pajautaa

« previous entry | next entry »
Aug. 3., 2011 | 10:20 pm
posted by: sw in pajautaa

Vai tās Rimi nopērkamās zaptesburkas ar stikla vāku un piespiedējmehānismu pārcieš karsēšanu cepeškrāsnī? Kā viņas vispār atbrīvot no baktērijām, lai uzglabātu ievārījumu?

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {12}

from: [info]atis
date: Aug. 3., 2011 - 10:54 pm
#

Nodezinficē ar jodu vai pārtikas sārmu. Daudzi mājas alus/vīna taisītāji izmanto traukus, aizbāžņus, kuri nepanes karstumu.

Nopērc aptiekā jodu, ielej spainī un iemērc burkas uz 20 min, paskaties tik internetā pareizās koncentrācijas, lai joda smaka nav jūtama. Var izmantot sab. ēdināšanā izmantotos dezinfekcijas līdzekļus ar ūdenraža peroksīdu.

Loģiski, ka saturam jābūt karstam, lai rūgšanu neizraisa pats ievārījums.

Vienīgais, vai tā gumija ir pietiekoši hermētiska un ar laiku neielaiž visādas baktērijas.

Atbildēt | Diskusija


silent wings

from: [info]sw
date: Aug. 4., 2011 - 01:10 am
#

ā, tas interesanti, paskatīšos. paldies!

Atbildēt | Iepriekšējais