 neplīsīs.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


silent wings

from: [info]sw
date: Aug. 3., 2011 - 10:53 pm
#

ook, paldies!

Atbildēt | Iepriekšējais


silent wings

from: [info]sw
date: Aug. 3., 2011 - 10:50 pm
#

tnx. var, ja ir tik liels katls. par šejieni neesmu droša.

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]atis
date: Aug. 3., 2011 - 10:54 pm
#

Nodezinficē ar jodu vai pārtikas sārmu. Daudzi mājas alus/vīna taisītāji izmanto traukus, aizbāžņus, kuri nepanes karstumu.

Nopērc aptiekā jodu, ielej spainī un iemērc burkas uz 20 min, paskaties tik internetā pareizās koncentrācijas, lai joda smaka nav jūtama. Var izmantot sab. ēdināšanā izmantotos dezinfekcijas līdzekļus ar ūdenraža peroksīdu.

Loģiski, ka saturam jābūt karstam, lai rūgšanu neizraisa pats ievārījums.

Vienīgais, vai tā gumija ir pietiekoši hermētiska un ar laiku neielaiž visādas baktērijas.

Atbildēt | Diskusija


silent wings

from: [info]sw
date: Aug. 4., 2011 - 01:10 am
#

ā, tas interesanti, paskatīšos. paldies!

Atbildēt | Iepriekšējais


toadbeauty

from: [info]toadbeauty
date: Aug. 4., 2011 - 11:06 am
#

Emm... A nafig?
Nekad mūžā nevienu zapcburku neesmu sterilizējusi.
Ieleju karstu zapti tīrā burkā, vāku virsū ij neko. Daža jau trešo gadu stāv. :D

Atbildēt | Diskusija


starsailor

from: [info]starsailor
date: Aug. 4., 2011 - 11:10 am
#

nu ja

Atbildēt | Iepriekšējais