pajautaa

Logi

« previous entry | next entry »
Jul. 6., 2011 | 09:10 am
posted by: zebra in pajautaa

Plāns nomainīt dzīvoklī vismaz daļu logu. Balkona blokā gribētos parūpēties arī par drošību - kā ir ar tām logu slēdzenēm? Laikam ir dažādi veidi, bet par to prasīt logu licējiem vai tas ir atsevišķs pasākums ko kabina klāt? Kādus logus/firmu iesakat, lai balkona durvis nekrīt ārā no kārbas pēc pusgada, lai nesvīst un nepelē..? Ir redzēti draņķīgi varianti. Un kā ir ar veco (padomju) logu atjaunošanu? Ir vērts cenas/iegūtā uzlabojuma ziņā? Pakešniekiem baigi baida, ka sāks rasot un pelēt, bet ar esošajiem salt nost nākamajā ziemā negribās. Likt jaunus koka logus laikam biku par sālītu sanāktu.
Pateicos jau iepriekš :)

Upd: laikam aktuālākais no šiem visiem kļuvis jautājums par logu slēdzenēm!
Tags: ,

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {6}

Korish

from: [info]courty
date: Jul. 6., 2011 - 09:23 am
#

Te var varbūt ko komentāros izlasīt:
http://klab.lv/community/pajautaa/tag/logi
http://klab.lv/community/pajautaa/tag/pvc+logi

Gan jau tur ir minēts, bet atkārtošos- apskaties vai viņi ir asociācijā http://www.lldra.lv/

Atbildēt


Andris

from: [info]degeneralis
date: Jul. 6., 2011 - 10:24 am
#

Nez, mammai pakešu logi ir kādus 8-9 gadus, un nekādu problēmu, bojājumu, pelējumu vai kā tamlīdzīga. Nav arī īpaši dzirdēts no citiem, kuriem ir pakešu logi, ka nepatiktu.

Man šķiet, ka tas ir jautājums vienīgais par katra cilvēka izpratni par gaumu, kā arī par maka biezumu (cik saprotu, kvalitatīvi koka logi ir daudz dārgāki).

P.S. Pilnībā pieļauju, ka ja nopērk kādus lētus, sliktas kvalitātes PVC logus, vai arī ja meistars nohaltūrē ieliekot, varētu rasties visādas priblēmas.

Atbildēt


from: [info]lotele
date: Jul. 6., 2011 - 11:21 am
#

vecie sovjeta logi dažkārt ir smuki atjaunojami, ja vien nav sapelējuši. bet rēķini, ka, ja uztici to kādam, tas ir dārgs prieks, bet ja pašam gribas paņemties, tad izmaksas nav nemaz tik lielas, tikai laikietilpīgi. pirms diviem gadiem omei logus atjaunoju, izskatās jau nu ļoti glīti.

Atbildēt | Diskusija


Zebra

from: [info]zebra
date: Jul. 6., 2011 - 11:24 am
#

Ieguvums ir tikai smukums vai arī vērā ņemama siltuma aizture?
Paši teorētiski varētu, bet visticamāk tam laika nepietiks, tāpēc ticamāks ir variants par uzticēšanu kādam citam.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]lotele
date: Jul. 6., 2011 - 11:34 am
#

siltumaizture arī. stiklu ielīmē uz silikona, logs nekustas tātad, mitrums iekšā netiek, visur nolīmēblīvgumijas un viss ir smuki un hermētiski.

nu ja uztic citam, tas būs dārgs prieks :(

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]ninona
date: Jul. 6., 2011 - 11:24 am
#

Mēs pašlaik esam 30 gadus veco logu sakārtošanas stadijā. Līdzkeļus neprasa baigi daudz, bet laika patēriņš gan ievērojams, plus vēl, ja maina furtinūru, ko pagrūti atrast.
Piem., mēs starp rāmi un sienu izņēmām pakulas, sapūtām putas, ņemam nost veco krāsu, mainam kloķu mehānismus, savelkošās skrūves, pārstiklojam (liekam stiklus uz silikona), mainām līstes, krāsojam, liekam gumijas... Vasara jau pusē, bet mums pat viens logs no vajadzīgajiem 3 (+diviem arī durvis) nav gatavs. Vienā istabā ielikām jaunu koka pakešnieku, ziemā tad arī redzēsim starpību.
Atjaunoti oriģinālie logi vismaz no ārpuses izskatās labāk nekā jauni plastmasas.

Atbildēt