pajautaa

produktu uzvedība

« previous entry | next entry »
Jul. 22., 2011 | 06:40 pm
posted by: _re_ in pajautaa

kādēļ viens medus strauji sacukurojas, kļūst biezs, graudains un necaurspīdīgs, kamēr otrs saglabā viskozumu un nosacītu dzidrumu ilgāku laiku? abi iegādāti no uzticamiem biteniekiem laukos.

un otrs. kas tur ir ar griķiem? kādēļ tos strauji izpirka (uz saceltā furora pamata, bet kāda?) un tagad ir vienā cenā ar kafiju un citiem tādiem aizjūru labumiem?

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {15}

this is a ransom demand

from: [info]kakjux
date: Jul. 22., 2011 - 07:02 pm
#

tā medus lieta - tas atkarīgs no augiem, no kuriem medus nācis. ja pareizi atceros, tad viršu medus ir tas, kurš visilgāk paliek relatīvi šķidrs. bet sacukurojies medus jau nav ne ar ko sliktāks par nesacukurotu tak, ne?

Atbildēt | Diskusija


nxn

from: [info]nxn
date: Jul. 22., 2011 - 07:04 pm
#

medus sliktāks nepaliek, pie tam jamo atkal var dabūt šķidru, ilgāku laiku paturot 36 grādu ūdens peldē. karstāku nevar, jo tad iet bojā vērtīgās vielas.

Atbildēt | Iepriekšējais


bloom

from: [info]bloom
date: Jul. 22., 2011 - 08:05 pm
#

viršu medus pats pēc konsistences ir pusmīksts, bet šķidrs ir piemēram, liepu, kas ilgi gan ir šķidrs līdz sacukurojas

Atbildēt | Iepriekšējais


putnu novērotājs

from: [info]_re_
date: Jul. 24., 2011 - 11:37 pm
#

ā, nu skaidrs. tā kā divi pieminētie paraugi katrs vākts Latvijas pretējās malās un dažādos laikos, izejmateriāla avota atšķirības ir noteikti. sliktāks nav, tikai labāk patīk tas dzidrais. vismaz sākumā, vēl vasarā, neilgi pēc sviešanas.

Atbildēt | Iepriekšējais