pajautaa

Vai mēs kļūsim par amfībijām, ēdot tomātus?

« previous entry | next entry »
Jul. 5., 2011 | 09:46 am
posted by: porcupine in pajautaa

Gadījās izlasīt interviju ar Gunti Belēviču (Latvijas Aptiekāru asociācijas prezidents, ārsts, farmaceits, bioloģijas doktors, viņš arī Latvijas mākslas kolekcionārs, un pat kustējies «Par Labu Latviju!») Neēdiet Sniegbaltītes pamātes ābolus!
«Tomāts, kuru jūs pērkat lielveikalā, nebojājas. Un kāpēc? Tāpēc, ka šis tomāts ir himēra starp zivi un tomātu: šajā tomātā ir viens butes gēns.»
Tas tiešām tā ir? Mums tagad visiem izaugs žaunas un peldspuras? Ja nopietni - kāds kaut ko vairāk zina par tēmu - ģenētiski modificētā pārtika un tās ietekme uz veselību?
Tags:

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {56}

kašķīša dzirnaviņas

from: [info]romija
date: Jul. 5., 2011 - 05:29 pm
#

Jā, tas ir skaidrs. Bet kā ir ar ģenētiski modificēto pārtiku? Ir lasīti tik daudz pretēji viedokļi par šo tēmu.. Nav skaidrības.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


helvetica

from: [info]helvetica
date: Jul. 5., 2011 - 07:29 pm
#

uz organismu ģenētiski modificēta pārtika atstāj tādu pašu iespaidu, kā ģenētiski nemodificēta (jeb paš-modificējusies dabiskos apstākļos, bez cilvēka līdzdalības). Tiesa, ir cilvēki, kas tic enerģijām un karmām, un tam, ka man virs galvas tagad levitē trīs zaļi burkāni, varbūt tādiem ir problēmas šajā jautājumā, bet no bioloģijas viedokļa problēmu nav. Kā jau kautskis minēja, iebildumus pret ģmo var izvirzīt pavisam citu lietu sakarā

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


kašķīša dzirnaviņas

from: [info]romija
date: Jul. 5., 2011 - 08:01 pm
#

Kā to tik skaidri var zināt, ka ģenētiski modificēta pārtika ir pilnīgi nekaitīga? Nu, piemēram, http://www.ntz.lv/portals/bizness/raksts.html?xml_id=7812 šo laikam rakstījis pilnīgs analfabēts, ja?
Bet karma ir darbība. Tur nav ko ticēt vai neticēt. Ja tu izej ziemā sniegā basām kājām, tad tev tās sals. :)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


helvetica

from: [info]helvetica
date: Jul. 5., 2011 - 08:14 pm
#

skadiri var zināt tāpēc, ka dzeram kopā ar bioloģijas PhD, kuru kompetenci man ir mazāk iemeslu apšaubīt, nekā random materiālus internetā.

Atbildēt | Iepriekšējais